Hornbrillerne er fundet frem. Jeg er begyndt på studie igen. Bare på den anden side af katederet den her gang. Det betyder at der lige er kastet endnu en håndfuld arbejdstimer oveni et ellers ret fyldt skema som selvstændig. Det er meget godt.
Især hvis man er glad for rugbrød til aftensmad..
Så nem mad i en travl hverdag, hvad kan jeg diske op af tips og tricks til dig?
Her burde jeg komme med en stor forkromet plan. Eller som det mindste, 36 smarte tips og tricks til, hvordan du laver nem mad i hverdagen. Svinge tryllestaven og på magiskvis smide en ordentlig portion tid og energi din vej.
Hokus poku..jeg er madblogger, ikke tryllekunster!
Men madblogger, så bruger du jo utallige timer i køkkenet?
Det gør jeg ikke.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Det er bestemt ikke hver dag, at jeg udvikler opskrifter. Faktisk langt fra. I stedet foregår det cirka sådan her: kl. 16.41 (jeg har en tidlig knurrende mave). Åbner køleskabet og tjekker hvad der kræver minimal indsats eller kan klares på 10 minutter.
Lad os se det i øjnene; der er ikke en universel løsning på nem mad.
Ingen vilde tips eller tricks, som virker uanset hvor mange eksperter, der proklamerer at de har svaret. Altså medmindre de disker op med en ekstra time i døgnet eller en gratis hjemmekok.
Beklager.
Du skal stadig proppe mad ind i dit køleskab.
Du skal stadig rejse dig fra sofaen.
Du skal stadig krudte op i komfuret.
Og tage opvasken bagefter.
Så jeg gider faktisk ikke, at spise dig af med nogle smarte tips.
Lad os skippe illusionen om den perfekte hverdag, hvor du lige har en hjemmelavet middagsret på 3 minutter uden overhovedet at begive dig ud i køkkenet. Det kan ikke lade sig gøre. Heller ikke selvom du investeret i 14 kogebøger med ”nem mad” på hylden. De der 7 sprøde apps. Og en rockerdyr måltidskasse.
Nem mad kræver også en indsats.
Der er bare grader af den. Det snakkede vi allerede om i sidste indlæg her, hvor Tulip gav mig en madbloggerudfordring: Lav en nem ret med Tulip slowcooked chipotle pulled pork.
Der satte vi fokus på minimal indsats med 10 minutter i køkkenet og 30 minutter på sofaen, for at klare de her: bagte kartofler fyldt med pulled pork.
Haps!
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Lad os tage den skridtet videre. Jeg har skam mere i ærmet til den travle (..trætte) her. For lad os se det i øjnene, det er bare ikke alle dage, man gider det helt vilde madcirkus. Det må gerne være helt enkelt.
Så.
Det er ikke et tip det her. Det er en strategi. Og der er absolut intet nyt i den, men det er den eneste jeg lever efter (og så lige den der med at handle en mere end 4-5 gange om ugen, men den taler vi ikke om..)
Nuvel.
Glem madplaner.
Planlæg rester!
Yes, planlæg dem. Lav nu rigeligt, når du laver mad. Du ved, jeg altid får sneget ind i teksten, at alle opskrifter er gode på madpakken. Men langt det meste dur også perfekt til næste dags aftensmad.
Okay, medmindre spisebordet er fyldt hos dig.
Jeg kan bare kun tale for mig og min hverdag. Vi er to. Ofte spiser vi ikke det samme. Eller på samme tid. Jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste. Der er i hvert fald ret mange studerende, som lige er rykket ind her i Aarhus her forleden.
Så når man endelig har taget sig sammen til, at flytte joggingbuksen ud i køkkenet sådan en torsdag kl. 18.05, så skal det udnyttes. Hvilket vil sige dobbelt op på mad, samme tilberedningsindsats = nemme rester, som hurtig kan spiffes op dagene efter.
Lad os tage et eksempel:
Forrige uges opskrift: Bagte kartofler med pulled pork + mexicansk salat.
- Mænge: mad til fire personer.
- 40 minutter. 10 minutters indsats.
- 2 personer aftensmad.
- Resten af de bagte kartofler brugte jeg til bras med spejlæg dagen efter.
- Og resten af pulled pork'en gemte jeg til den her sag: Quesadillas.
- Frokost på hjemmekontoret hos mig.
Men vi kunne ligeså godt have været ude i en hurtig aftensmad og så genbruge resten af den mexicanske salat fra igår.
Jep. Quesadillas kræver en indsats. Men til gengæld er opskriften hurtig (og toplækker).
Og kan spises foran fjernsynet eller computeren, hvis det er en af de dage. Du ved.
Såå..nem aftensmad i en travl hverdag?
Vi er nok nødt til, at snige ordet prioritering (!) ind her, hvis du vil tygge i andet end rugbrød.
Men har du 10 minutter og en håndfuld rester fra weekendens pulled pork, så er der mægtig lækre Quesadillas.
....
De smager også forrygende godt kolde på madpakken ;)
Just sayin'
Ingredienser
- 2 tortillas, som passer til din pande
- 100 g pulled pork
- 50 g revet ost, valgfri, jeg brugte cheddar
Tomatsalsa
- 8 cocktailtomater
- ¼ løg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød chili
- Saft af 1 lime
- ½ dl frisk persille
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Tomatsalsa
- Snit løg og hvidløg i fine tern.
- Fjern kerner fra chilien og skær den i fine tern.
- Halver tomaterne og fjern kerner. Hak tomaterne groft.
- Hak persillen groft.
- Bland løg, hvidløg, chili, tomater og persille sammen. Tilsæt limesaft, salt og peber.
- Salsaen skal være relativ sur og ret salt.
Quesadillas
- Kom pulled pork og revet ost i en skål.
- Tag med en hulske eller pres med en ske væden fra tomatsalsaen, når du tager den op fra skålen og tilsætter til pulled pork og ost.
- Blandingen må ikke bliver for våd, så det er vigtigt, du ikke får for meget væde med fra salsaen.
- Bland det hele godt sammen og smag til.
- Varm en tør pande, som passer i størrelsen med pandekagerne, godt op.
- Fordel fyldet på den ene af pandekagerne og læg den anden ovenpå som låg.
- Læg quesadillaen på den varme pande og skru ned til jævn varme.
- Bag den 2-3 minutter på den ene side.
- Tag en tallerken eller et grydelåg og vip forsigt quesadillaen rundt, så den kan blive bagt på den anden side.
- Bag den 2-3 minutter, indtil den er gylden og fyldet er gennemvarmet og osten er begyndt, at smelte.
- Tag quesadillaen af panden og skær den ud i trekanter.
- Spis så du revner.
Camilla H.
Lavede opskriften i går og det smagte fantastisk :) Tak for en altid god blog og lækre og nemme opskrifter som altid virker.
- Camilla
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Tusinde tak - dejligt, at opskriften kunne bruges :)
Susanne
Tak for et godt indlæg - det ser super lækkert ud!
Loui&bearnaisen
Tak :)
Mia
Lækkert - det skal prøves!