"Jeg er som stortset hele danmarks befolkning, indehaver af Amo's bagebøger. De er super hyggelige og gode til at få inspiration fra, men desværre har opskrifter, fremgangsmåder og resultater ofte været lidt i uoverensstemmelse med mig. Så derfor er mine bøger overskrevet.
Så med den nye bog nr. 3, var det frem med kuglepennen og bageskålen.
Som så ofte før måtte de lige have en omgang ændring til det sundere, men ellers blev fremgangsmåden (næsten) fulgt.
De kan varmt anbefales. De er saftige, anderledes og lækre."
Gulerodsbrud
ca. 16 stk
- 50 g gær
- 5 ½ dl lunken vand
- 2 spsk sukker
- 3 tsk salt
- 200-300 g hvid hvedemel
- Ca. 700 g hvedemel
- 2 æg
- 100 g solsikkekerner
- 4 fintrevne gulerødder
- 50 g blødt smør
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt, hvid hvedemel og alm. hvedemel. Alt det hele godt sammen. Kom dejen ud på et melet bord og ælt herefter det meget bløde smør ind i dejen. dejen æltes 5-8 min indtil den er lækker blød og smidig. Drys lidt mel over dejen og dæk den til. Hæver på bordet 1 time.
Lav en fordybning i dejen og slå æggene ud heri. Tilsæt gulerødder og solsikkekerner i fordybningen og fold dejen sammen om fyldet, til en kugle.
Brug en meget stor køkkenkniv til at hakke kniven i stykker. Sørg for at samle æg, gulerødder og solsikkekerner op og ind i dejen, hele tiden.
Bliv ved at hakke og blande med kniven indtil fyldet er godt fordelt. Dejen skal være meget ujævn og klistret.
Dejen deles med kniven i 16 stykker. som med en spartel forsigtig løftes over på en bageplade.
Lad bruddene hæve tildækket 1 time.
Gulerodsbruddene bages midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15-18 min. De skal være godt gyldne.
Newyorkerbyheart
Uhmm, de er SÅ gode :-D Jeg bagte dem for noget tid siden efter Claus Meyers bagebog......
Mange hilsner
Birthe