"Kardemomme - jeg elsker kardemommeduften. Bollerne her er ikke af den sunde slags, men de er opskriften på en god søndag eftermiddag."
Ingredienser
- 25 g gær
- 30 g smør
- 1 dl mælk
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 1-2 tsk kardemomme
- 1,5 dl hvid hvedemel, kan erstattes af alm. hvedemel
- 2,5 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Lad det køle af til stuetemperatur og rør gæren ud i den lukne væske. Sukker, kardemomme og æg tilsættes, samt mel lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig - den må ikke blive for tør.
- Lad dejen hæve tildækket under et fugtigt klæde i 1 time.
- Ælt dejen igennem og form den til 8 boller - de ser meget små ud, men de hæver. Lad dem efterhæve 45 min, tildækket.
- Bollerne pensles med æg og bages 10 min, ved 200 grader.
- Spises lune.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Annegrete Krings
I har glemt kardemommen i opskriften.
Anonymous
skønne boller :)