Kender du det med at være på farten og være lidt småsulten? Jaja, det gør vi vist allesammen. Om det så er bus, tog eller i bilen. Her kan man vælge at kaste sig over chokolade, gulerødder eller kiks (ork, de er træls i bilen...og for medrejsende i toget).
Glem alt om det sædvanelige fix! Krydrede, sprøde kikærter er det du skal flashe på vejene her i 2015.
- Du ser ultra (irriterende) overskudsagtig og med-på-helse-moden ud med sådan en bøtte i bussen/toget
- De smager ualmindelig godt
...men hvad med i bilen?
Ligesom med kiks, så skal du lige overveje dit rengøringniveau i bilen, her forstået som sippethed. Fedtede kikærter med løse krydderier - det er ren drøm at få fedtet gearstang, rat og radioen ind i.
Men altså har du en god ratvarmer på, så tørrer du bare løs i den ;)
[yellowbox]BONUS: Kom kikærter på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og til den skarpe læser, jeps, kikærterne er en genganger, men fortjener en reunion efter jeg har lavet dem 8 gange (!) her i februar. Fjernbetjening, tastetur, mobil...alt dufter skøøønt af en tur til fjerne himmelstrøg.
Opskriften er forresten opdateret til både pande og til ovn. Jeg er klart mest til panden, men det er en smagssag om man gider stå og glo på den i 10 minutter. Krydderierne er selvfølgelig også mine yndlings, men de fleste andre kan fint bruges. Giv gas. Bare drop lakridsen, den gider vi ikke rigtig mere her i 2015...
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, kogte
- 4 spsk olie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ¼ tsk chili
- Salt
Sådan gør du
På pande
- Varm olien på en pande og tilsæt krydderierne undtagen salt.
- Brænd krydderierne let af.
- Tør kikærterne med køkkenrulle og kom dem på panden.
- Svits dem med krydderierne – rør godt.
- Skru ned til jævn varme og rør jævnligt.
- Steg kikærterne i ca. 10 minutter, til de er skrumpet og blevet lidt sprøde.
- Krydr med masser af salt.
- Lad dem afkøle på bagepapir.
- Spis dem som snack eller brug dem i en salat.
I ovn
- Bland kikærter, olie og krydderier sammen.
- Hæld det på en bageplade med bagepapir og fordel til ét lag.
- Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader til de er sprøde. Rør hver 5. minut.
- Tag ud og lad kikærterne afkøle.
Nicla
Jeg ved ikke hvorfor men jeg kan ikke få dem her til at blive sprøde. Jeg har prøvet både på panden og i ovnen og de bliver ikke sprøde. Jeg kan ikke gennemskue hvad der går galt. Øv altså.
Trine
Hej hej :)
Nu fik jeg endelig prøvet at lave disse små lækkerheder, meeen... Sprøde blev de altså ikke. De smager lækkert, men hvad filan gik der galt.. Lavede dem på panden.. Kan det mon være fordi jeg ikke havde tørret dem godt nok inden de kom på panden?
Eller tak for en dejlig blog - som jeg først lige har opdaget! Den er skøn og jeg har bruge for mere oversprings-handlings-tid til at snifle rundt herinde :)
Mvh Trine
Hanni Hjortsbjerg
Hej Trine
Det samme skete for mig, de blev heller ikke sprøde. Så lagde jeg dem på bagepapir i bradepanden, i ovnen ved 200 grader på næstøverste rille i ca. 10 minutter og - vupti - så var de lækkert sprøde. :-)
Dbh
Hanni
Loui&bearnaisen
Hej Hanni og Trine
Mærkeligt, jeg har aldrig haft problemer med at få dem helt sprøde på panden..
Men godt tip, Hanni :)
Martin
Til kolde øl - ja tak! Ville elske en rigtig kogebog fra dig. Uden alt det glutenfis, tøsekager og salater. Det er jo den eneste som bliver udgivet.
Tak for en god blog.
Hilsen Martin
Loui&bearnaisen
Præcis - genial snack til kolde øl ;)
Tusinde tak, Martin :)
Marina
De er nemlig super lækre -- også i salater mm.