Den bedste opskrift på nem og svampet banankage med både chokoladestykker og lækker chokoladetop. Saftig banankage som er helt enkel og aldrig slår fejl. Find opskrift på hurtig banankage her.
Jump to:
Så jeg havde planlagt at holde en hel uges fri den her uge. Bare trække stikket og spankulere rundt i en god joggingbuks og spise svampet banankage. De sidste måneder med planlægning og åbning af Foodstyling Masterclass, projekter og undervisning har stjålet lidt for mange af døgnets timer.
Den famøse boble skulle punkteres, så der kunne slippe nyt frisk luft ind og gøres klar til sidste kvartal af året med den nye cookiebog!
Men inden da, så er der banankage.
Svampet banankage
Svampet, saftig og ualmindelig lækker. Du går bare aldrig galt i byen med sådan en. Jeg var ude i et et Amerikansk bananbrød eller den her chokolade banankage (du kan se herunder).
Meeen i stedet blev det den: Den helt klassiske og nemme banankage, der aldrig slår fejl.
Okay, hvis du giver gas og pisker løs når bagepulveret er kommet i, så bliver det noget rod. Og den skal da også lige være godt gennembagt.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Men ellers så er det virkelig svært, at gøre en banankage til en tør, kompakt sag. Det skal du virkelig gøre dig umage med - sådan nogle bananer giver ikke så let op.
Så 10 stykker (11, jeg spiste et inden kagen turbohurtigt blev fotograferet...) herlig banankage, som bare venter på en kop kaf' og weekend.
Ingredienser
Sukker: Brug en klassisk hvid sukker eller en rørsukker.
Vanilje: Jeg bruger altid en vaniljesukker, men er du mere til vaniljestang eller vaniljeessens, så kan det også fint bruge i kagen.
Hvedemel: Bare den helt klassiske fra skabet. Ingen dikkedarer.
Salt: Salt fremhæver smagene i kagen og gør at den lige når næste niveau.
Bagepulver: Bager du ikke ofte, så tjek lige bagepulveret. Det kan godt blive for gammelt og så får du den der tunge kage.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Smør: Brug en rigtig smør (fx. Lurpak) og undgå et smør-blandingsprodukt.
Banan: Vælg modne bananer, som kan moses, men de der helt sorte i frugtskålen? Lad dem ligge, for de kan godt komme til at overtage smagen fuldstændig, hvis dine bananer er overmodne. Sådan en gul banan med lidt sorte pletter er perfekt.
Chokolade: Mørk chokolade sammen med banan er genialt. Men er du mere til en mælke chokolade eller hvid chokolade, så brug det i din banankage. Ingen løftede øjenbryn herfra.
Nødder: Jeg har brugt saltede peanuts, som er mega lækkert sammen med chokolade og banan. Men hasselnødder - især lige ristet på en tør pande er også ret genialt. Eller så udelader du blot nødder.
Banankage muffins
Tænker du, at sådan en stor rund banankage her gør det lidt svært på cyklen, når det er din kagedag? I stedet for en springform, så bag din banankage i muffinsforme, så du får læke banankagemuffins.
- Fordel dej i ca. 16 muffinsforme. De er nemmest at styre hvis du enten bruger dobbelt papirsforme eller bruger en muffinbageplade*.
- Kom dine muffins ind i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 14 minutter. Brug en tandstik og tjek, om de er gennembagte. Det varierer en del alt efter om du får all-in med store muffinsforme eller tager de mere moderate.
- Ud med dine bananmuffins, afkøl på en bagerist og fordel chokolade og peanuts på topppen. Der er ikke en mundvige tør.
Banankage i bradepande
Du er mere til en firkantet banankage? Okay, det skal ikke skille os ad. Udskift springformen med en bradepande på ca. 35 x 25 cm - jo større form, jo lavere kage. Ind i ovnen og bag derudaf. Bagetiden er cirka den samme. Chokolade på og peanuts - men hey, her dur det ikke med en pyntet kant - der skal være peanuts til alle, så drys løs :)
Ofte stillede spørgsmål til banankage
Jeps, det kan den sagtens.
Nej, ikke i den her opskrift, her skal du bage med smør.
Ja da, det er også super lækkert på en banankage. Lav en hvid eller en brun glasur med kakao og fordel på toppen af kagen.
Jeg har ikke testet det, men hvis du prøver at bage den her banankage med havregryn, så lad mig endelig høre i kommentarfeltet.
Nej, så skal du ud og finde en anden opskrift på banankage uden æg.
Banankage med chokolade
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 4 æg
- 250 sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- ¼ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 150 g smør, smeltet og afkølet
- 300 g meget moden banan, moset (ca. 2-3 bananer)
- 50-75 g mørk chokolade, grofthakket
Top
- 100 g chokolade, her 60%
- 25 g smør, i tern
Sådan gør du
- Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål.
- Pisk det lyst og luftigt (ca. 5 min.)
- Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.
- Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
- Vend det smeltede smør i dejen.
- Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
- Beklæd en springform (22 cm her) med bagepapir i bunden og smør siderne.
- Fordel dejen heri.
- Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 50-60 minutter.
- Lad kagen afkøle lidt i springformen.
- Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist.
Chokoladetop
- Hak chokoladen groft og smelt den.
- Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør.
- Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
- Lad den køle et par minutter.
- Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
- Drys evt. med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder.
- Spis!
Johanne
Hej
Jeg skal bage kagen til mine kollegaer i morgen og tænker at bage den i en stor bradepande i ovnen. Skal man ikke gange opskriften med 2 når man bager sådan en stor kage?
Mvh.
Loui&bearnaisen
Hej Johanne
Ja, afhængig af størrelsen på bradepanden skal kagen ganges op.
Mange hilsner
Louise
Linn Lykkegaard-Larsen
Min allerbedste yndlings opskrift
Loui&bearnaisen
Hej Linn
Årh, hvor er det bare dejligt at høre - tusinde tak :)
Mange hilsner
Louise
Pia
Umiddelbart en lækker og svampet kage, MEN 1 tsk. salt og så blev den kage uspiselig 🤮Øv øv
Belinda
Sikke en lækker kage.!😍
Dog falder alt min chokolade ned til bunden i kagen - ved du hvorfor.?
Loui&bearnaisen
Hej Belinda
Tak :)
Det kan skyldes flere ting, men oftest er den enten dejen, som er lidt mere flydende, så den ikke "holder" så godt på chokoladestykkerne eller at chokoladestykkerne simpelthen er for store og dermed ikke kan holdes af dejen. Er det dejen, som er blevet mere flydende kan det skyldes køkkenet er varmt, så vil dejen være varmere og dermed blive tyndere eller at du måske har fået overmikset dejen en smule og dermed kan den også blive mere tynd i det.
Du kan prøve at vende chokoladestykkerne i lidt af melet næste gang, det kan nogle gange hjælpe lidt på det eller eventuelt vende halvdelen af chokoladestykkerne i og så drysse den anden halvdel af chokoladen på toppen inden bagning - så vil den ikke "nå" at falde helt igennem kagen. Og selvfølgelig, hvis det er store chokoladestykker, så bruge mindre eller bruge knapper.
Mange hilsner
Louise
Sabina
Hej Louise
Jeg skal til at bage din kage for første gang til et selskab på 20 ish Pers i morgen. Jeg tænker at gå med en bradepande ☺️ jeg vil hører om du kan anbefale en god is at servere sammen med? For det tænker jeg at gøre, men er helt blank på hvilken is jeg skal vælge.
Loui&bearnaisen
Hej Sabrina
Uhh, ja, det vil være lækkert med en is til :)
En karamel-is vil være super lækkert sammen med banan, chokolade og de hakkede peanuts. Ellers så er en klassisk vaniljeis også god til kagen her, hvor kagen så smager igennem. Men ja, der er masser af muligheder.
Lad mig høre, hvilken is, som du ender med :)
Mange hilsner
Louise
Rebecca
Hej! Tror du jeg kan bruge mørk chokolade til toppingen?
Det er lige det eneste jeg har liggende.
Og kan jeg putte chokoladecremen på aftenen inden, hvis den skal serveres næste dag kl 16? Har nemlig ikke tid til at bakse med det i morgen..
Håber du kan hjælpe!
Louiogbearnaisen
Hej Rebecca,
Ja til det hele 😊
God bagelyst og håber kagen bliver god!
Marianne
Hej.Kan jeg bruge frosne bananer?
Louiogbearnaisen
Hej Marianne,
Ja, du vil sagtens kunne bruge frosne bananer - lad dem tø op først, inden du moser dem. Jeg plejer at skære bananerne i fingerlange stykker, inden jeg fryser dem. På den måde tøer de hurtigere op :-)
God bagelyst!
Louise
Opskriften lyder super lækker! Jeg tænker på om man mon kan lave 1/2 opskrift? I så fald, mon så bagetiden ændres hvis dejen stadig hældes i alm. springform?
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Tak - jeg lover dig, at den er god, og at du ikke bliver skuffet 😉
Jeg ikke prøvet at lave 1/2 kage af denne opskrift, så hvordan den opfører sig, der må jeg være dig svar skyldig.
Men prøver du det af, så vil du nok skulle reducere bagetiden, da den vil blive noget lavere i samme størrelse springform.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet.
God bagelyst!
TINA
RIV 50 -60GRAM MARCIPAN OG VEND I DEJEN....
JEG LOVER DIG DET BLIVER SÅ GODT - GOD DAG
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Uh ja, det lyder lækkert 😋
Tak for tippet og lige over 👍
Emma
Hej! Hvad gør jeg hvis dejen er lidt mørk på toppen allerede (i ovnen) men super flydende indeni? Den har været i ovnen i ca 20 min indtil videre. Jeg har skruet lidt ned til 150 varmluft, og lagt den på nederste hylde i ovnen.
