"Det virker helt skørt at bruge 5 dage på et brød og det er vist også kun hvis man har en forkærlighed for brød og bagning man gør det. Men det er ikke fordi det er omstændigt eller tager lang tid lige at gøre lidt ved det hver dag og i sidste ende får man 1000 gange igen - det lover jeg! Det er det bedste brød jeg nogensinde har fået. Smagen, strukturen, duften, det er fantastisk. Og så er det bare et eller andet over, at have taget sig tid til brødet. Det bliver nydt lidt mere, det smager lidt bedre."
5 dages brød
1. dag
1 dl tykmælk
2 spsk honning
5 gær
1 tsk salt
½ dl lunken vand
½ dl grahamsmel
1 dl hvedemel
Rør alle ingredienserne sammen og stil surdejen i køleskabet, tildækket
2. dag
Surdejen hviler i køleskabet
3. dag
1 spsk salt
4 dl lunken vand
Tag surdejen ud og kom den i en større skål. tilsæt salt og vand og rør dejen sammen. Den er meget tynd, mere som en væske nu. Kom dejen tildækket, tilbage i køleskabet.
4. dag
1,5 dl grahamsmel
7 dl hvedemel
Tag dejen ud af køleskabet og rør melet i, Rør dejen godt sammen - det er hårdt, men det gør dejen smidig og lækker. Jo længere, jo bedre. Kom dejen tilbage i køleskabet.
5. dag
Endelig, bagedag. Tag dejen ud og drys et bord godt med mel. Hæld dejen ud på bordet og fold den let sammen til et brød. Pas på ikke at ødelægge for meget af luften i dejen. Kom brødet på en bageplade med papir og bag den i ovnen ved 225 grader i 10 min, sku dernæst ned på 200 grader og bag det ca. 20 min mere.
Lad det afkøle helt, inden der skæres i det.
Skriv en kommentar