Hjemmebagte kiks nemme at bage og er super lækre til ostebord, tapas eller som snacks.
Nap opskrift på de her kiks med chiafrø, sesamfrø og havsalt
De her er til dig, som ved køen er der i morgen.
Fordi du skal stemme, hvor allerflest i byen også har valgkort til.
Eller i den lokale gymnastiksal, hvor der hyggesnakkes, krydset bliver sat med farvekridt og forhænget ikke blafrer hurtig derudaf i de to opstillede valgbokse.
Der er bare god tid!
Kiks i lommen.
Kaffe i termokruset.
Jeg var faktisk ude i en kanelsnegl til dig.
Eller karamel-is, til de 30 grader, som de lover.
Men det bliver også noget fedteri på sådan en stemmeseddel.
Så hjemmebagte kiks - til dig, som ved sulten kommer snigende i valgkøen.
Nuvel.
Er du mere til saltlakridser, så er det også okay.
I stedet kunne du bruge kiksene, som undskyldning for at diske op med en valg-tapas. Jojo, den klassiske stegte flæsk er svær at konkurrere med, men den her omgang er nu også meget god at nippe til, mens stemmerne tikker ind.
Et par ideer til gildet?
Got ya.
Gode opskrifter og tilbehør til din tapas:
Brød:
- Nøddebrød (find det i appen)
- Grydebrød eller valnøddebrød
- Knækbrød
- Sesamfrø/chia-kiks (nap dem herunder)
- Grissinis
Toppings
- Syltede rødløg (find dem i appen)
- Fersken-chutney
- Tomatchutney
- Nøddebrud
- Soltørrede tomater
- Asparges med skinke
- Ruccolapesto eller ramsløgspesto
- Hummus med peberrod
- Radisedip
Ost og kød:
- Vesterhavsost
- Brie
- Spegepølse
- Skinke
Kiksene, dem får du herunder - Lynhurtige og nemme.
Hjemmebagte Kiks 101
- Skal der være lidt ekstra til samvittigheden, så udskift 50 g hvedemel med groft mel: Speltmel, rugmel, fuldkornsmel - de dur allesammen.
- Ligeledes kan du frit vælge rester fra køkkenskabet, hvis du ikke ligger inde med chiafrø eller sesamfrø: Hørfrø, birkes. hakkede græskarkerner eller en omgang krydderurter
- Husk at prikke hele overfladen, hvis du ikke vil have, dine kiks får luftlommer, når de bliver bagt.
I en lufttæt dåse med kiksene og den lille sult er klaret i morgen (og de næste mange dage).
Krydset - det må du dog selv klare :-)
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 10 g chiafrø
- 20 g sesamfrø, (her sorte sesamfrø)
- 4 g salt
- 0,5 dl olie
- 1,25 dl koldt vand
- Havsalt/flagesalt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen i en skål - hold lidt af vandet tilbage. Ælt sammen til en dej - tilsæt vandet lidt af gangen til dejen er samlet.
- Rul dejen meget tyndt ud på et bord - vi er ude i millimeter!
- Udstik runde kiks med et glas eller en udstikker. Her er de ca. 5 cm i diameter.
- Læg kiksene på en bageplade med papir - har du en bageplade med huller er den en klar fordel.
- Prik med en gaffel toppen af alle kiksene, så du undgår at de hæver i ovnen.
- Drys med salt.
- Bag ved 170 grader varmluft i ca. 10 minutter - kiksene skal blive gyldne i kanten.
- Tag kiksene ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Hjemmebagte kiks
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/3.5
Lys: Eftermiddagslys. Sidelys. Motiv ca. 0,5 meter fra vindue.
Teknik: Opbygning med lag og kohærens
Skriv en kommentar