Louiogbearnaisen
Hej Emma,
Kagen skal helst ikke bages ved varmluft - det er altid alm. ovn med mindre jeg angiver andet i opskriften.
Du kan evt. komme et stykke sølvpapir ovenpå, så den ikke bliver mørkere på toppen, og så give den lidt ekstra tid i ovnen, indtil den ikke længere er flydende indeni.
Prøv det ad og lad mig høre, hvordan det går.
Annemarie
Hej Louiogbearnaisen
Jeg kom ved et uheld til at glemme smør i opskriften. Havde brugt fire bananer fordi det nu lige var det jeg havde. Kagen bliver fantastisk lækker også uden smør!
Louiogbearnaisen
Hej Annemarie
Tak for din kommentar og for "tippet" til kagen :-)
Det må siges at være held i uheld - men dejligt at høre, at kagen trods alt blev god :-)
Hav en skøn dag!
rikke
Super lækker kage. Jeg puttede hakkede mandler ristet i salt oven på. Det er godt 🙂
Louiogbearnaisen
Åh, det lyder altså også virkeligt lækkert - det må jeg vist prøve af næste gang 😋😉
Tak for tippet!
Stephanie
Hej Louise!
Tusind tak for en super lækker opskrift! Den bliver brugt flittigt her hjemme, og er en klar favorit hos min ellers ikke-kagespisende fætter og lillebror!
Her er den både afprøvet i springform, bradepande og som muffins, og den bliver fantastisk hver gang! :D
Rigtig dejlig påske til dig!
Loui&bearnaisen
Hej Stephanie
Velbekom! Hvor er det bare dejligt at høre, den kan bruges og endda få nogle over på kageholdet :D
Mange hilsner
LOuise
Helle
Den bedste Banan kage Ever
Dog brugte jeg 3 1/2 banan istedet for samt stillede den i en kold ovn
.
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Dejligt at høre, at den blev god - håber ovnen blev varm, så det ikke var en raw- banankage du fik 😉
Trine
Hej! Dejlig kage, men synes dog ikke den bliver særligt “svampet” og den hæver heller ikke særlig meget, men er derimod blevet mere kompakte Kan det være bagepulver af dårlig kvalitet? Har ikke åbnet ovnen imens den bagte, som jeg ved nogengange kan ødelægge bagværkets hævning.
Mvh Trine
Louiogbearnaisen
Hej Trine,
Øv, altså!
Ja, ofte så kan det være bagepulveret der er den skyldige. Det kan også være, at du er kommet til at piske lidt for meget i dejen efter bagepulveret er tilsat - dejen skal blot lige samles her 🙂
Prøv igen og se om det ikke lykkes denne gang!
camilla Toft
Det bedste du kan gøre for at få alle kager til at hæve flot, det er at piske æggene i rigtig lang tid før du tilsætter sukker - det gælder alle kager faktisk. Efter jeg begyndte på det, er mine kager aldrig faldet sammen.,
Sofie
Skal ovnen forvarmes inden kagen bages? Eller skal kagen i kold ovn og først tænde for ovnen når kagen er i ovnen?
Louiogbearnaisen
Hej Sofie,
Sørg for en varm ovn, inden du kommer kagen i ovnen - ellers risikerer du, at den ikke bliver gennembagt.
God fornøjelse!
Jane Schiøler
Hej.
Sikke en lækker banankage. Fulgte opskriften og den er perfekt. Lækker cremet chokoladeglasur. Da jeg er nøddeallergiker lavede jeg drysset af græskarkerner drysset med salt og stegt i lidt olie på panden, grofthakket efterfølgende. Godt med den salte smag til det søde - og flot med den grønne farve.
/Jane
Louiogbearnaisen
Wow, det lyder bare så lækkert med græskarkerne - tak for tippet - det må prøves af 👍
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og at resultatet blev perfekt.
Hav en forrygende dag!
Silke
Hvor høj bliver kagen?
Jeg skal bygge en kage, hvortil jeg skal bruge 2 helt fyldte springforme banankage i str. 22.
Hvor meget skal jeg mon lave for at den er bagt op til kanten, gange 2 😅
Louiogbearnaisen
Hej Silke,
Kagen bliver cirka 3/4 dele af springformen. Jeg har ikke prøvet at lave den højere, så jeg ved ikke, hvordan dejen vil arte sig, hvis du fylder mere op, og om der vil være nok bagepulver i dejen til at holde den. Men umiddelbart vil jeg tænke, at du skal gange 2,5-3.
God bagelyst! :-)
Bonnie
Elsker denne opskrift og bruger den ofte men jeg forstår ikke hvorfor den altid falder sammen på midten. Ændrer ikke noget ved smagen men er temmelig irriterende. Nogle tips?
Louiogbearnaisen
Hej Bonnie,
Hvis din kage falder sammen på midten, kan det skyldes forskellige ting:
- Måske bager din ovn ikke varmt nok, så sæt evt. temp. 10-15% højere.
- Det kan også være, at din kage skal bages lidt længere tid - igen der er stor forskel på ovne og hvordan de bager.
