Fredag aften. I sofaen midt mellem popcorn, Suits og en snorkende hvalp mast ned i smørhullet
Undertegnede: "Glæder du dig til weekenden?"
Kæresten: "Mmmm..."
Undertegnede (sagt henslængt nordjysk): "Ve' du, hva' vi ska'?"
Kæresten (med ekstrem forhåbning i stemmen): "Ligge på sofaen og spise popcorn?"
Undertegnede (meget begejstret): "Nope"
Undertegnede: "Jeg har jo læst den der bog færdig med Life-changing Magic of Tidying up og [indsæt selv 3 minutters foredrag om pointer, observationer og ord som; bedre energi, universet, mental plads, flow...]
Kæresten (nu med bange anelser, for han kender det ansigtsudtryk og toneleje): Høhø... [indsæt selv virkelig dårlig mande-joke om flow]
Undertegnede (stadig voldsom begejstret): "Jeg har lagt en plan."
Kæresten (mere træt end nogensinde for ordet "plan", "projekt" og "jeg har tænkt på.." betyder alt andet end sofa og popcorn ): "Jeg har ikke noget, som skal ryddes op!"
Undertegnede: "Arrh..det bliver hyggeligt."
...
Og sådan endte weekenden med:
- 2 fulde dages (top hyggelig) oprydning
- 8 ture på genbrugspladsen, sammen med resten af Aarhus
- 10 sorte sække og storsælger på DBA
- 4 ture i Ikea, som kæresten slap for - bare rolig ;-)
- Og ét styk tærte efter oprydning af fryseren
Den får du her:
Helt klassisk tærtesag med laks, spinat og cremefraiche/æg-masse.
Fenniklen kom ind fra højre, da den lå og råbte i grøntsagsskuffen. Ligeledes med tærtedejen, som blev gravet frem under fryser-oprydning. Er du mere på en hjemmelavet, grov tærtedej, så napper du den. Du finder min bedste tærtedej her.
Og så er tærten bare lige ud af landevejen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Husk metalform med løs bund, så du sikrer, at din tærte bliver sprød og den kan forlade formen igen. Du gider ikke det der med at grave dit tærtestykke ud i 7-10 stykker, fordi formen stædigt holder fast!
Server tærten med en omgang grøn salat med de pivfriske, danske æbler, som allerede fås. Den her salat med æbler og valnødder vil være ret godt selskab til laksetærten.
Og haps - aftensmaden er klaret.
Præcis ligesom energien herhjemme.
Jeg ved ikke, om det var helt sådan Marie Kondo (kvinden bag bogen) forestillede sig det, men jeg kører nu den her:
"Whaaat! Ej, det er bare SÅ lækkert! Arhmen, f***, det er bare genialt!"
Altså højlydt, hver gang jeg åbner en skuffe eller skab og beundrer min egen oprydning og nylige orden.
Universet og jeg er vild med det ;-)
Næsten lige så meget, som laksetærte med spinat.
Ingredienser
- 1 rulle tærtedej eller hjemmelavet tærtedej, eller 1 hjemmelavet tærtedej
- 2 spsk olie
- 1 fennikel
- 250 g frisk spinat, skyllet
- 250 g frisk laks
- 3 æg
- 3 dl cremefraiche, her 18% - 9% kan også bruges
- ¼ tsk muskat
- Salt/peber
- Friskhakket dild
Sådan gør du
- Kom tærtedejen i en metal tærteform med løs bund eller en springform.
- Prik bunden med en gaffel.
- Forbag bunden ved 200 grader i ca. 8-10 minutter (afhængig af tærtedejen).
- Skær fennikel i tynde strimler.
- Varm en pande op med olie og svits fennikelskiverne ved medium varme - de skal ikke tage farve, men begynde at blive klare. Det tager ca. 5 minutter.
- Tilsæt frisk spinat, vend det lidt rundt med fenniklen og lad det falde sammen.
- Krydr med salt og peber.
- Tag panden af varmen og lad det afkøle lidt.
- Pisk æg, cremefraiche, muskat, salt pg peber sammen.
- Skær laksen i grove tern.
- Vend hurtigt fennikel/spinat-blandingen med æggemassen og fordel det på den forbagte tærtebund.
- Læg laksetern i tærtefyldet.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter - til den er fast og gylden.
- Tag tærten ud og lad den afkøle 5-10 minutter til den har sat sig.
- Top med frisk dild og server.
Noter
Frisk spinat kan udskiftes med frossen, optøet og drænet spinat.
Cremefraiche kan udskiftes med hytteost, fromage frais..
Fennikel kan udelades.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og kun efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1:
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vestvendt-vindue kl. 12.00. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med diffuser foran vinduet og skrå reflektor på modsatte side.
Tag bedre madbilleder - klik her og se gratis video-træning
janne holm
hej louise
tak for dine dejlige opskrifter. vil bare lige høre om de 200 gr til tærten, er alm. varme eller varmluft
venlige hilsner
janne holm
Louiogbearnaisen
Hej Janne,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
Det er altid alm. ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)
Prøv den ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på blogindlægget.
Hav en skøn dag!