Den ultimative chokoladekage, som er nem at bage, luftig og holder sig svampet i flere dage. Få opskrift på den bedste chokoladekage her:
Jump to:
Udvikling af verdens bedste chokoladekage
Har du prøvet det her?
Hevet den der liter kærne' med hjem til en kage. Lad os da bare sige en laber chokoladekage. Brugt 2 deciliter. Max.Og.. 14 dage efter står kartonen stadig i køleskabslågen stirrende på dig.
For helt ærligt; hvad skal du lige bruge resten til?
Har du været der, så er du ikke den eneste - jeg vifter i hvert fald ivrigt med labben.
Derfor har der været fuld fart på i testkøkkenet.
Test på en chokoladekage UDEN en halv liter muggen kærnemælk og dårlig madspildsamvittighed efterfølgende.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
5 test-kager og utallige "tjooo'er" inden, der var et "haps" på den endelige sammensætning.
For den der kærnemælk kan noget for at undgå en "Hrøøøh"- tør chokoladekage.
Vi har vist alle været der. Med kagerne, som har krævet liiige en ekstra slurk kaffe. Eller tår af vanddunken i skoletiden.
Det slutter nu, for:
Svampet chokoladekage
Tjek.
Luftig chokoladekage.
Tjek.
Smagfuld chokoladekage.
Tjek.
Det er ellers også lige at klappe dig selv heftigt på skulderen, Louise?
Yup!
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Hovedet på blokken, jeg garanterer dig, den her chokoladekage sparker liv i dine søde tænder og får dig til at glemme ethvert halvlunket chokoladekage-minde.
Kagen er fedtet, saftig og noget så farlig at have stående på køkkenbordet. Især fordi du 100 procent bliver afsløret. Det er noget så svært at kamuflere chokoladekage i tænderne.
Så tag hellere et par ekstra stykker nu du er i gang ;-)
Ofte stillede spørgsmål til opskrift
Ja, men du får ikke lige så svampet en chokoladekage, som med cremefraiche - kagen vil få en mere fast konsistens.
Nej, så får du en tør chokoladekage.
Niks, ikke i den her opskrift. Olie er det, som gør chokoladekagen super saftig.
3 dage på køkkenbordet.. hvis du kan lade den stå så længe!
Sagtens, men undlad glasur.
Ja, du kan godt gange kagen op en gang uden problemer.
Opbevaring af chokoladekage
Hvordan skal kagen opbevares? Bare på køkkenbordet, dækket til i en bradepande med låg eller med sølvpapir, så holder den sig svampet og saftig i optil 3 dage, hvis du da ikke har spist den inden. Min kunne i hvert fald ikke stå så længe!
Chokoladekage med smag
Chokolade
Ekstra chokolade? Jeg er helt med og det kan du sagtens. Prøv med 100 g hakket, mørk 50-60% chokolade vendt i dejen. Du kan også sagtens bruge både lys og mælkechokolade, men her vil så få en noget sødere kage.
Kaffe
Er du ude efter en kage, som lige har det ekstra pift, så prøv komme kaffe i din kage. Det giver virkelig en super lækker kage. Du erstatter blot vandet i opskriften med kaffe eller du kan lave den mere børnevenlig og brug halv vand, halv kaffe.
Hindbærskum eller chokolademousse
Bag din kage i en springform og lav en hindbærskum eller chokolademousse, smør på den ene chokoladekagebund og læg den anden bund ovenpå. Top med ekstra mousse eller glasur og lagkagen kan godt vende snuden hjemad - det er ren kræs, det her.
Chokoladekage i springform
Jeps, du kan sagtens kaste bradepande ud til højre og bage din chokoladekage i en springform.
Springform:
Der er ret meget kage her, så vælg en springform på 24-26 cm eller del dejen og bag i to 20 cm springforme. Bagetiden vil variere alt efter størrelse på din springform, så hold øje med kagen.
Vælg din topping eller glasur
Der er masser af muligheder for at toppe din chokoladekage - se bare her:
- Glasur: Hvid, kakao (som her) eller spice din glasur på med kaffe eller appelsinsaft - det er et genialt match til kagen.
- Chokoladeganache: Find min bedste opskrift på en omgang chokoladeganache her, som vil du perfekt på toppen her også.
- Smørcreme: Det skal være ekstra godt - hiv den tunge smørcreme frem og lav måske en chokolade-udgave af den.