- Måske er du kommet til at overmixe dejen - prøv at piske den mindre næste gang.
- Endelig kan det også ske, hvis det bagepulver eller natron som du har brugt er blevet for gammel.
Så ja, hvad det lige præcis er grunden til, at kagen falder sammen på midten, kan jeg ikke 100% give et svar på, men prøv at se på de ovennævnte ting, for ja, det er da super træls, når det altid sker!
God bagelyst!
Nora
Hej,
Kan jeg lave den her i en 3l randform ?
Louiogbearnaisen
Hej Nora,
Du kan sagtens bage kagen i en randform. Dog er 3l nok lige en tand for stor til kagen her, da den kun bliver bliver bagt i en 22 cm form, hvilket kun er omkring 2l.
God bagelyst :-)
Tine
Det er en super god kage, som vi har bagt mange gange herhjemme til stor lykke.
Jeg reducerer dog sukkermængden med 100 G, da jeg.ikke bryder mig om at det bliver meget sødt, bananerne søder også.
Jeg bager kun kagen i 35 min, så er den perfekt.
Louiogbearnaisen
Hej Tine,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at opskriften kan bruges :-)
Du kan med fordel reducere sukkermængden, især hvis bananerne er meget modne og dermed sødere i det.
Ang. bagetid, så er det så forskelligt, hvordan ovne bager, så er din færdig efter 35 min, så det bar fjong :-)
Hav en skøn dag!
Christina
Hejsa.
Vi har afprøvet denne opskrift idag, og allerede efter 20 minutter i almindelig ovnvarme var kagen mørk på toppen. Hvad kan jeg gøre anderledes til næste gang?
Vh Christina
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Øv, håber ikke den blev helt brændt af :-(
Ovne bager meget forskelligt, så du kan prøve næste gang at skrue lidt ned for temperaturen til fx. 150-160 grader. Prøv også at sætte kagen på nederste rille i ovnen næste gang.
God bagelyst!
Mille Dueholm
Min kage blev også mørk efter tyve min, men lod den bage videre til ialt 45 min og det blev fint :)
Pernille
Jeg lavede kagen i dag og den blev viiiiirkelig god! Tak for en god og nem opskrift :)
Louiogbearnaisen
Dejligt at høre og det var så lidt 😊
Tak for din kommentar og forsat god dag!
Kamilla
En fantastisk kage lækker og luftig 👍
Cathrine Harr
Min venninne tok en teskje sitronsaft, og skallet av en sitron i røren. Det ble veldig godt!
Louiogbearnaisen
Hej Cathrine,
Tak for tippet - det lyder også virkeligt lækkert 😋
Hav en fortsat herlig dag!
Ulla Schøndorff
Hej Louise, hvor længe kan banankagen holde sig i køleskabet? Den er super god, men det er kun mig, der spiser kahe 😫 Mvh Ulla
Louiogbearnaisen
Hej Ulla,
Dejligt at høre, at du kan lide kagen :-)
Den holder sig gerne fugtig et par dage i køleskabet. Alternativt kan du fryse den ned (i stykker) og så tage et styk op ad gangen, når du lyst til kage :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Signe Marie
Hej! De 14 minutter til muffinsene kan jeg slet ikke få til at hænge sammen. De skal mindst have 20 minutter før de er klar hos mig :) ellers rigtig lækker opskrift!
Mvh Signe
Louiogbearnaisen
Hej Signe,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at de blev gode 😋
Ovne bager alle forskelligt, så det kan evt. være derfor, at dine skulle have en tand længere for at være gennembagte.
Hav en fortsat skøn dag!
Gamze
Hejsa
Jeg har bagt denne her skønne kage,vil rigtig gerne fortsætte med dine opskrifter, de så gode!! Vil bare lige vide om jeg har begået en fejl ved bagning, den blev lidt mørk/sort for oven, det var på varmluft 180,
Louiogbearnaisen
Hej Gamze,
Tusinde tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kan finde inspiration i opskrifterne på bloggen 😀
Jeg bager aldrig ved varmluft med mindre det er nævnt i opskriften, så det er nok derfor ja, at den er blevet lidt mørk i toppen. Næste gang så prøv at bage i alm. ovn.
Hav en fantastisk dag!
Kristina
Har du prøvet med mælkechokolade? Overvejer at prøve 😍
Louiogbearnaisen
Hej Kristina,
Nej, det har jeg ikke men prøv endelig med mælkechokolade - det kan kun blive godt :-)
Del meget gerne resultatet med os - god bagelyst!
EATB
Hej :-) super dejlig Banankage, jeg havde lidt problemer med om 180 grader er varmluft eller alm ovnvarme, skal kagen bages midt i ovnen eller nederst i ovnen?
den blev nemlig lidt for mørk i bunden :-)
Louiogbearnaisen
Hej EATB
Det er alm. ovnvarme, så hvis du har bagt med varmluft kan det være grunden til, at den er blevet lidt mørk i bunden. Prøv næste gang ved alm. ovnvarme og midt i ovnen og se, om det ikke giver et bedre resultat 😊
Hav en fortsat dejlig dag!
