Grov pizza som var årsagen til madbrødet, sidste weekend.
Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med hjemmelavet pizza - både med tyk bund og meget fyld, og tynd bund og sparsomt fyld.
Jeg har gennem årerne prøvet hundredvis af forskellige opskrifter på pizzadej. Og jeg er nok ikke færdig. Dog er det efterhånden altid den her, som jeg ender med at bruge. Nogle gange mere grov pizzadej end andre, men altid med groft mel i
Er du til en langtidshævet pizzadej med fuldkorn, kan dejen med fordel hæve natten over i køleskabet, så får den en vældig god smag og struktur.
[yellowbox]BONUS: Kom grov pizza på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Er en bagesten nødvendig?
Ja og nej!
Du kan sagtens bruge en meget varm bageplade, men ja, jeg kan ikke undvære min bagesten. Den gør bare noget godt, både for pizza og brød. Og hjælper på, at den grove pizza ikke bliver kompakt og tør.
Mængdeangivelser til fyldet har jeg ikke opgivet, da det er en smagssag. Du kan jo variere det i uendeligheder, så det her er bare mit yndlingsfyld.
Ingredienser
- Dej
- 10 g gær
- 3 dl vand
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 500 g Hvedemel tipo 00
- 1 dl durummel til udrulning
Fyld
- Tomatsauce
- Revet ost
- Afdryppede semidried tomater
- Parmaskinke
- Frisk mozzarellaost
- Oregano
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og grovmelet og rør godt.
- Dernæst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres.
- Når dejen bliver sej, æltes den indtil den er smidig og blød.
- Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i 3 timer.
- Kom bagestenen i ovnen og skru op på fuld kraft. Lad ovnen varme igennem i ca. 45 min, med bagestenen i.
- Del dejen i 3 stykker. Rul hver dejstykke ud på et meldrysset bord (brug durummel)
- Rul helt tyndt ud, ca. 0,5 mm og sørg for, at dejen er godt melet.
- Den udrullede dej, rulles op på kagerullen og flyttes over på bagepapir drysset med lidt mel.
- Prik dejen med en gaffel.
Fyld
- Fordel et tyndt lag tomatsauce på bunden. Drys med revet ost.
- Dernæst fordeles de semidried tomater og parmaskinke på bunden. Afslut med stykker af frisk mozzarella og et drys oregano.
- Kom forsigtig pizzaen over på bagestenen og bag den ca. 5-6 min, indtil bunden er sprød.
- Pizzaen tages ud og smides på en bagerist. Fordel den sidste halvdel af den friske mozzarella på den varme pizza og drys med masser af frisk basilikum.
- Spis!
Anette Reinholdt
Kunne være rart med en vejledning til at rulle pizza dejen ud.
Den er super lækker, men umulig at rulle ud?
Louiogbearnaisen
Hej Anette,
Tak for feedback og godt at høre, at pizzabunden blev god :-)
Prøv at lade dejen ligge 5-10 minutter på bordet næste gang, så gluten får lov at slappe af.
Så kan den nemmere rulles ud :-)
Hav en skøn dag!
Faster Philip
Hej :-)
Selv tak da!
Ja det må du nok sige! Enig, det kan være særdeles omfangsrigt at begynde på!
Tak tak :-D
Faster Philip
Faster Philip
Hold da fast, enten er det lang tid siden jeg har kigget forbi eller så er der bare sket en masse her!! Fine billeder du får taget dig, den pizza ser knald god ud!
God påske - og keep up the good work!
Faster Philip
Loui
Hej
Tak :)
Ja, det er sket lidt de sidste måneder på bloggen.
Det er farligt at begynde på leg med kamera, man bliver afhængig og bliver nødt til at lave en masse mad ;)
Tak og ilm :)
Louise