Rimelig lang tid siden, at der har været tærte på bloggen. Og så kan man nok slet ikke kalde det her for en rigtig tærte, den minder vist mest af alt om en kæmpe rösti. Nuvel, sådan en skal der også være plads til og selvom tærtebunden mangler, så kalder jeg altså den for en tærte. Bagt i en form. Der er æg i. Altså går den under min kategorisering af begrebet. Punktum.
Jeg er lidt flad de her dage. Kørt træt af vintervejr, de sidste par ugers tjurhej og ny hverdag. Når vi når til klokken fem vil jeg allerhelst krybe ind i sofaen med min tilbagevendte interesse; boglæsning! Det har taget overhånd, nu jeg ikke sidder med næsen i pligt-læsning. Og hold nu op, der er mange gode værker på listen, som jeg skal have slugt. Der er jo blevet spyttet bøger ud i stride strømme de sidste par år og jeg er helt bagefter. Sig lige til, hvis I har læst noget godt, som skal på min liste.
[thrive_2step id='17872'][thrive_leads id='17873'][/thrive_2step]
Meget passende med energi-niveau på et minimum, er aftensmaden reddet et par dage med kartoffeltærten. Jojo, man er vel snedig indimellem..
Og tærten, den fik også lige en god del af køleskabsresterne ryddet af vejen. Nu lå der bacon og flottede sig på min hylde, men har du lidt graved laks, krydret pølse eller skinke gemt, så kan de snildt bruges.
Ligeledes viger broccolien også gerne pladsen for de kålrester, som med garanti snart tager det sidste åndedrag i din grøntsagsskuffe. Spidskål, savoykål, blomkål - de ligger bare og venter. Gispende.
Okay, det er jo (desværre) stadig januar og kartoflen bliver vist ikke udsolgt den her måned, at dømme ud fra diverse kure. Vil man liiige trække det sidste kur ud af januar, så skift kartoffel ud med revet rødbede. Eller lav en blanding af revet gulerod og pastinak/persillerod/knoldselleri i stedet. Måske det lige skal have et hurtig opkog og over i isvand inden det tilsættes massen - bare for en sikkerheds skyld, så der ikke bliver oversvømmelse i tærteformen af væde fra grøntsager.
Få opskriften i min E-kogebog fyldt med tærteopskrifter
Marina
Ser lækkert ud.
Elsker også den slags mad hvor alle resterne i køleskabet kan få lov at shinne.
A+K/VenterPaaVin
Uhm, det er altså bare en rigtig klassiker!
- Anne