Lakseroulade er en nem og lækker forret til fest og nytår eller frokost, som kan laves på forhånd. Opskrift på nem roulade med laks, dildcreme - helt uden spinat, som kan overtage smagen.
Jump to:
Lakserouladen!
Den er altid en sikker vinder. Og det var da også den nytårsforret, som smed mig godt ind i det nye år - i selskab med islagkage og bobler.
Hvad med dig?
Rejecocktail? Tunmousse? Lakseroulade - hvilken forret kørte du til nytåret?
Jeg var egentlig først ude i velvoksen appetizer, den her hummus med grissinis eller de hippe agurkeruller med laks.
Og så springe let og elegant direkte til hovedretten. Den plan blev skippet. Forret - og så direkte til dessert. Sådan en lakseroulade vælter alt andet af pinden ;-)
Tilbehør til lakseroulade
Hvad skal du servere til en lakseroulade? Egentlig behøver du ikke servere noget til den andet en godt brød eller flutes, men jeg synes nu det er meget lækkert med lidt salat og dressing.
Brød/flutes:
Vælg et neutralt brød eller flute til din lakseroulade - altså undgå et brød med smag som fx. hvidløg, da det hurtig kommer til at overtage smagen fra den lækre laks.
Et klassisk ciabattabrød, groft, men mildt brød eller saftigt flutes er super lækkert. Hjemmelavede, koldhævede boller eller grydebrød er også altid et hit.
Salat:
Du kan køre en klassisk iceberg, men sådan en pose blandet grøn salat dur bare godt. Især hvis du kan finde en, hvor der er kastet lidt bitre salater i også. Den kaldes ofte gourmet-mix i supermarkederne og du finder den i køledisken i grøntafdelingen.
Dressing til lakseroulade:
En rød dressing hører sig til og ikke den klassiske købe thousand island dressing - vi er ude i en hjemmelavet, lækkerdressing. Du finder opskrift på dressing, som passer til roulade med laks under opskriften.
Moderne servering:
Skal det være lidt anderledes, så er en hjertesalat med rugbrødscroutoner et hit til lakserouladen. En skefuld rejer og måske kaviar, hvis du rigtig flotter dig, er også super fint.
Lakseroulade med spinat
Hvor er spinaten i den her roulade? Well, jeg er mest til en roulade med laks uden, da jeg synes spinat kan komme til at overtage showet med en smag, som overdøver.
Sådan laver du roulade med laks og spinat:
Men hey, er du på spinatholdet og så kan du vælge at tø et par kugler frossen spinat op, hakke og blande i fyldet inden du fordeler det på lakseskiverne.
Tip til moderne lakseroulade
Skift den almindelig flødeost ud med grøn pikant eller en udgave med peberod for endnu mere smag.
Ofte stillede spørgsmål til lakseroulade
Ja, men du kan få problemer med at den er for tynd, så fyldet ikke bliver fast. Vælger du en cremefraiche med lavere fedtindhold, så brug gerne 175 g flødeost og 2-3 spsk cremefraiche i stedet
Du kan bruge begge dele og det samme med om du vælger en udgave med dild eller ej.
Ja, det kan du fint - det minder rigtig meget om laks.
Jeps, er du ikke vild med dild, så undgår du blot at tilsætte den.
Du skal bruge en neutral flødeost - både Philadelphia eller Buko er gode flødeoste at bruge.
Holdbarhed og frysning
Du kan fint lave dine lakseroulade på forhånd - endda dagen før!, og have den i køleskabet til den skal serveres.
Ellers så kan en roulade med laks også fint fryses. Men er den gennemfrossen, så tag den ud 1 times tid før servering - ellers bliver det noget pangel at få skåret den pænt og noget af en kold omgang for gæsterne.
Lakseroulade
Ingredienser
Lakseroulade
- 300 g røget laks
- 150 g flødeost
- 4 spsk cremefraiche, 18%
- 2 spsk citronsaft
- 1 dl frisk dild
- Salt
- Peber
- Evt. 1 tsk peberod, friskrevet
Dressing
- 3 dl cremefraiche, 18%
- 4 spsk citronsaft
- ½ dl frisk dild
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4-6 dl Salat, gerne blandet
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 nip sukker
- Salt/peber
- Brød , eller ristet rugbrød
- Frisk dild
Sådan gør du
Lakseroulade
- Læg et stykke madfilm ud på køkkenbordet.
- Læg laksestykkerne i ét aflangt lag på filmen ca. 35 cm x 15 cm. Jo bredere, jo større skiver. Lad laksestykkerne overlappe lidt, så der ingen huller er.
- Rør flødeost, cremefraiche, citronsaft, dild og evt. peberod sammen. Smag til med salt og peber.
- Fordel fyldet på lakseskiverne. Lad 1 cm være fri i kanten, så du nemmere kan rulle rouladen sammen.
- Tag fat i madfilmen og rul laksefirkanten sammen på den lange led. Rul den stramt, så du får en roulade uden lufthuller.
- Pak rouladen ind i endnu et lag madfilm. Læg den i fryseren i 1-2 timer eller i køleskabet til dagen efter.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
Servering
- Rør olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Smag til. Vend salaten med dressingen og fordel på tallerkener.
- Skær rouladen i 1-2 cm tykke skiver. Fordel dem oven på salaten.
- Top med frisk dild og server med brød og dressing.
Noter
Rød dressing til laks og rejer
Ingredienser
- 1 dl cremefraiche 18%
- 4 spsk piskefløde
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk worcestershiresauce
- 2-3 dråber tabasco
- ½ tsk paprika
- 1 nip sukker
- salt/peber
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen og smag til.
- Kom dressingen i køleskabet og lad den trække min. 30 minutter inden servering.
- Husk at smage til inden servering.
Skriv en kommentar