Siri
Top!? Skal man “bare” smelte chokoladen direkte i gryden? Eller er det over vandbad? 🙈🙈
Louiogbearnaisen
Hej Siri,
Det er bedst med vandbad, så undgår du nemlig at chokoladen brænder på :-)
God bagelyst!
Kristin
Hej - tak for super lækker opskrift!
Jeg har bagt den her kage maaaange gange efterhånden, og den er SÅ lækker.. Opskriften er også delt en del gange, når folk har spurgt til den :-)
Men, nu skal jeg have besøg af et vegansk vennepar, og jeg er på bar bund. Kan man mon bage denne kage uden æg/erstatte med noget andet og med vegansk chokolade? (Jeg har i forvejen altid bagt den med plantebaseret smør).
Håber du kan hjælpe :-)
Louiogbearnaisen
Hej Kristin,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du er flittig bruger af opskriften :-)
Jeg har desværre ingen erfaring med at bage vegansk og bruge erstatningsprodukter, så jeg må blive dig svar skyldig her.
Hav en fortsat skøn dag!
Maja
Hej
Hvordan kan jeg lægge nødderne på toppen af kagen i så fin og skarp en ring som på dit foto? Hvad er trikket?
Kh. Maja
Loui&bearnaisen
Hej Maja,
Tak for din kommentar.
Der er som sådan ikke noget trick - det kræver "kun" tålmodighed 😉
Prøv det ad!
Rikke Korntved
Hej 😊
Jeg vil prøve at bage kagen i en stor bradepande på 35 x 40 cm. (den dybe, der følger med til ovnen). Den skal helst ikke blive alt for lav. Hvor meget tror du, jeg skal gange opskriften med? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Rikke,
Jeg tænker, at du skal gange den op med 3, men den er lidt svær, da jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt bagepulveret kan hæve kagen nok i den størrelse. Har desværre ikke testet banankagen til en bradepande, så bliver dig lidt svar skyldig her.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en dejlig weekend!
Carsten Jensen
Hej.
Kagen ser lækker ud.
Men da jeg helst ikke vil spise for meget sukker, tænkte jeg om det kan lade sig gøre at halvere sukker mængde
Der jo også sukker fra bananerne
Louiogbearnaisen
Hej Carsten,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Du kan sagtens skære ned på sukkeret i opskriften - som du nævner, så søder bananerne også kagen, og endelig så er det jo personligt, hvor sødt, man vil have det :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en fortsat dejlig dag.
Julie
Hej Louise!
Jeg og min kæreste havde nogle (godt modne) bananer liggende og besluttede at lave banankage - på trods af at vi egentlig ikke rigtig selv kan lide det.. Men det kan vi absolut nu! en klar favorit herhjemme! :) tak for opskriften!
Louiogbearnaisen
Hej Julie,
Tak for din kommentar og søde ord - så glad for at høre, at I kunne bruge opskriften og nu er blevet banankage-fans :-)
Hav en forrygende dag!
Teresa
Hejsa
Jeg har lige brugt din opskrift og glæder mig sådan til at smage den. Men min chokoladetopping er ikke blevet så flot og glansfuld som din på billedet, men til gengæld er den blevet helt mat i farven. Har du nogen idé om hvordan det kan være? :)
Mvh Teresa
Louiogbearnaisen
Hej Teresa,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften - håber den smagte godt :-)
Ang. topping, så tænker jeg lige umiddelbart, at det må være din chokolade, som måske har fået lidt for meget varme. Ellers kan det også ske, hvis kagen er lidt for varm eller for kold, da chokoladetoppingen kom på.
Hav en dejlig dag!
Søs Jørgensen
Jeg har gået forbi din opskrift uden at læse den flere gange fordi det på billedet lignede at det var en chokoladekage med banan i men nu må jeg hellere få den prøvet nu hvor jeg har fundet ud af at billedet snyder 😅
Louiogbearnaisen
Hej Søs,
Tak for din kommentar.
Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet - det er en af mine mest populære opskrifter her på bloggen, og den er altså bare ret så lækker, hvis jeg selv skal sige det 😊
Prøv den ad og lad os bagefter høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en skøn dag og god weekend!
Minhanh
Hej!
Kan kagen laves selv uden en elektronisk piskeris? Sådan en har jeg nemlig ikke liggende herhjemme.
Hvor meget skal kagen have i ovnen når en bages i en form der lyder på 19x25 cm? Har jeg nemlig kun en miniovn og ingen springform.
Louiogbearnaisen
Hej Minhanh,
Tak for dine spørgsmål til opskriften.
Du behøver ikke at bruge et elektronisk piskeris, bare pisk godt til med et almindeligt, så skulle det være okay :-)
Ang. bagetid så prøv dig frem. Da formen er lidt mindre, bliver den måske lidt højere og skal nok have lidt ekstra tid. Du kan evt. stikke i den for at se, om den er gennembagt.