- Flødeostcreme: En flødeostcreme er slet heller ikke dumt, som et frisk pust på chokoladekagen. Hiv citronen ud af den her opskrift på flødeostcreme og top kagen med den.
- Kokos: Drømmekage og familiekage har fat i noget med den kokostop.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Chokoladekage
DET SKAL DU BRUGE
- Lille bradepande (20 x 30 cm)
Ingredienser
Chokoladekage
- 2 æg
- 1,25 dl rapsolie
- 175 g cremefraiche 18%
- 1 dl mælk
- 225 g hvedemel
- 350 g sukker
- 60 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1,25 dl varmt vand, eller varm kaffe
Glasur
- 200 g flormelis
- 15 g kakao
- ½ dl meget varmt vand
Sådan gør du
Chokoladekage
- Kom æg, olie, cremefraiche og mælk i en skål.
- Pisk det hele godt sammen - du kan sagtens blot bruge et piskeris.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser i og pisk dejen sammen med en håndmixer eller piskeris. Den skal ikke piskes, bare lige samles - ca. 10 sekunder.
- Tilsæt varmt vand og pisk det i. Dejen skal være meget flydende.
- Fordel dejen i en lille bradepande (20x30 cm) med bagepapir.
- Bag chokoladekagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25-35 minutter. Tjek med en tandstik - kagen må ikke få for meget. Bagetiden kan variere. Min ovn bager ret hurtig, så du kan opleve du skal bage kagen noget mere.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.
Glasur
- Bland flormelis og kakaopulver sammen.
- Tilsæt varmt vand lidt af gangen til du har en tyk glasur.
- Fordel glasuren på chokoladekagen.
Noter
- Chokoladekagen holder sig svampet og lækker i mindst 3 dage ved opbevaring på køkkenbordet.
- Chokoladekagen kan fryses (frys helst uden glasur).
- Cremefraiche kan udskiftes med kærnemælk, men kagen vil så blive mere fast.
Sara
Hejsa. Jeg skriver for at høre, hvilket symbol man skal indstille ovnen til? Jeg er ny i køkkenet og har ingen idé. Jeg plejer at bruge symbolet for over- og undervarme, men jeg har fået at vide, at man skal bruge undervarme, når man bager kager. Lidt råd ville være værdsat
Bh Sara
Loui&bearnaisen
Hej Sara
Jeg bruger altid over og undervarme når jeg bager kager, men der kan være forskel på ovne og nogle virker bedre med varmluft eller med udelukkende undervarme (hvis den varme meget i toppen og du oplever dine kager bliver brændt, før de er bagte.)
Hvis du plejer at få et godt resultat med over og undervarme vil jeg anbefale det til bagning af kager, men prøv gerne at testet det af med din ovn.
Mange hilsner
Louise
Shila
Hej Louise
Jeg elsker denne lage og har bagt den mange gange men jeg bliver nød til at give den meget mere. Har du hørt andre tale om det. Det er næste dobbelt tid og jeg gør som der står skrevet og har en ret ny og god ovn
Mvh Shila
Loui&bearnaisen
Hej Shila
Dejligt at høre, du er vild med chokoladekagen.
Ja, det har jeg og jeg har lavet en note i opskriften til det. Det er ikke noget, som du gør galt, når du stadig får en luftig og svampet kage. Det er blot ovne, som kan bage meget forskelligt, samt også hvilke bageforme, som man bruger.
Mange hilsner
Louise
Natasja
Hejsa,
I ingredienslisten for kagen skriver du 60 gram kakaopulver og i den med glasuren skriver du 15 gram kakao.
Senere skriver du det som kakaopulver under fremgangsmåden for glasuren, så nu er jeg lidt forvirret.
Taler vi om kakaopulver der blandes med mælk eller madkakao eller?
Loui&bearnaisen
Hej Natasja
De 60 g kakaopulver er til kagen og de 15 g kakaopulver er til glasur, som du blander med flormelis for at lave den brune glasur.
Mange hilsner
Louise
Sally
Hejsa :)
Kan man godt bruge denne kage i en bundtform og komme en "juletræ" af giftkage inden i?
Denne kage er super luftig :)
Loui&bearnaisen
Hej Sally
Det må jeg blive dig svar skyldig på. Jeg ved ikke hvor stabil kagen er sammen med en anden dej.
