Cookies er gode.
Det regner jeg med, at vi er enige om.
Det er bare det, at de er allerbedst samme dag, hvor de bliver bagt. Sådan lidt lune og med den perfekte tekstur. Du ved, chewy, frisk og knasende i kanten. Det bliver altså ikke meget bedre.
Lad mig fortælle dig en hemmelighed.
Du kan få nybagte, lune cookies hver evig eneste dag - uden nogen form for asen og masen.
I kid you not.
Jeg har altid cookies i fryseren - klar til uventede gæster, spontane invitationer, glemte kagedage eller de stunder, hvor trangen melder sig og maven råber på cookies og kaffe.
Cookies i fryseren er en redning. Igen og igen.
Seriøst.
10-15 minutter og så er der friskbagte cookies, som kan få enhver gæst til at måbe og forvandle dig til den sejeste hjemmebager med misundelsesværdigt overskud.
Skal det være helt autentisk, så smid et drys mel hen over kinden og hiv forklædet på - ingen hæver et øjenbryn over, at du har snuppet den smarte løsning. Duften af friskbagte cookies forblænder de fleste.
Såå, hvor svært kan det være med frysning af cookies?
Det er piv nemt.
Ingen overdrivelse her.
Men endnu nemmere med de her fif, som du finder i cookiebogen.
Og så er der.
12 weekender.
Med lune, nybagte cookies.
4-8 gange fordobling af en cookieopskrift er slet ikke for meget, når du alligevel skal i gang. Jeg siger det bare - du er nok nærmere de 8 gange..
Så, mangler der ikke lidt godter i din fryser?
Jeg tænker de frosne ærter og Mousuppen godt kunne trænge til lidt sødt selskab. Og yes, er du den heldige indehaver af en mikrofryser i køleskabet, så er cookiekugler perfekte til, at fylde mellemrummene. De kan lige mases ind. Godter til dårlige tider, fuld valuta for elregningen.
Du finder fremgangsmåde her
Og.
Skal du have et par nye cookieopskrifter - jeg nævner bare i flæng; Monster Cookies, Triple Chocolate Cookies, Peanutbuttersandwiches eller måske bare inspiration til, hvordan du kan variere de klassiske Chocolate Chip Cookies, så klik her og snup cookiebogen nu. Det er lutter gode sager til dine raslende, søde tænder.
...
Men hvad med de cookies, som du allerede har fået bagt?
Til spilde skal de ikke gå.
Er du vimmer!
I cookiebogen finder du også en fryseguide til, hvordan du på bedst mulige måde får reddet den balje cookies, du allerede har bagt, og som kræver 3-4 maver, at komme igennem inden de bliver kedelige.
Eller du kan selvfølgelig også bare sende dine overskydende cookies, den her vej.
Jeg kan godt tage mig af dem..
Elizabeth
linket til cookiebogen virker ikke mere, og jeg kan ikke læse mig til her, om du fryser det rå dej, og om de så kan bages direkte fra fryseren, ved samme temp som når man bager fra frisk dej, eller om de skal tø først?
Louiogbearnaisen
Hej Elizabeth,
Det har du helt ret i - tak for at gøre mig opmærksom på det :-)
Jeg har opdateret blogindlægget med det nye link, men du får det også lige her: http://staging-1686749498.louiogbearnaisen.dk/cookies-ebog
Hav en dejlig dag!
Ditte
Manner - jeg ville ønske at links i denne artikel virkede... Er i tvivl om hvor meget varme, de frosne kugler skal have, hvor længe og om det er i varm eller kold ovn... Havde engang de info - her fra siden, men nu er det væk..?
KH Ditte
Louiogbearnaisen
Hej Ditte,
Jeg har lige opdateret blogindlægget med det nye link, men du får det også her: http://staging-1686749498.louiogbearnaisen.dk/cookies-ebog
Hav en fantastisk dag!
Henriette Olesen
Hej😊
Jeg skal holde konfirmation inden længe og tænkte jeg ville bage små cookies til kaffen.
Hvis jeg bager dem dagen før - hvordan opbevarer jeg dem så de stadig er lidt sprøde??
Tak for en skøn opskrift. Vi elsker dem.
Med venlig hilsen
Henriette
Loui&bearnaisen
Hej Henritte
De vil ikke kunne holde sig helt sprøde, som var de nybagte. Men lad dem køle helt af og kom dem i en lufttæt beholder.
Evt. kan du lægge mellemlægpapir (det til madpakken) mellem hver cookies, så er du sikker på, at de ikke klister sammen.
Håber I får en rigtig dejlig konfirmation :)