Håber det kan hjælpe :-)
Hav en dejlig dag.
Alaa
Hej,
Min springform er på 26 cm. Skal jeg så til at gange op, eller vil jeg kunne bruge de antal ingredienser du har skrevet. Vil gerne have at den bliver til en okay højde.
Louiogbearnaisen
Hej Alaa,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Hvis du bruger en springform på 26 cm vil jeg mene, at kagen får en fin højde med de mængder der er angivet for hver ingrediens her i opskriften. Men det er selvfølgelig subjektiv, hvad en høj kage er :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet.
Hav en skøn dag :-)
Pernille A.
Mega lækker banankage - det er i hvert fald ikke sidste gang, at den bliver bagt!
Tak for nogle dejlige opskrifter. Jeg er også kæmpe fan af dine amerikanske cookies :-)
Louiogbearnaisen
Hej Pernille
Tak for din kommentar og de søde ord - så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)
Hav en fantastisk dag.
Mc keyla
Is it 250 grams of sugar? since there is no specific measurement stands on the ingredients table.
Louiogbearnaisen
Hi,
Thanks for your question and interest in the recipe.
Yes, you should, as written in the ingredients table, use 250gr of sugar (you can use either normal white or cane sugar).
Have a great day!
Maria
Jeg har lige lavet kagen som muffins - præcis efter opskriften. Det blev til 21 absolut perfekte muffins! Tusind tak for opskriften :-D
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord. Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en fantastisk dag.
Alice
Hej
Kan man evt. smelte chokoladen til dejen, så det bliver en rigtig chokoladekage med banan i? Det mangler jeg nemlig en god opskrift på.
Louiogbearnaisen
Hej Alice,
Tak for dit spørgsmål til opskrifen.
Jeg må desværre være dig svar skyldig, da jeg ikke har prøvet at smelte chokoladen direkte i dejen.
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en dejlig dag.
Camilla
Hejsa.
En ide til opskriften til sådan en “smart i en fart” type som mig; evt skriv man skal nedkøle smøret og stille det på køl som punkt 1. Ikke alle læser hele opskriften godt igennem før vi går igang og nu sidder jeg og venter på min smør er afkølet. Lidt øv og man lærer vel af sine fejl :-D
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Tak for din kommentar og input til opskriften.
Håber kagene blev god - del gerne dit resultat med os i en kommentar på bloggen :-)
Hav en dejlig dag!
Suffía
Hej 😊
Jeg tænker at bage den her banankage og at fryse den til fødselsdagen om nogle uger.
Men jeg vil gerne have både chokoladen og peanutsne på, inden servering.
Og vil derfor spørge om jeg bare skal lade den tø op, og så komme den smeltede chokolade på samt peanutsne. Eller har du en bedre idé?
Louiogbearnaisen
Hej Suffia,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg ville, som du også selv forslår, pynte kagen med smeltet chokolade og peanuts lige inden servering. Husk at tage kagen op i god tid, så den har stuetemperatur, når du pynter den.
Skriv endelig igen og fortæl om os om resultatet :-)
Hav en fantastisk dag.
Tina
Nøj den er god. Himmelsk
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at du kunne lide banankagen (den er altså også bare enormt lækker, hvis jeg selv skal sige det 😉)
Hav en fantastisk dag.
Nanna
Den er super god :-). Har du en opskrift på en alm. God chokoladekage?
Louiogbearnaisen
Hej Nanna,
Tak for din kommentar - dejligt at høre at du kunne lide banankagen - den er altså også bare så god :-)
Du kan finde flere opskrifter ved at bruge søgefunktionen på forsiden af bloggen (oppe i højre hjørne). Hvis du skriver "chokoladekage" kommer der flere opskrifter frem :-)
Håber du kan bruge en af dem :-)
Hav en dejlig dag.
Anna Schmidt
Hej
Din kage ser så lækker ud, og jeg vil så gerne bage den, men jeg har kun en rugbrødsform, der måler cirka 10x22 (på øjemål). Kan jeg godt bage kagen i den? Hvis ja, skal bagetid og varme så justeres?
Louiogbearnaisen
Hej Anna,
Tak for dit spørgsmål.
Banankagen vil blive meget høj i en form på ca. 10 x 22 - så du kan få svært ved at få den gennembagt, uden at den bliver tør og mørk i siderne.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en forrygende dag.
Sofie greve
Hej, jeg vil bage din banankage om lidt. Men skal bruge en hel bradepande (altså en stor som følger med ovnen når man køber dem ;-) )
Hvor mange gange vil du tror jeg skal gange opskriften med?
Louiogbearnaisen
Hej Sofie,
Tak for dit spørgsmål
Nu ved jeg ikke hvor stor din ovn og dermed bradepande er, men jeg har til denne opskrift brugt en bradepande på ca. 35 x 25 cm - husk at jo større form, jo lavere kage :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål, og lad mig høre hvordan det går :-)
Hav en fantastisk dag.