Lad mig høre, hvis du prøver det af :)
Mange hilsner
Louise
Anne-Marie Jacobsen
Min nye yndlings😋😍
Loui&bearnaisen
Hej Anne-Marie
Tusinde tak - hvor er det bare dejligt at høre :)
Mange hilsner
Louise
Mette Hellman
Hej 😉for filen hvilken lækker Lækker svampet chokolade kage jeg bagte igår! Nu spørger jeg kan man fjerne kakao og smagsætte med kanel( typ kanelkage)?
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)
Godt spørgsmål! Jeg har ikke testet det, men du kan prøve at erstatte kakao med 50 g hvedemel og så tilsætte kanel til dejen. Eller har jeg også en opskrift på kanelkage her: https://louiogbearnaisen.dk/2018/10/kanelkage.html
Men lad mig endelig høre, hvis du prøver det af på chokoladekagen :)
Mange hilsner
Louise
Camilla
Kan man skifte olien ud med smør?
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Det kan du godt, men jeg har ikke testet det på chokoladekage her endnu.
Jeg har brugt olie i chokoladekagen her, da olie giver mere luftighed til en kage, hvor smør vil give en tættere krumme. Herudover går olie ikke ind og konkurrer på smag med kakaoen, som smør kan gøre det i en chokoladekage.
Når det er sagt, så har jeg faktisk en test på planen med brug af smør i chokoladekagen her, da den udgave er efterspurgt og en udgave, hvor der både er olie og smør i kagen. Jeg opdaterer blogindlægget her, når jeg har testet det af.
Indtil da, så kan du prøve at erstatte de 1,25 dl olie med ca. 150 g smeltet smør. (Smør indeholder kun ca. 80-85% fedt, så derfor skal der bruges lidt mere smør som erstatning).
Mange hilsner
Louise
Janni
Hej Louise 😊
Jeg vil super gerne prøve at lave denne kage, “udfordringen” er at jeg er liveaboard og sejler rundt i Grækenland. Her har de hverken kærnemælk eller creme fraiche 😂 ved du hvad der ellers går godt, som burde kunne fåes i udlandet.
Vh Janni
Loui&bearnaisen
Hej Janni
Ej, det lyder bare lækkert :D
Prøv at se om du kan finde en græsk yoghurt, som ikke er super tyk (den må gerne have højt fedtindhold) - det tænker jeg vil kunne fungere i chokoladekagen :)
Lad mig høre, hvis du prøver det af.
Mange hilsner
Louise
Karin Nielsen
Kan det passe at sukkeret bare skal blandes i og ikke piskes??
Mvh Karin
Loui&bearnaisen
Hej Karin
Ja, kagen laves, som beskrevet i opskriften :)
Mange hilsner
Louise
Lisbeth
Jeg er bare nød til at give min mening til kende. Jeg er bageentusiast og har bagt MANGE chokoladekager der bare ikke rigtig var så gode som de lød og som dem bag selv synes. Denne her er uden sammenligning EMINENT! Aldrig har jeg fået bedre og mere svampet kage. Den er fantastisk!!
Loui&bearnaisen
Hej Lisbeth
Tusinde tak, hvor er det bare dejligt at høre du var vild med kagen - det betyder meget :)
Mange hilsner
Louise
Katrine
Er det almindelig rapsolie (altså den store (plastikdunk) eller er der en du kan anbefale ? Mvh Katrine
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Bare en alm. rapsolie - den du lige har stående 😊
God bagelyst!
Jane
Hejsa
Jeg har bagt denne kage i dag, men med smør i stedet for olie. Det giver altså en bedre smag og kan altså sagtens bruges. Jeg har derudover brugt ca. halv af hvedemel og halv af havregryn, som jeg blendede og brugte “kun” 300 gr. sukker, men så også en stor banan :) jeg bagte den på varmluft 180 gr. og i ca 25-30 min.
Louiogbearnaisen
Hej Jane,
Tak for dine tips til opskriften 😊
Håber den smagte!
Amanda
Egentlig har du slet ikke bagt den her kage. Du har bagt en anden kage. Men dejligt din kage også blev god
Thea
Hej!
Kan man bruge smør i stedet for olie? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Thea,
Nej, desværre...
Hav en god dag!
Susanne
Hej Louise!
Kan man bruge majsolie i stedet for raspolie?
Hvis man bruger en almindelig ovn bradepande, hvor meget skal man så gange opskriften med?
Hilsen
Susanne
Loui&bearnaisen
Hej Susanne,
Ja, du kan godt bruge majsolie i stedet for rapsolie.
Ift. til at bruge en stor bradepande, så må jeg blive dig svar skyldig. Det har jeg desværre ikke testet med den her opskrift.
