Øl, ost og hvede - behøver jeg overhovedet at sige mere? Alt godt for sjælen er samlet i de her brød, som både duer til aftensmaden eller madpakken og gør enhver glad. Well, jeg siger det bare; grillet kød. Måske pulled pork? En par kolde øl og en god sennep på bordet. Er aftensmaden ikke i hus, så? Det vil jeg mene!
Og man kunne jo lige smide en invitation til venner eller familie, som helt sikkert ikke har andre planer for en regnvåd weekend. Eller bare holde alle godterne for sig selv, smide sig i sofaen og smække en god film på skærmen.
Sidstnævnte er planen min lørdag aften, for den første uge tilbage på studiet var rar, men også en smule bidsk. Hjerneaktivitet, kreative projekter og research-ture, godt blandet med dobbelt op på kaffe, kalenderplanlægning og lidt for få timer i døgnet, det har sat sine spor. Så lørdagen er ryddet og jeg kan allerede høre æblekagen råbe højt på mig og en spandfuld kaffe :)
Forresten, det fik jeg ikke sagt. Brødene er bagt med en gylden ale, som er sødmefuld og let i smagen. En god mørk, krydret øl vil også gøre sig fint - så se lige i gemmerne, mon ikke du har fået et par special-øl i gave. Og at de trænger til at blive brugt?
På grund af øllene indhold af sukker, har jeg ikke tilsat sukker til dejen, derudover heller ikke fedtstof - bare lige så du ikke tror at jeg har glemt det i opskriften ;)
Men, gå igang - de er gode :) Og hav en formidabel regnvåd lørdag - hvad enten det er med rare planer eller bare en sløv dag helt for dig selv :)
Ingredienser
- 35 g gær
- 5 dl lys øl
- 150 g cheddarost
- 2 spsk frisk timian, eller 2 tsk tørret timian
- 1 tsk salt
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 8-10 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i øllet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt - tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
- Dejen skal være smidig, men samtidig lidt klistret.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1,5-2 timer til dobbelt størrelse.
- Smør en muffinsplade med lidt fedtstof.
- Dej dejen i 20 stykker og rul dem til boller.
- Kom en bolle i hver muffinshul - pres dejen lidt ud, så den ikke har top.
- Lad bollerne hæve ca. 20 minutter.
- Bag ved 200 grader i ca. 15-18 minutter.
- Tag brødene ud og lad dem køle 5-10 minutter i formen. Vip dem ud og afkøl dem på en bagerist.
- Smager allerbedst lune.
Skriv en kommentar