Hvem elsker ikke ristede brød med fyld? Altså hvis fyldet er noget andet end vandede tomater eller sjaskede svampe - phew, den er bare slem hver evig eneste gang. Glem det italienske, det smager allerbedst dernede. Heroppe mod nord er det aspargesene som skal findes frem. Komme op af jorden. Sprøde, lækre og fuldstændig formidable når de er i sæson i maj og juni.
Riv dem i finde strimler og kom en ordentlig dynge på ristede surdejsbrød, som lige har fået et lag rygeost, flødeost eller hummus. Uhm, en ærtehummus er virkelig lækkert derpå. Smuldr lidt rigtig god feta af den slags, som koster lidt ekstra. Nyplukket brøndkarse eller ærteskud og en sjat syrlig dressing.
Hvad er det? Kan du høre det?
Jojo, det er skam englene som synger ;)
Og de har skrålet hele ugen, hvor jeg har kørt den ene aspargesmad ned efter den anden til mine frokoster.
I dag bliver maden to-go, for kursen er sat mod Herning, hvor planen er, at jeg med en veninde skal tømme et lagersalg hos Muubs. Det bliver farligt, meget farligt!
Hvilket min bedre halvdel vist også mener, da han fik det at vide over telefonen i morges; "Nej, nej, nej...vi har ikke plads til mere!!!"
Jeg havde jo lige "glemt" at fortælle det, før vi næsten er på landevejen og ikke kan stoppes ;)
Ingredienser
- 4 skiver surdejsbrød, i halve eller 8 skiver baguettes
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 8 spsk flødeost, hummus eller rygeost
- ½ bundt asparges
- 1 håndfuld ærteskud eller brøndkarse
- 4 spsk feta, smuldret
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk balsamico
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Smør brødskiver med olivenolie og drys med groft salt.
- Sæt dem på en bagerist og rist dem sprøde i ovnen ved 225 grader. Hold øje med dem!
- Tag dem ud og lad dem afkøle mens det øvrige fyld laves.
- Skræl med en tyndskræller eller mandolinjern tynde strimler af aspargsene på langs.
- Bland dem med ærteskud og smuldret feta.
- Pisk olivenolie, balsamico, honning, salt og peber sammen til en dressing.
- Smør de ristede brød med den valgfrie spread.
- Top med aspargessalaten og dryp med dressingen lige inden servering.
- Server straks.
Tip! Aspargessnitterne duer også ret godt til en hurtig forret eller snack til sjustid, her kl. 17.00, i stedet for de obligatoriske saltede nødder.
Sine Smed
Hold op hvor ser det bare godt ud ! Tror at jeg skal lave disse næste gang jeg får gæster.