Prøv det ad og lad os meget gerne høre om resultatet!
Nadia
Hvornår er den bedst synes du? Samme dag den laves eller måske på 2. Dagen? :)
Loui&bearnaisen
Hej Nadia,
Begge dage synes jeg - den holder sig nemt i et par dage uden at blive tør 😀
God bagelyst!
Tina
Tak for en super god opskrift på en luftig og svampet chokoladekage! Jeg skal lave den til min søns navngivningsfest i dobbelt størrelse og med blå glasur og hans navn skrevet på :-) Tror du den skal have samme bagetid i en hel bradepandestørrelse? Jeg har nået at eksperimentere lidt med opskriften og vil bare give dette tip videre, da jeg synes vores rapsolie smagte for meget igennem: den er også virkelig lækker med kokosolie!
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Velbekom og hvor er det dejligt, at høre du kunne bruge opskriften :)
Jeg tænker, det skal have lidt længere i den store bradepande, men jeg har ikke testet det, så hold øje.
Tak - super godt tip med kokosolie.
Hav en rigtig dejlig navngivningsfest :)
Mange hilsner
Louise
Tania
Det er blevet min super "Go Too" chokoladekage i den faste opskrift bog. Føj hvor var den lækker. Jeg reducerede lidt sukker og puttede 2 bananer i, den blev så god, at kollegerne siger den skal med ofte og helst hver gang jeg bager.
Min måtte også have 15 min mere i ovnen, men lavede dem i springform og en bradepande. Begge blev super gode. Bager den til den ikke skvulper i midten når jeg ryster panden =P
Louiogearnaisen
Hej Tania,
Åh, hvor det er dejligt at høre 🙏😀
Lyder lækkert med banan i - det tænker jeg kun den bliver bedre af! Og ja, ovne er forskellige, så bagetiden kan variere lidt.
Hav en dejlig dag!
Cecilie
Den blev virkelig god. Den perfekte kage når man ikke vil have den helt tunge chokoladekage. Børnene elskede den. Gangede op med 1,5 til en større form. Erstattede olie med smeltet smør. Det var ikke noget problem.
Louiogbearnaisen
Fantastisk - dejligt at høre, at den var et hit 👍😀
Ngan
Kan man bruge natural yoghurt i stedet for creme fraiche?
Loui&bearnaisen
Hej Ngan
Nej, der er ikke nok fedt i, så kagen vil ikke få den rigtige tekstur og saftighed.
Mange hilsner
Louise
Tina Hansen
Hej 😊
Hvis jeg nu skal bage den i en 30x40 form, hvor meget skal jeg mon ændre i mængderne? Eller behøver jeg overhovedet det? Jeg tænkte at lave den til en tal kage, men en 20x30 er for lille til tallet 😅
Mvh Tina
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Jeg vil nok gange den en halv gang op - prøv det ad og se, om det ikke passer med formen.
God bagelyst!
Marta
Hej Louise, har du prøvet at erstatte sukkeret med bananer eller dadler? Og hvis ja, med hvilket resultat?
Louiogbearnaisen
Hej Marta,
Nej, det har jeg ikke, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig. Men prøv det ad og lad os høre om resultatet!
God weekend!
Maria Lauridsen
Hej Louise
Tror du man kan lave den i muffinsforme også? Overvejer at lave den som ‘dele’ ud kage i børnehaven.
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Det kan du sagtens, men jeg vil anbefale dig en af de her to opskrifter til chokolademuffins, hvor opskriften er testet til det 🙂
https://louiogbearnaisen.dk/2019/02/chokolademuffins.html
https://louiogbearnaisen.dk/2019/01/chokolade-cupcakes.html
God bagelyst!
Birgitte
Hej. Min chokoladekage faldt sammen i midten. Når du siger almindelig ovn, er det så ikke varmluft? Jeg brugte alm over- og undervarme. Min ovn er ny - kun 1 måned gammel. Når heg prikker ned i kagen er dejen, som sidder på kniven helt våd😕. Kunne det tænkes at kagen skal have nete en 25 minutter?
Louiogbearnaisen
Hej Birgitte,
Øv da - så træls når resultatet ikke bliver som forventet 😔
Alm. ovn er IKKE varmluft - det er, som du skriver, over- og undervarme funktionen, du skal bruge.
Jeg tænker, at kagen skulle have haft lidt ekstra tid i ovnen - ovne bager nemlig meget forskelligt, så det kan være det, der har haft betydning for, at kagen faldt sammen.
