"Når vinteren kommer er det svært at få spist de rå grønsager. De her muffins gør det meget nemmere at få den daglige dosis, og der er masser af gods i dem.
Opskriften er fra et "altfordamerme" magasin. Jeg udskiftede durummelet med grahamsmel.
Perfekte at servere til en grønsagssuppe, salat eller bare et stykke stegt kylling, når det skal være nemt.
Kom dem i fryseren og lun dem i ovnen, så er de sprøde og saftige ved servering."
Ratatoullie-muffins
12 stk.
-
1 rød peber
-
200 g aubergine
-
150 g squash
-
1 løg
-
3 cherrytomater
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk olie
-
1 spsk timian
-
1 spsk basilikum
-
Salt
-
Peber
-
4 æg
-
150 g hvedemel
-
60 g durummel eller grahamsmel
-
1 tsk bagepulver
-
2 spsk olivenolie
-
250 g cremefraiche 18%
Skær alle grønsagerne i fine tern på ca. 0,5 cm, hold dem adskilt.
I en stor gryde kommes halvdelen af olien og peberfrugt og løg steges i 4 min. Aubergine og hvidløg kommes i og steges med 5 min. Dernæst kommes resten af olien i og squash og tomattern tilsættes. Det hele steges 2-3min. Krydr med salt, peber, timian og basilikum.
Blandingen tages af varmen og køles af.
Æg, mel, bagepulver, olivenolie og cremefraiche piskes sammen til en dej. Sørg for alle klumper er rør ud.
Vend grønsagerne i dejen og fyld dejen i store muffinsforme. Fyld helt op til kanten.
Bages ca. 30 min ved 190 grader. Muffins køles af på en rist.
Spises lune eller kolde. Perfekte at fryse.
Lis Andersen
Jeg har bagt ratatouille muffins efter sin opskrift men der er noget galt med mængden af mel. Der skal ikke bruges 150 g mel !!!!!
Louiogbearnaisen
Hej Lis,
Tak for din kommentar og input til opskriften.
Det er meget lang tid siden, jeg lavede disse ratatoullie muffins, så jeg husker desværre ikke hvor stor en mængde mel, jeg brugte.
Hav en fortsat god dag!