Æblekage med marcipan er en efterårsfavorit og er nem og hurtig at bage. De revne æbler og marcipan i opskriften holder kagen med æbler saftig og svampet i flere dage. Få opskriften her.
De der æbler ude på træet i forhaven. De er der bare nu. Mere end klar. Ind og krudte op i ovnen.
Til verdens nemmeste æblekage med marcipan.
Okay, hvis vi lige springer let og elegant over toppen. Der gik Instagram i den aka. 20 minutters fedteri.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Det skal du ikke ud i. Skær dem ud i æblebåde eller drøn dem lynhurtigt ud på et mandolinjern. Kast dem på toppen i et jævnt lag af kaos - det er lige så fint og markant bedre for bageglæden ;-)
Svampet æblekage med marcipan
Vi er næsten ude i en klassisk en-til-en kagesag, som du med garanti har haft fingrene i før. Og det dur bare, for det er nemt. Det er præcis der vi er med den her æblekage med marcipan. Nem, hurtig og super svampet med både marcipan og revne æbler, som giver dejlig saftighed
Bageform
Du kan sagtens bruge en anden form end en springform*, som jeg har brugt. Du kan både bruge en 20 x 20 cm firkantet metalform eller tærteform til den svampede æblekage.
Servering
Server den, som den er eller med creme fraiche rørt med vanilje eller citron. Flødeskum, vaniljeis, kanelis eller græsk yoghurt smager også skønt til æblekage med marcipan.
Mængde af æbler til luksus æblekage
Husk at tjekke dine æbler. Bagning med saftig frugt kan være bøvl, fordi der er massiv forskel på, hvad de kommer med at væske til en opskrift. Du ved, for meget væske; klæbrig og tung kage. For lidt væde, 'hrøøh'-tør og bastant kage.
Det betyder, at vælter det ud med saft fra dine æbler, når du river dem. Du ved, så det driver ud over spækbrættet og saftkanten slet ikke kan følge med.
Er det der du er, så skær mængden af revet æble ned til 125 g.
Hey. Inden du suser væk i en; "Det blev et nej tak herfra til æblebøvl og opskriftsvurderinger."
Langt de fleste æbler klarer 175 gram i den her opskrift.
Hvilket æble skal du bruge i din æblekage med marcipan
Jeg brugte et Discovery. Yes, man er vel æblekender ;-) Eller det er kæmpe lyv. Jeg stak forbi den lokale frugtavler med gårdbutik, sjussede mig frem til, hvilken kasser med æbler, som lignede mine og købte et æble med hjem af hver til sammenligning.
Rosette vs. Discovery.
Discovery it is.
Udover dem, så hev jeg også et ananasæble med hjem. Det syrlige ananasæble tænker jeg, vil være ret lækkert i æblekagen. Eller så brug de klassiske: Rød Aroma, Elstar, Graasten - kagen er bedst med æbler, som har noget smag og er relativ faste i kødet.
Det er de her æbleopskrifter forresten også:
- Apple Hand pies
- Æblekage med Crumble
- Efterårslagkage med æble
- Æble-crumble bars
- Remoncehorn med æble og marcipan
Sidespor. Der er bare så mange godter med æble :-)
Æblekage med marcipan og kanel
Mere smæk på smagen? Tilsæt 1-2 tsk kanel til dejen, 1 tsk ingefær eller revet citronskal. En håndfuld mandler eller mandelflager er også ret lækkert, som knas på toppen.
Opbevaring og frysning
Æblekage med marcipan holder sig saftig i 2-3 dage, men æblerne på toppen - de bliver altid lidt rynket den sidste dag. Æblekagen kan også sagtens fryses, hvis du tør have sådan en kammerat i fryseren. Den lokker!
Æblekage med marcipan
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Dej
- 100 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 2 æg
- 100 g marcipan
- 150 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 175 g revet æble, ca. 3 æbler
Top
- 2-3 æbler
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
Dej
- Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en elmixer - det tager ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Riv marcipanen groft på et rivejern (er marcipanen frossen eller kold er det nemmere). Kom marcipanen i dejen.
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen. Pisk dejen hurtig sammen til den er jævn - ca. 5-10 sekunder.
- Vend revet æble i dejen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (20 cm) og fordel dejen heri.
- Skær æblerne i tynde både og fordel dem på toppen.
- Drys med sukker.
- Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter.
- Tag kagen ud og lad den afkøle lidt.
- Spis med cremefraiche rørt med vanilje eller bare som en skærekage.
Mie
Prøvede lige æblekage med marcipan - men bagetiden holder slet ikke - først 25 min på 180 alm. ovn, dernæst 2 x 5 ved 180 varmluft og så 5 min ved 200 varmluft.
Hvad kan der lige være sket - bagte med Gråsten æbler
Louiogbearnaisen
Hej Mie,
Hmm, det lydet godt nok af meget ekstra tid med 15 min. Men der kan være stor forskel på ovne, temperaturer og hvordan de bager.Derudover så er det også forskel på hvor saftige de æbler som du bruger er, og det kan være med til at øge bagetiden. Jeg tænker, du måske skal skrue op på 200 grader alm. ovn næste gang og så give den 35-40 minutter og se, om det ikke passer med din ovn.
God bagelyst!