Nemme og lækre kartofler bagt i ovnen? Prøv knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner, som er lækkert tilbehør til aftensmaden. Nap opskrift på knuste kartofler i ovn her:
Jump to:
Culottestegen er parat til dyp i sous-viden. Mørbraden er marineret både 1, 2 og 3 gange, Eller den hele lakseside ligger næsten klar på grillen.
Grøn salat.
Tjek.
Surdejsbrød.
Tjek.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Men hvad med den der kartoffel?
De nye af slagsen er landet i butikkerne og det er jo egentlig meget lækkert bare med sådan en kogt fætter.
Eller er det?
Hvis du nu skal være heeeelt ærlig?
"Det er det da, Louise?"
Jojo..
Meeeen lad os lige tage kartoflerne nøkket op. For med både smør, krydderurter og ost - og lige bagt i ovnen, så de er både sprøde og bløde, så siger jeg dig at både culottestegten, mørbraden og laksen får kamp til stregen med de her knuste kartofler.
Det samme med den klassiske 'delle.
For de her knuste kartofler er gode til det meste, som du kan finde på til både aftensmad og gæstemad.
Jeg gik med gæstemaden.
De her krabater hittede nemlig i påskeferien nordpå.
Du ved, der oppe hvor kragerne er vendt, der altid er en grad er 5 koldere og flødeskum på brunsvigeren er et must.
Frederikshavn.
Jeg var faktisk lige et sving forbi bageren deroppe. Og yup, der er stadig flødeskum på. Men slikket, det manglede!
Anyway.
Sammen med den grillede lakseside, en hurtig tomatsalat med både avocado og mozzarella og riglige mængder hvidløgssmør til den grove brød, så var der de her knuste kartofler.
Nemme.
Hurtige.
Eller det er lyv, de tager lidt tid. Men det er her, du lige hiver hvidvinen frem, parkerer den i køkkenet og får - helt uden bagtanker - gelinde guidet gæsterne ud og hakke tomater. Og blande en hurtig cremefraiche-dip med krydderurter og hvidløg, som er perfekt til kartoflerne.
Bare en ide ;-)
Så.
Klar til at gå sommersæsonen i møde på kartoffel-fronten?
Lad os få spiffet dine ovnbagte kartofler op!
Men inden, så lad os lige drøne igennem 101'eren til opskriften og et par gode ideer til fyld, så du kan hive den ene plade knuste kartofler ud af ovnen efter den anden.
Guide til knuste kartofler i ovn
Vælg små eller medium kartofler.
Der påregnes i alm. opskriftberegning 250 g kartofler pr. person, men jeps, de har kartofler går som varmt brød! Så afhængig af, hvad du serverer til og sultne maver omkring bordet, så overvej at øge mængden til 1,5 kg - så du sikker.
Hiv den ud eller udskift med lige din favorit ost. Både faste oste og de mere bløde, som revet mozzarella er lækkert på kartoflerne.
Rosmarin kan sagtens være tørret, men persillen er bedst helt frisk.
Er du mere til timian, oregano eller den rene persille, så hopper du bare på den.
Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre.
Jeps, det kan du sagtens. Sænk blot tilberedningstiden.
Ideer til fyld på de knuste kartofler i ovn
- Hvidløgssmør + krydderurter
- Chiliflager + revet cheddar
- Pesto + revet ost
- Oregano + citron ( + smuldret feta over, de er kommet ud af ovnen!)
- Smuldret bacon + cheddarost (og friske forårsløg på toppen ved servering)
Flere opskrifter med kartofler
- Lun kartoffelsalat med sennepsdressing
- Hjemmelavede chips af sød kartoffel + Ranch dip
- Grøn marineret kartoffelsalat med ærter
- Pommes Anna med bacon, æble og kartofler
Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner
DET SKAL DU BRUGE
- 1 gryde
- 1 bageplade
Ingredienser
- 1 kg kartofler, små/medium
- 50 g smør
- 6 spsk friskhakket persille (+ 4 spsk til servering)
- 2 spsk friskhakket rosmarin, eller 2 tsk tørret
- Salt/peber
- 50 g revet parmesan
- 40 g pinjekerner
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig har en anelse bid (ca. 20 minutter afhængig af størrelse).
- Dræn dem for vand og lad dem tørre 5 minutter i gryden.
- Smelt imens smørret og bland det med friskhakket persille og rosmarin.
- Fordel dem på en bageplade - der skal være lidt mellemrum mellem dem.
- Tryk dem let flade med bunden af et glas.
- Fordel 1-2 tsk af det smeltet smør på hver knuste kartoffel og krydr med salt og peber.
- Drys herefter med revet parmesan, pinjekerner og dryp med lidt olivenolie.
- Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til, de begynder at blive sprøde.
- Tag de bagte kartofler ud af ovnen, drys med friskhakket persille og server straks.
VIDEO
Noter
- Afhængig af tilbehør til kartoflerne og sultne maver om bordet, så øg mængden af kartofler.
- Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre.
Madfotografering og foodstyling
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Billede 1: Knuste kartofler
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.0
Lys: Fra top i vestvendt vindue kl. 14.00. Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser.
Skriv en kommentar