Baggrunde i madbilleder er mindst 50% af et godt madfoto.
Baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede.
Sat på spidsen, så..
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer.
Den ret bare en ret stor del af madbilledet.
Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem.
Tjek op:
Fremhæver dine baggrunde dine motiver?
Tager dine baggrunde dine madbilleder til det næste niveau?
Hvis ikke, så..
Tager det højst en halv dag, at strikke 1-2 gode baggrunde til madbilleder sammen, som forbereder dem med 30-40-50-60%.
Der er instant magi til dine madbilleder og flatlays :-)
Lad os se på sagen og de forskellige gode muligheder, som du har.
- Lav selv en fotobaggrund
- Vinylbaggrund
- Baggrund af tapet
- Færdiglavet baggrund
- Pro tips
1. Lav selv baggrunde til madbilleder
At lave sine egne baggrunde er sjovt, du kan tilpasse dem præcist til dit brand og der er ikke andre, som har netop den samme baggrund.
Træ, metal, fliser, folie, papirprint, stof eller maling.
Der er et utal af måder, du kan bakse dine egne baggrunde sammen på og det behøver ikke være tidskrævende eller svært.
Maling af baggrund:
Hiv 20 minutter ud.
Okay, lige 1 times tid til byggemarkedet eller krea-shoppen efter maling, hvis du ikke har rester på lager.
Men så kan du også bare producere unikke fotobaggrunde derudaf.
2. Vinyl baggrunde til madbilleder
Du er ikke DIY-typen, det skal bare være nemt?
Got ya.
Vinylbaggrunde vinder mere og mere frem, som baggrund til madfotografering.
De er nemme at håndtere, kan tørres af og rulles sammen efter brug. Herudover fås de nu i så god kvalitet, at de ser ægte ud, samt farverne og opløsningen gengives flot, når de bruges som baggrund i madbilleder.
Well, men vinyl kan også være en investering (priserne starter ved 300-400 kroner for én baggrund) og der kan være stor forskel på farverne, du ser i webshop og hvordan den er i virkeligheden, samt kvaliteten.
Tip: Etsy er et mekka af vinylbaggrunde. Tjek sælger på Instagram, tjek tags og se andre bruge baggrundene i deres madbilleder.
På min baggrundsworkshop får du min liste af sælgere, som jeg selv har testet og anbefaler - både i US, UK og DK.
Vinylbaggrund med beton-look:
3. Tapet som baggrund til madbilleder
Tapet er en klassiker som baggrunde til madbilleder og de fås ofte i en finish, så de kan tørres over med en fugtig klud efter brug i madfotografering. Ligesom med vinylbaggrunde, så kan tapet dog også være lidt en udskrivning, da du oftest skal købe min. 10 meters ruller.
Måske du kender nogle, du kan slå sammen med og dele rullen?
Gå efter tapet uden shine og som gerne har lidt struktur. Undgå træ-look - her er det bedre at vælge rigtig træ eller vinylbaggrunde.
På min baggrundsworkshop får du video-guide til gennemgang af valg af tapet, samt hvordan du nemmest får det gjort klar til brug.
Tapet med betonlook:
4. Færdiglavet foodstyling baggrund:
Er du ikke vild med vinyl eller tapet og orker heller ikke selv at gå i gang, så kommer internettet igen susende ind.
Det er nemlig muligt at købe færdigmalede fotobaggrunde, baggrunde lavet med gips eller andet strukturmateriale eller baggrunde af træ.
Kvaliteten er ofte ret god og du får baggrunde, som bare er good to go.
Ulempen er dog at det er en investering, som niver lidt. Både for baggrunden, fragt (kæmpe pakke) og ikke mindst told - det løber nemt op over 1000 kroner.
Og ja, så kan de væe ret skrøbelige at bruge og man kan hurtig ende i "den baggrund er kun til helt specielle billeder" aka. den ender i hjørnet.
Men når det er sagt, så kan de være et super valg til 2-3 unikke baggrunde, som du kan bruge i årevis i dine madbilleder.
På min baggrundsworkshop finder ud min favorit sælgere, som jeg selv har testet og anbefaler.
5. Pro tips til din baggrund til madbilleder:
- Køber du dine baggrunde, så spar ikke ved at vælge en mindre størrelse. Køb dine baggrunde en størrelse størrer end, du lige tænker. Det er super frustrerende at have en baggrund, som ikke er stor nok når du er i fuld gang med at foodstyle og opbygge din scene.
- Laver du selv dine baggrunde, så undgå at de bliver for smalle - særligt ved træbaggrunde, kan man nemt komme til at samle dem for smalle og dermed kan kanter nemt ses i madbilledet, hvilket igen får dig til at hive håret ud.
Ekstra: Mine baggrunde til madbilleder:
De er der alle. Baggrunde af hjemmelavede af træ, dem med som er malet, folie, fliser, print. Der er tapet, karton og papir. Og en for en formue i vinylbaggrunde i utallige varianter.
Baggrund med træ-look
Skal det være trælook, så er jeg svært glad for det naturlige - altså rigtig træ, som giver den der følelse af struktur, dybde og hvordan lyset bliver fanget i billedet, som print har svært ved.
Baggrund med beton-look:
For beton er det de selvmalede, vinyl og tapet, som bliver hevet frem.
Baggrund til lyse madbilleder:
Lyse billeder, der er det tapet, karton/papir, gips eller vinyl.
Marmorbaggrunde:
Marmorlooket er folie eller vinyl - ægte marmor gider du ikke flytte rundt på.
Baggrund med farver:
Her er vi ude i karton, papir, malede baggrunde, tapet og vinyl.
Det var en hel bunke baggrunde til madbilleder.
Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil - hvilke baggrunde passer?
Og..
Så er det tid til at få hevet maden frem og foodstylet madbilleder.
Lige nu kan du hoppe med på min gratis gratis video-masterclass, hvor du lærer: ⠀
⠀
➡ Det præcise system, du skal følge for at skære timevis af din fotografering og foodstyling⠀
⠀
➡ Hvordan kreativitet kan ødelægge dine madbilleder (og hvad du skal gøre i stedet for - slut med gætværk og 127 billeder fra alle vinkler)⠀
⠀
➡ Hvordan du nemt tager enkle og minimalistiske madbilleder, som føles “fuldendte” og fanger vores opmærksomhed⠀
⠀
➡ Den ene fejl, jeg lavede med mine madbilleder, som i dag koster mig tusindvis af kroner hver måned (og hvordan du sikrer dig, at du aldrig laver den samme)⠀
⠀
1 times tætpakket videotræning, så du kan få succes med dine madbilleder - tage flotte madbilleder som skiller sig ud fra mængden.⠀
⠀
>> Klik på her og nap din plads på den gratis video-masterclass
anja holst nielsen
Hej jeg har prøvet flere gange at tilmelde mig dit gratis kursus til baggrunde til madbilleder, men jeg får den ikke tilsendt (har kigget i spam også)
mvh
anja
June Andersen
Hej Anja,
Kan jeg ikke lige få dig til at sende mig en mail (mail@louiogbearnaisen.dk)
Så skal jeg se, om jeg ikke kan hjælpe dig ☺️
Hav en dejlig dag!
Hansen
Tak!
Hvilken størrelse anbefaler du at lave/købe baggrunde i til madbilleder, hvor der ofte er en enkelt tallerken og evnt lidt props?
Louiogbearnaisen
60x90 og 70x10 er gode go-to størrelser :-)