Måske sidder du i en spraglet shorts. Hurtig solbrille. Overvejer hvad du skal smide på grillen i den her uge.
Well.
Det bliver nok ikke den her opskrift.
Så hej hej, igen.
No hard feelings.
Den passede SÅ godt til de sidste ugers vejr. Regn, kedelige skyer og en anelse blå tæer. For ikke at tale om selvmedlidenhed over, at der stadig var 3 ugers tid til sommerferien.
En ren vinder ret.
Og så skete det:
Vejrmanden hev kortet frem mellem Argentina - Kroatien.
Kæmpe smil, som var han dagens mand i skysovs.
29 grader!
Igen!?
Arh.
Det dur altså ikke, når de her bagte kødboller i tomatsauce er smidt ind, med store, fede bogstaver, i min content-kalender.
En madbloggers hårde liv på den her tid af året. Is til kogende dage eller italienske kødboller til råkolde sommerdage. Den er bare ikke nem.
Nu vi taler om det, så er det der sommerferie-værk det heller ikke. Altså nemt.
For nogle uger siden, gik det op for mig:
Assistenter holder også sommerferie!?
Nooo - don't go, June!
Yes, du kan godt se det, ik? Vi kan lige så godt lukke butikken - det er ren krise her på fronten ;-)
Anyway.
Bogmærk opskriften til 20-22 graders tider. Her burde de bagte kødboller i nem tomatsovs fint kunne klares.
Med brød "on the side" og en hurtig grøn salat, hvis der skal være lidt til øjet.
Det her grydebrød er perfekt til de bagte kødboller. Grove pitabrød kan også fint bruges eller et kæmpe italiensk brød. Og det her rustikke brød med rugmel vil også kunne klare opgaven.
Du bestemmer, bare brødet kan suge til sig, så er der frit valg på alle hylder.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Årh, btw. Cathrine, som tidligere diskede op med de her koldhævede boller herinde, hev det fineste, pæneste brød ind på Instagram i weekenden. Vi taler sådan rocker pænt med lækker skorpe og prof' mønster.
Ligeledes vil det fad kødboller.. krydrede frikadeller i tomatsovs.
Når du har fået rullet kødbollerne, så passer det faktisk sig selv. Det eneste du skal gøre er at have rigeligt med viskestykker på lager til fedtede fingre. Og nåhr ja, lige lave heads up til dem, du skal dele spisebord med; Hvidt tøj. Det er no-go!
Ingredienser
Kødboller
- 450 g oksekød
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 75 g græsk yoghurt, her 10%
- 50 g rasp
- 1 æg
- 1 spsk oregano
- Salt/peber
Tomatsauce
- 2 spsk olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 600 g passata, er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
- 1 dl rødvin
- 2 tsk chiliflager
- 1 tsk sukker
- ¼ tsk kanel
- 1 spsk oregano
- Salt/peber
Top
- 200 g feta
Servering
- Friskhakket persille
- Ristede pinjekerner
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
- Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
- Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
- Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
- Tag dem herefter af panden igen.
- Brug panden til tomatsaucen.
Tomatsauce
- Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
- Hæld saucen over i et ovnfast fad.
- Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
- Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
- Skru ovnen op til 225 grader.
- Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
- Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.
Server
- Top med friskhakket persille og pinjekerner.
- Spis med godt brød, pasta eller couscous.
Flere gode opskrifter på kødboller:
BONUS: Få min gratis guide til det bedste fotoudstyr for begyndere til gode billeder. Klik her og få fotoguiden nu
BILLEDE 1: Fad + ske + brød
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.
BILLEDE 2: Close up, brød + kødbolle
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.8
Håndholdt kamera, derfor kort lukketid.
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.
BILLEDE 3: Ske i fad + brød
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, Motiv ca. 1 meter fra vinduet, tynd diffuser mellem vindue og motiv, for at undgå for meget genskin i ske. Grå reflektor 0,5 meter fra motiv i bunden.
Kirsten Jønsson
Det er meget lang tid i ovnen, med de el-priser vi har.
Er det vigtigt for det endelige resultat?
Loui&bearnaisen
Hej Kirsten
Det giver smag til retten, da saucen koger ind. Men du kan sagtens give retten kortere tid eller lave den på komfuret på en pande eller i en gryde :)
Mange hilsner
Louise