Sponsoreret.
Kan du mærke det?
Det strammer til.
Det er lige oppe over ..
At du skal springe fra det ene julegilde til det andet. Måske endda selv være den ivrige vært.
Yrk!
Er det der, du er, så skal du hænge ved nu.
Det her er blogindlægget til dig, der kan godt kan få lidt dug på panden når julefrokosten nærmer sig.
Så.
Kan jeg hjælpe dig med julefrokost-menuen?
Niks.
Kan jeg hjælpe med flere timer i juledagene?
Niks.
Men jeg kan til gengæld hjælpe dig med en lyn-snaps, som får dine gæster til at glemme alt om det manglende indkøb af klassisk kryddersnaps.
Ingen julefrokost uden snaps.
Om det er på den ene eller anden side af juleaften.
Så har du glemt at smide en flaske "våde øjne" i indkøbskurven, så fikser vi den i dag.
Okay.
I min iver over min famøse ide, glemte jeg måske lige at tage højde for, du nok egentlig også skal ud og hapse råvarer til den her lyn-snaps.
Så ja, hvis du sidder med et hævet, mistænksomt øjenbryn, så har du ret.
Du kunne lige så godt kaste en kryddersnaps ind under frakken, når du alligevel er ude og købe ind til de hjemmelavede snaps her.
Men hvis vi nu lige hopper over den fejlslutning.
Kører videre med den ide, som jeg slet ikke kan få armene ned over.
Yes, det drev af væggene med selvfedhed i mit snapse-laboratorie herhjemme, da de her to snapseudgaver blev kradset på tegnebrættet. Det har det egentlig gjort lige siden, jeg teamede op med Brøndums omkring "Mission snaps".
Challenge accepted!
Jeg går ikke af vejen for en god udfordring – og slet ikke når den inkluderer noget, hvor jeg ikke er helt på hjemmebane.
Efter både 3 x sommersnaps og 1 x efterårssnaps kan jeg kun konkludere:
Det er ren trylledrik, sådan en klar snaps. I med lækre sager. Vente, vente. Og abrakadabra – snaps med pivfrække smage. Og perfekt grundlag for masser af praleri. Det er vigtigt – jeg holder mig i al fald ikke tilbage på den front ;)
Og det skal du heller ikke.
Here we go:
2 x julesnaps.
Lad mig sætte scenen for dig:
Du skal holde julefrokost.
Alt er klappet og klart.
Lige indtil ..
Yrk.
Du har glemt at købe snaps!
Og butikkerne har lukket nu.
(tak til Bilka for også at ødelægge min ide med døgnåbent ..)
Nå. Men.
Butikkerne har lukket.
Og du kan ikke forlade køkkenet i morgen formiddag - der er både gris, fisk og æbleskiver, som skal plejes med omhu.
What to do!
Aflyse julefrokosten?
Arrrh..
Frem med Brøndums Klar snaps (som du altid har i gemmerne - i hvert fald efter det her).
Lure rundt i køkken og stue.
Hvad skuer dit øje.
Præcis!
Plyndre juletræet for pebermyntestokke, bland med snaps og ryst.
Drik den som den er eller lav den ultimative juledrink til tøserne.
Skal snapsen være mere sildevenlig, kører du den her:
Åben køleskabet.
Frem med citronen til fiskefileterne og dilddusken til rejerne, bland med snaps og lad den suge natten over.
Over på en pæn flaske og måske med en frisk dusk dild i - som pynt.
Julefrokosten er reddet - snapsen er i hus på under 2 minutter.
Endda hjemmelavet.
Det bliver ikke meget nemmere - eller mere overskudsagtigt.
Der må hermed prales ;)
Og skåles!
Den til desserten (og festen):
Ingredienser
- 4 pebermynte sukkerstokke
- 1 flaske Brøndums Klar Snaps
Sådan gør du
- Kom sukkerstokke i et rengjort glas/flaske (1 liter) med tætsluttende låg.
- Hæld snaps på glasset - helt til kanten.
- Lad snapsen trække ca. 6 timer et mørkt og køligt sted - til sukkerstokkene er opløst.
- Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
- Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for bitter eller med mere Brøndums Klar, hvis den er for sød i smagen.
- Server til dessert eller bland op med mousserende vin.
Noter
Den til silden:
Ingredienser
- 20 g frisk dild, ca. 4-5 stilke
- 1 citron
- 1 flaske Brøndums Klar Snaps
Sådan gør du
- Skær det yderste af skallen af citronen. Undgå at få det hvide med.
- Kom dild og citronskal i et rengjort glas/flaske (1 liter) med tætsluttende låg.
- Skær citronen over og pres saften fra halvdelen af citronen i glasset(ca. 3 spsk citronsaft).
- Hæld snaps på glasset - helt til kanten, så råvarerne er dækket.
- Lad snapsen trække 18 timer et mørkt og køligt sted.
- Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
- Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller med mere Brøndums Klar, hvis den er for bitter/kraftig i smagen.
Samarbejdspartner:
Tak til Brøndums for et sponsoreret samarbejde, som har piftet Louiogbearnaisen op med intet mindre end 6 snapseopskrifter med Brøndums Klar Snaps.
Sommer, efterår, jul eller påske - hjemmelavet snaps dur året rundt, og det har været en ren fest at trylle løs i mit snapse-lab' herhjemme.
Camilla
Hej Louise
Tak for altid gode opskrifter. Jeg lavede dild og citron snaps til 2.juledag og den var et hit.
Loui
Hej Camilla,
Tak for din kommentar.
Skønt at høre at du kunne lide snapsen med dild og citron, og at den var et hit til juleforkosten :-)
Hav en dejlig dag.
Tobias H
Genial snaps den med med stokkene. Lavede den igår og familien fik den idag. Den var nem og god.
Loui
Hej Tobias,
Tak for din kommentar.
Jeg er glad for at du og din familie kunne lide snapsen med permyntestokkene - den er altså også bare så god og forfriskende :-)
Hav en dejlig dag.
Pernille
De snaps skal da prøves her til jul!
Har fulgt med dine snapseindlæg og det har været mege inspirerende. Meget utraditionelt og et frisk pust, som jeg har kunne bruge. Tak for en rigtig god blog, Louise.
Glædelig jul og godt nytår til dig.
Loui
Hej Pernille,
Tusinde tak for de fine ord og for at følge med på bloggen.
Jeg er glad for, at du har fundet inspiration i snapseindlæggene :-)
Håber også du havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år.