Jeg har ikke sådan regler inden for fødevarer og madlavning, kun et par enkle. Spis efter sæson. Af den simple årsag alting smager det bedre. Ikke bare lidt bedre, men sådan overvældende meget bedre,
Heldigvis er det i nymodens tider muligt, at fryse de goder sager med sparsom sæson ned og gemme lidt på det ekstra gode. Blandt andet de danske bær, som simpelthen ikke får opmærksomhed nok. Alle har vist et favoritbær, men jeg må indrømme jeg slet ikke kan vælge.
Når de første stikkelsbær titter frem er det dem. Så ribs. Og hindbær. Og solbær. Indtil det allersidste, kongebærret, melder sin ankomst. Brombær. Arhmen, det er jo ren tortur hele vejen til oktober ;)
Det er endnu lige en god månedes tid endnu, før de friske og frejdige bær er her. Weekenden er blevet brugt i min nye have. Det som skulle have været afslapning blev til havearbejde... Noget jeg ikke har gjort i mange, mange år!
Well, det krævede dessert. En frisk en af salgsen. For selvom chokolade er essentielt i desserter - efter min mening - så var der brug for lidt mere sommervenliglighed.
Cheesecakes er ikke min force, så jeg lurede hos de dygtige i blogland. Og hvad fandt jeg hos den altid inspirende Foodfanatic? En cheesecake så tilpas nem, at der lige blev tid mellem urskovsbekæmpelse. Jeg skiftede kiksene ud med kammerjunkere og lidt mandelmel, smed de fine brombær på toppen (frisk fra frys) og haps, så var der dødlækker koldskålsagtig, cheesecake til pausen :)
Nåhr ja, sammen med iskold hjemmelavet rabarberdrink. Mere om den senere på ugen ;)
Hvordan har din weekend udfoldet sig?
Ingredienser
Bund
- 6 digestivekiks eller kammerjunkere
- 2 spsk mandelmel
- 25 g smeltet smør
Fyld
- 150 g fuldfed flødeost
- 75 g cremefraiche 38%
- Korn af ½ vaniljestang
- 30 g sukker
- 1 spsk citronsaft
Top
- 200 g brombær
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
Bund
- Knus kiksene og bland dem med mandelmel og smeltet smør.
- Pres kiksemassen ned i 2-4 portionsglas - afhængig af størrelse på dessert
- Stil dem på køl til kiksemassen er helt kold.
Fyld
- Pisk alle ingredienserne til fyldet til en luftig masse.
- Fordel fyldet jævn i glassene.
- Stil glassene på køl til fyldet har sat sig, min. 2 timer.
Top
- Bland brombær og sukker sammen i en skål.
- Lad det stå og trække min. 1 time.
Servering
- Sigt brombærerne og fordel dem på toppen af fyldet.
- Server straks.
Rikke Smed Nielsen
Hvor mange personer/glas er ovenstående opskrift til?
Louiogbearnaisen
Der er til 2-4 portionsglas alt efter størrelsen på glasset og hvor meget du kommer i hver 😊
Katrine
Hejsa, hvor er glassene fra? 🙂
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Tak for dit spørgsmål.
Glassene er købt i Ikea :-)
Hav en dejlig dag
Stine
Skal det være friske bær eller kan man bruge frosne?
Loui
Hej Stine,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg brugte friske bær. Bruger du frosne, så tø dem op i en si, så du får væden fra dem. Giv dem også gerne lidt sukker, da de kan være ret sure.
Du må endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fantastisk aften.
Lonnie Andersen
Smagte helt fantastisk, jeg brugte bare glutenfri digestives med chokolade (hvilket ikke gjorde den værre tænker jeg) istedet for almindelige - og så havde jeg jo en lynhurtig glutenfri dessert... :) Og så fin...
Anne
Endelig en nem cheesecake uden husblas og alt muligt bøvl, Den må prøves ! Hvilken flødeost brugte du? ( der er vel forskel på, hvor salte de smager og sådan? Og mon en portion kunne passe ned i i mine 2 små tærtefade? :)
Loui&bearnaisen
Jep, den er så nem! Jeg brugte philadelphiaost, som jeg synes er bedst til cheesecake :)
Fru Kofoeds Køkken
Nøj, hvor ser det godt ud! Jeg elsker cheesecake i glas :-) Og det lyder, som om det var en velfortjent dessert :-)
Loui&bearnaisen
Samme her, er vild med portionsanretninger! Ork ja, den var SÅ velfortjent - er øm i hver en muskel idag ;)