Endnu en kage?
Oh yeah!
Eller egentlig en sag, som har nogle uger på bagen. Vi er helt tilbage til februar, hvor pingvinerne dansede fandango udenfor og de tykke uldsokker var trukket helt op omkring ørerne. Det krævede en gulerodskage og en potte skoldhed te.
Så, hvorfor lander den først nu?
Ehm.
Lad mig præsentere dig for "kritiske-Louise". Der er hende, som kigger forbi. Løfter øjenbrynet. Trækker mundvigen til venstre side. Sukker - helt nede fra tæerne. Kigger olmt.
Hun er lidt irriterende.
Og er skyld i, at en hel del bliver noget mere besværligt. Eller som her på bloggen; aldrig når frem.
Så.
Hmf.
Vi har haft en kamp om den her gulerodskage. Eller ikke kagen, billederne, som ikke sad helt i skabet. Til sidst fik hende den kritiske dog sparket, for gulerodskagen fortjente altså sin plads i spotlyset.
Den er pivgod!
Relateret: Gulerodskage med marcipan
En klassisk gulerodskage gemmer ofte på farin i stedet for sukker. Men det bliver altså for heftigt for min smag, så her er vi på den lyse sukkerudgave. Kagen bliver lidt lettere og med kokos og citrontopping oveni, så er vi ude i en mild og frisk gulerodskage, som sagtens kan gå til lun påskedag.
Jeg siger det bare. Havemøblerne frem. Skihuen på. Og ud på terrassen.
Ukrudtet mellem fliserne..
Well, det gemmer vi til pinse.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Ingredienser
Gulerodskage
- 4 æg
- 300 g sukker
- 260 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 40 g revet kokos
- 3 dl olie, her rapsolie
- 350 g fintrevet gulerod
- Evt. 100 g grofthakkede valnødder eller pecannødder
Topping
- 300 g flødeost
- 25 g smør
- 100 g flormelis
- Revet citronskal
- ½ vaniljestang
Sådan gør du
Gulerodskage
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
- Bland i en anden skål mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
- Sigt det i æggemassen og rør det i.
- Tilsæt kokos, olie, gulerod og evt. nødder og rør det i dejen.
- Beklæd en lille bradepande (25x30cm), en stor springform (26-28 cm) eller to sandkageforme.
- Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180 grader.
- Bag kagen i ca. 30-35 minutter (bagetid afhænger af form) - tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Topping
- Pisk flødeost og smør sammen.
- Tilsæt flormelis, vanilje og citron skal og pisk det i.
- Smag til med citronsaft.
- Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.
Noter
Victoria
Hvis man laver halv portion, hvor længe skal kagen så have i ovnen?
Louiogbearnaisen
Hej Victoria,
Hvis du bruger en sandkageform, så skal den have det samme, da opskriften er til to sandkageforme.
Bruger du en anden form, så kommer det meget an på højden på kagen. Alt fra 20 til 35 minutter. Tjek med en tandstik, om kagen er færdigbagt.
God bagelyst!
Trine
Hejsa!
Hvad menes der med revet kokos?
Er det kokosmel, der menes? Eller skal man selv rive frisk kokos?
Mvh Trine
Louiogbearnaisen
Hej Trine,
Det er kokosmel, du skal bruge - med mindre du selvfølgelig er frisk på selv at rive det :-)
God bagelyst!
Lotus
Er det konventionel ovn eller varmluft?
Lotus
Ah, har lige set dit svar nedenfor, beklager
Louiogbearnaisen
Ingen problem :-)
God bagelyst!
Margit
Skal der 3 dl olie i?
Louiogbearnaisen
Hej Margit,
Jeps - der er olie i kagen i stedet for smør 🙂
God bagelyst!
Stella Andersen
Hej.
Er det i almindelig ovn eller varmluft?? :-)
Louiogbearnaisen
Hej Stella,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Det er alm. ovn :-)
Prøv den ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en dejlig dag!
Pia
Hej Louise
Verdens bedste gulerodskage, nu behøver jeg ikke lede mere. Tak!
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Fantastisk at høre :)
Pia
Bedste gulerodskage jeg nogensinde har bagt!
Christina
Kan man lave den som muffins ?
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Det tænker jeg sagtens du kan :)
Ida Neumann Jacobsen
MUMS!! Hvor jeg dog elsker gulerodskage, og det her er klart en af de topallerbedste af slagsen! ;) - Og så passer den sublimt til en anden saftig og nydelsesrig sag nemlig, ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! 1000 gange mange tak for nogle helt vidunderlige opskrifter til nogle forrygende perfekte dage! :)
Loui&bearnaisen
Hej Ida
Dejligt, at høre du kan bruge opskrifterne :)
Og ja, gulerodskage er bare et sikkert hit!
Hav en dejlig påske :)