Håber det går bedre næste gang du bager kagen.
God weekend!
Anne
Jeg har bagt kagen 2 gange. Første gang blev den super lækker, dog havde jeg fået den alt for saltet, trods jeg fulgte opskriften. Men jeg brugte groft salt, måske derfor.
Da jeg bagte den anden gang, var den desværre faldet helt sammen og var klæg selvom jeg havde givet den 10 min længere end der står i opskriften.
Så jeg må altså forsøge igen, for den er jo super lækkert!
Louiogbearnaisen
Hej Anne,
Øv, at det ikke lykkedes anden gang - det er så træls, når resultatet ikke bliver som håbet 😔
Håber den bliver bedre næste gang og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften!
merete
Nøj, det er en farlig kage! Har næsten spist den hele selv, så lækker er den! Jeg måtte give min kage næsten 20 min. ekstra, på 180gr, men så blev den også supergod. Tror jeg vil røve at lave den på varmluft næste gang for at se om den bliver hurtigere færdig... men TAK for årets bedste kageopskrift!! Som du siger; BÅDE let og svampet - og med masser af chokoladesmag.
Louiogbearnaisen
Hej Merete,
Tusinde tak for din kommentar - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!
Kender godt til det der med, at inden man får set sig om, så er kagen væk 🙈
Hav en fantastisk dag!
Sabrina
Smager kagen bedst på dagen den er lavet eller dagen efter?
Louiogbearnaisen
Hej Sabrina,
Den er mindst lige så god dagen efter...hvis du da formår, at holde fingrene fra den sålænge 😜😅
Anja
Kanon god opskrift, kom dog kun 200 g sukker og tilføjede 100 g mørkt chokolade der var hakket, den blev vild god.
Louiogbearnaisen
Hej Anja,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 👍
Ang. mængden af sukker, så kan man sagtens skrue ned for den, da det helt kommer an på, hvor sød man gerne vil have, at kagen bliver.
Lyder lækkert med hakket mørkt chokolade - tak for tippet 😋
Maryam
Hej Louise
Min kage var luftig, men blev noget flad efter jeg tog den ud af ovnen. Hvad kan det skyldes?
Louiogbearnaisen
Hej Maryam,
Det kan skyldes en del ting, men ofte så handler det om, at kagen lige skulle have været bagt en anelse mere. Det kan dog også skyldes ovntemperaturen - der er ret stort forskel på, hvordan ovne bager, så måske skal den lige 10% op i temperatur næste gang.
Ellers kan det være, at du er kommet til at mixe dejen for meget sammen, eller at hævemidlet har været for gammelt. Så ja, hvad det præcis, er kan jeg desværre ikke lige sige.
Håber den smagte godt trods alt :-)
Peter
Har du en ca. bagetid på en 26cm springform?
Min kage er meget flydende efter de første 25 min.
Louiogbearnaisen
Hej Peter,
Jeg vil nok give den 40 minutter :-)
Helle H.
Jeg har ledt efter en god chokoladekage og nu har jeg endelig fundet den hos dig. Nem at bage og har masser af smag og fugtighed. Den mangler slet ikke smør, som en anden har skrevet, for det vil bare gøre den tør. Tak for skøn blog og min nye ynglingsopskrift.
Louiogbearnaisen
Hvor er det dejligt at høre Helle - så skønt at du kan bruge opskrifterne, og at du nu har fundet "din" opskrift på den perfekte chokoladekage 😀
Rigtig god weekend!
Susanne
Hej Louise
Tusinde tak for en god blog og mange gode opskrifter.
Jeg bagte den her chokoladekage i weekenden og den er FANTASTISK Den bedste chokoladekage, som jeg nogensinde har fået og hele familien var enige. Så tak for den opskrift 😃
Hilsen Susanne
Louiogbearnaisen
Tusinde tak for din kommentar Susanne - så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen, og at chokoladekagen faldt i alles smag 😀👍
Rigtig god weekend!
Bodil
Jeg har prøvet at bage kagen, og den smagte rigtig godt. Jeg nød, at den var så hurtig at bikse sammen. Men jeg synes, den mangler lige det sidste pift, som kunne være en smag af smør i stedet for olie. Kan man følge opskriften og bare bruge smør i stedet....og I så fald hvor meget?
Louiogbearnaisen
Hej Bodil,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Du kan desværre ikke bruge smør i den her opskrift - der skal en anden fremgangsmåde til i så fald 🙂
Hav en fortsat skøn dag!