Syltede rødløg
Syltede rødløg er en kæmpe favorit herhjemme og forsvinder, som dug for solen. Heldigvis er de topnemme og hurtige at lave - og holder ret længe i køleskabet, hvis du altså kan lade dem stå!
Jeg bruger dem både, som tilbehør til aftensmad, i salater og som her til tapas. Det er de bare et must.
Og så kan de varieres med krydderurter, hvis det lige skal være ekstra lækkert. Jeg er vild med timian, men rosmarin er også et hit - eller fx. hele peberkorn, for at give dem lidt mere kant. Test det af og find din favorit.
Holdbarhed på syltede rødløg
Hvor længe kan de holde?
Opbevar dem i køleskabet, så holder de fint flere uger. De mister lidt af den fine farve med tiden, men smager stadig skønt. Vil du forlænge holdbarheden kan du bruge atamon, men jeg er mere på du bare laver en ny portion, for det er ret nemt :)
Ingredienser
- 4 rødløg
- 2 dl æbleeddike , eller alm. eddike
- 0,5 dl sukker
- ¼ tsk salt
- 2 stilke frisk timian, kan udelades eller udskiftes med fx. hele peberkorn
Sådan gør du
- Snit rødløg i fine skiver.
- Kom æbleeddike, sukker og salt i en lille gryde.
- Kog det op og rør til sukkeret er opløst.
- Tilsæt rødløg og timian og kog det med ved jævn varme i ca. 1-3 minutter afhængig af, hvor sprøde/bløde dine løg skal være. Vil du have løg, som er helt sprøde, så undlad, at komme dem i gryden, men kom dem direkte i glasset og hæld lagen over.
- Tag gryden af varmen og hæld løg og lage på et rent glas.
- Lad de syltede rødløg trække min. 1 time før servering.
- Opbevar i køleskabet - de kan holde sig ca. 3-4 uger.
Skriv en kommentar