"Arh, Louise - du har jo ikke lavet den kanelkage 5 gange!"
Nogenlunde sådan lød det i min DM på Instagram, da kanelkagen fra forrige uge flottede sig derovre.
Tjoo.
Den er god nok.
Her er de 3 af kagerne.
De to andre kunne ikke stå selv! Du ved; #lidt-for-ivrig-efter-en-svampet-konsistens
Kanelkage-test er en seriøst sag ;-)
Og den sag, ser vi nærmere på i dag.
Du får nemlig hverken kanelkage eller opskrift - i stedet er du inviteret med bag skærmen på louogbearnaisen.dk.
Opskriftsudvikling
At udvikle en opskrift kan gå hurtigt (eller som med kanelkagen, tage oceaner af tid!), men at finpudse, teste og teste igen tager altid en del tid.
Men det er helt essentielt!
Fordi:
Har du nogensinde prøvet at følge en opskrift og så duede resultatet ikke.
Eller at retten ikke lignede den på billedet, fordi opskriften måske blev tilpasset lidt til, mens den blev skrevet ind.
Her vifter jeg med lappen i vejret. Guilty!
Det her skete ofte i mine første år i madblogging.
Jeg lavede en opskrift, snappede et par billeder og ud på bloggen med den.
Lækker opskrift til dig, værs'en artig.
What's not to like?
Tjaa..
Indimellem fik jeg de her kommentarer om at folk havde problemer med opskriften, hvilket ærgrede gul og grøn, for jeg ville jo bare hjælpe. Dele noget lækkert.
Problemet:
Mine opskrifter var ikke 110% gennemtestede, så jeg vidste præcis, hvordan den kunne opføre sig, hvor faldgruberne var og hvordan andre læste den.
Det var bare det.
Jeg havde ikke “tid” til at lave opskriften flere gange. Eller jo, det havde jeg, jeg prioriterede bare ikke tiden til det, for der skulle jo en ny opskrift ud 3-4-5 gange om ugen!
Så.
Jeg stod der for 4 år siden.
Udkørt, træt af konstant at føle mig bagud og frustreret over at kurven i Analytic blev ved med at være flad.
Hvad gjorde jeg forkert?
Av.
Skulle jeg være sådan heeeelt ærlig overfor mig selv. Du ved, når det niver lidt i maven og du skal bruge alle kræfter på at bremse de tanker spækket med mod bevisninger.
Well..
Så var der jo masser af indhold og det kunne bruges, men kvaliteten.. Værdien for dig, den kunne nok optimeres.
Og det gjorde ret ondt at komme til den her konklusion, for jeg lagde alt tid i bloggen. Jeg bloggede ofte og brugte oceaner af tid på at opretholde den udgivelsesplan, fordi jeg jo skulle konkurrere med de andre bloggere.
Måske kender du selv det, hvis du blogger, vlogger, instagrammer eller bare deler ud?
Efter kritisk at have gransket mit indhold, tog jeg en beslutning. Jeg besluttede at skære ind til benet.Teste “det skal være den bedste indhold hver gang”.
Det betød at fra at blogge 3-4-5 gange om ugen, røg vi ned til én gang om ugen.
Og derfor hører jeg ofte den her i dag;
"Louise, hvorfor udgiver du kun ét blogindlæg om ugen?"
Og her kunne jeg så komme med en lang smøre om, at jeg ikke har tid til at lave flere.
Men sandheden.
Et godt blogindlæg (og kanelkage) tager bare rocker lang tid at lave og det skal prioriteres. Udover opskriftsudvikling, så hører foodstyling, fotografering, skrivning af blogindlæg, sociale medier og nyhedsbrev også med.
Det betyder, at et blogindlæg tager omkring 12 timer at udarbejde til Louiogbearnaisen og 2-3 timer i besvarelser af emails, kommetarer og beskeder efterfølgende.
Den tid, som jeg tidligere brugte på 3 blogindlæg prioriterer jeg nu at bruge på ét værdifuldt blogindlæg.
Billeder, indhold og opskrifter.
Især opskrifter.
Det betyder, at i dag bliver alle opskrifter på Louiogbearnaisen testet 2-4-5 gange før de bliver fotograferet.
Og med kanelkagen, var vi altså oppe i den gode ende.
Men som du kan se på varianterne på billedet, så er der også ret stor forskel.
(Jep, det var nogle ræ'tig gode dage at bo herhjemme ;) )
Det tog tid, før den sad 110% lige i skabet, men det skal en opskrift.
Og jeg ville ønske, jeg for 10 år siden havde prioteret den strategi, samt en hel del af de andre strategier, processer og systemer til succesfuld blogging, som jeg har udviklet og testet intensivt de sidste 3-4 år.
At jeg havde lagt en konkret plan og fundament for min blog, fremfor for bare at "winge" den, gøre som de andre og håbe på det bedste.
De fejl, skal du ikke lave - derfor har jeg udviklet et blogkursus, så du kan suse uden om og fokusere på præcis de strategier, processer og systemer, som virker.
Hold øje - blogkuret åbner, i begrænset periode, om kort tid.
Indtil da.
Er du endnu mere nysgerrig, så få et kig ind i maskinrummet her på louiogbearnaisen.
Lige nu kan du tjekke listen med de top 10 tools, som jeg bruger til blogging og online business hver dag (og også virkelig godt gad, at have kendt for år tilbage!).
Jep, du får de bedste, så du ikke behøver spilde din tid og penge på endeløse "gratis prøveperioder", du glemmer at afmelde eller stadig er i tvivl om er en investering værd.
Lisa
Hej Louise
Jeg går selv med helt spæde tanker om at starte noget blog op med bageopskrifter, og dit blogindlæg her er jeg rigtig glad for at have læst!
Jeg har dog også et andet spørgsmål, som du måske vil sætte lidt ord på, eller måske kan henvise til et sted jeg kan læse om det. Det drejer sig om hvor meget man skal variere en opskrift, før man er sikker på at man ikke kan blive beskyldt for plagiat. Der findes jo et hav af opskrifter på mousse, cheesecake, brownie, eller ja, kanelkage - og de er jo alle sammen relativt ens, men selvfølgelig med variationer. Hvilke tanker eller hensyn, bør man gøre sig?
Loui&bearnaisen
Hej Lisa
Fedt, du gerne vil starte en blog op :) Jeg har faktisk et onlinekursus i blogging, som du kan læse mere om her: http://www.blogkurser.dk.
Den er svær, for det er ikke konkrete retningslinjer for det og derfor henvises der oftes til alm. copyright om tekst og det kan være ret kryptisk. Altså du må aldrig blot kopiere og gengive en opskrift, men du må lade dig inspierere af den. Så det handler rigtig meget on ens egen vurdering og mavefornemmelse. Og så altid husk på, hvordan du selv ville have det, hvis du oplevede nogen havde brugt rigtig meget af din opskrift, som du har arbejdet på og testet - det plejer at være et ret godt peljemærke. Så ja, der er desværrre ikke en konkret procentdel, derfor vil jeg også altid anbefale at man selv udvikler så meget af sine opskrifter så muligt og sætter sig ind i, hvordan mousser og forskellige kagedeje fungerer og skabes, så man selv kan udvikle - det er også sjovest :)
Mange hilsner
Louise
malene
Det er jo derfor dine opskrifter ikke skuffer :)
Louiogbearnaisen
🙏 Malene - dejligt at høre 😊
Hav en skøn dag og weekend, når du kommer dertil.