Sofie greve
Hej igen,
Min er 39x32 og vil gerne have den 4-4,4 cm høj. Tror du så jeg skal gange din opskrift med halvanden?
Nicoline
Hej
Ville du vente med at pynte kage med chokoladen, til den dag den skal serveres?
Hilsen Nicoline
Louiogbearnaisen
Hej Nicoline
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Ja, jeg ville helt sikkert vente med at pynte kagen med chokolade til den dag, den skal serveres - det gør den endnu mere lækker :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en forrygende dag.
Sabine
Jeg er normal ret god bager og kender div regler omkring bagning. Jeg bagte denne i 22 cm form, og efter 50 min åbnede jeg ovnen og den var langt fra færdig.
Det resulterede i at den faldt sammen.
Så tænker at man i hvertfald skal op i 24 cm form.
louiogbearnaisen
Hej Sabine,
Tak for din kommentar.
Der er stor forskel på ovne og hvordan de bager. I dit tilfælde lyder det som en god ide at bruge en 24 cm form for at sikre, at banankagen bliver gennembagt.
Håber det lykkes næste gang :-)
Hav en skøn dag.
Kramler
Jeg har ca lavet 1-2 stykker. pr uge, i de sidste 2 måneder, og kan opskriften udenad. Putter dog smadrede valnødder i min, foruden chokolade chips. Havde tyk kogechokolade ud over de første jeg lavede, men det blev bare for meget sødt på en gang
Louiogbearnaisen
Hej Kramler,
Tak for din kommentar og input.
Lyder lækkert med valnødder og chokoladestykker i :-)
Hav en skøn dag.
Sus
Wohaaa 😍 den er godt nok lækker ⛧⛧⛧⛧⛧
Er nu sat en ny i ovnen 😍
louiogbearnaisen
Hej Sus,
Tak for din kommentar og søde ord :-)
Den er også en af de mest populære opskrifter her på bloggen og ikke uden grund :-)
Hav en dejlig dag og god weekend!
Charlotte Baagø Madsen
Hej Louise
Er kagen fryseegnet?
Loui
Hej Charlotte,
Ja, kagen er fryseegnet.
Håber du kan lide den :-)
Charlotte Baagø Madsen
Den er fantastisk
Stort hit til mine håndboldpiger som muffins og som jage til mine kollegaer
Brooke Susan Jones
Kan man godt lave kagen dagen før at man får gæster ?
Loui
Hej Brooke,
Ja, det kan man sagtens - ingen problem :-)
Jeg håber, I kan lide kagen.
Hav en fantastisk dag.
Iben
Min så flot ud da jeg tog den ud af ovnen, men faldt herefter sammen. Ved du hvorfor?
Loui
Hej Iben,
Tak for dit spørgsmål.
Det er svært at sige præcist hvad det har været, da der kan være flere forskellige grunde til at en kage falder sammen.
Her er mulige årsager:
Har du bagt ved over/undervarme eller varmluft? Hvis du bager ved varmluft kan kagen falde sammen.
Temperaturen i ovnen har været for høj - der er forskel på ovne.
Den er måske ikke blevet bagt længe nok - der er stor forskel på ovne og hvordan de bager.
Du har åbnet ovnen undervejs - det kan også få en kage til at falde sammen.
Ingredienserne har været for kolde - æg dirkete fra køleskabet blandet med ingredienser som har stuetemp. kan få en kage til at falde sammen.
Det kan også være bagepulver, som har været for gammelt.
Eller at dejen er blevet rørt for meget efter at bagepulveret er kommet i. Dejen må ikke piskes, den skal bare blandes.
Formen har været for lille - så passer bagetiden ikke og kagen bliver ikke bagt i midten.
Igen så er der mange ting som spiller ind når man bager, så desværre kan jeg ikke give et præcist bud på, hvorfor din kage faldt sammen.
Du er meget velkommen til at skrive tilbage, hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fortsat god aften.
Louise
Har du nogen idé om om opskriften kan ganges op med 3? Jeg skal lave en kage til 34 personer ca. På forhånd tak. Har lavet den én gang før og den var helt fantastisk lækker 😁
Loui
Hej Louise,
Tak for din kommentar - glad for at høre at du kan lide den :-)
Opskriften burde kunne ganges op med 3 - bag den i en stor bradepande just in case. Du kan få problemer med at den ikke er helt gennembagt, hvis kagen er for bred og for høj.
Lad mig høre hvordan det går, og om resultatet bliver lige så godt som sidste gang :-)
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en dejlig dag.
Trine klein
Bedste banankage jeg har bagt ever! (Og jeg har bagt en del ;-))Det bliver banankageoskrifteb fremover ;-)
Loui
Glad for at du kunne lide den...den er altså også bare god...UHM :-)
God weekend!
Rikke
Kære Louise
Dette er den absolut bedste banankageopskrift der findes!
Mange tak for det!
Hav en dejlig dag
Fra Rikke
Camilla
Hej
Vi skal først spise kagen, men tænker at bage den idag - det går vel fint?
God weekend
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Ja, det gør det - det holder sig fugtig et par dage :)
Mette
Ih den glæder jeg mig til at bage! Hvor mange dage vil du mene at kagen kan holde sig lækker? Og skal den i køleskabet?
Elisabeth Hvidtfeldt
Hej 😊
Når man bager kagen i en bradepande 35x25 cm, som du nævner, hvad er så bagetiden?
Tak for en super blog!
Elisabeth
Loui&bearnaisen
Hej Elisabeth
Jeg tænker du skal prøve med ca. 40 minutter og så holde øje med den undervejs :)
Pernille
Fyyyyh den bager vi da ALDRIG igen... Vi bliver alt for tykke. Føj, den var god.
Loui&bearnaisen
Hej Pernille
Haha, ja den er farlig ;)
Betina
Har prøvet mange forskellige banan kage opskrifter. Men din opskrift er suveræn den bedste til dato.
Vi havde kun 3 æg så måtte nøjes. Men den er altså blevet virkelig lækker.
Tak for en fantastisk opskrift
Loui&bearnaisen
Hej Betina
Tusinde tak :D
Bente
Elsker du har humor med, når du skriver 😊 Glæder mig til at prøve denne banankage i aften 😊
Loui&bearnaisen
Hej Bente
Tusinde tak :) Håber banankage faldt i din smag :)
DorteM
Har du mon erfaring med at skifte en del af melet ud med en fuldkornsversion? :)
Loui&bearnaisen
Hej Dorte
Nej, det har jeg ikke.. Men hvis du vil prøve det, så skal du tilsætte lidt mere væske da fuldkornsmel suger mere.
Camilla T.
Har lige bagt banankagen, den er virkelig, virkelig god.
Ville lige sige tak for den fantastiske opskrift 😊
/Strikzilla
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Dejligt at du kunne bruge opskriften :)
salwa
Skal der være smør, når man smelter chokoladen eller vil man kunne får samme resultat med blot smeltet chokolade på toppen af kagen?
Loui&bearnaisen
Hej Salwa
Smørret gør at topping bliver blød og glat. Hvis du kun bruger smeltet chokolade vil du få en hård top. Det kan du sagtens, men det bliver svært at skære kagen ud :)
Esen
Skal man piske med el pisker?
Loui&bearnaisen
Ja, det skal man :)
sandra
Hej Louise!
krydser lige fingre for, at du er ved din computer her til aften!
Jeg får gæster i morgen og skal lave banankage, men min bananer er bare ikke heeeelt så modne som jeg gerne vil ha. Dog har jeg nogle frosne bananer, som er modne nok, i fryseren. Tror du, at hvis jeg tager dem ud og lader dem tø op, at jeg så kan bruge dem, eller tror du det ændrer smagen?
Mvh og god aften!
Loui&bearnaisen
Hej Sandra
Du kan sagtens bruge bananer fra fryseren, lade dem tø op og bruge dem :)
Lone Bay Petersen
Super kage.
ksjelberg@hotmail.com
Skal man bruge saltet, eller usaltet smør?
Loui&bearnaisen
Jeg bruger altid saltet smør :)
Lars Möser
Hejsa. Skal kagen på køl og kan man fryse den ned. Vi er to og spiser ikke så meget ad gangen. Men nøøøj den er god.
Loui&bearnaisen
Hej Lars
Jeg har ikke sat den på køl - blot sat et "kagelåg" over den.
Du kan sagtens fryse den ned. Chokoladentoppen vil få en lidt anden kosistens, men smager stadig skønt :)
Conni Mortensen
Vend chokoladen i melet inden komme i dej .. Så falder den ikke til bunden .. Også med nødder ...
Søren
Hej,
Er det alm. ovn eller varmluftsovn?
Loui&bearnaisen
Hej Søren
Det er alm. ovn, som jeg bruger. Bruger du varmluft, så skru ca. 10% ned for temperaturen og hold øje med kagen ikke bliver for mørk.
Lærke Obel
Hej
Er alm ovn eller varmeluft? Og hvor høj bliver kagen ca i en 22cm form?
Loui&bearnaisen
Hej Lærke
Det er alm. ovn. Og hvor høj kagen bliver ved jeg ikke nøjagtigt - min blev omkring 5 cm.
Anne
I min familie kæmper vi pt. med projektet om at lave banankage uden at alle chokoladestykkerne ender nede på bunden af kagen, vi har prøvet flere metoder men uden helt at lykkedes endnu. Har du et måske et hemmeligt trick?
Loui&bearnaisen
Hej Anne
Hmm, det har jeg aldrig prøvet i en banankage, da dejen er ret tyk og bananmosen ligesom "fanger" chokolade og evt. nødder i dejen.
Så der må jeg blive dig svar skyldig. Mit bedste bud må være, at dejen enten er for tynd eller at chokoladestykkerne er for store og dermed tunge.
Beklager jeg ikke kan være mere behjælpelig her.
Mange hilsner Louise
Conni Mortensen
Vend din chokolade i melen først så falder den ikke til bunden