Dejen fra "Det perfekte brød" er blevet skambrugt den sidste uges tid og med god grund, for den er altså god - til alt.
Forleden manglende jeg en omgang frokost og pause fra eksamensopgave-litteratur, så kogebøger og køkken er jo den gode løsning (:
Dejen udviklede jeg jo selv med inspiration fra "Tartine Bakery" og bogen er da også fulgt med gode ideer til, at bruge den.
Her en kartoffelfoccacia, som smager forrygende. Mine kartoffelskiverne blev ikke helt så tynde, som de skulle være, men det gjorde nu ikke så meget.
Jeg spiste den, som den var til frokost, men jeg er ret sikker på den vil gå vældig godt til både supper, hovedretter og natmad og ja, endda brunch.
I dag står den på sidste etape af opgaveskrivningen (og en nougatbrownie-bagning..) og så er der kun formalier tilbage.
Farvel meget lange semester - hej 3 dages ferie (:
Ingredienser
- 1 portion dej "det perfekte brød" - hævet natten over i køleskabet
- 4-5 kartofler
- 1,5 tsk salt
- 1 dl olivenolie
- 3 tsk tørret timian
- Friskkværnet peber
- Frisk parmesan
Sådan gør du
- Lav dejen til og med step 6. Tag den ud af køleskabet og lad den hvile 30 minutter på køkkenbordet.
- Varm ovnen op til 250 grader.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver med kniv eller mandolinjern. Kom dem i en si og drys med salt. Lad dem afdryppe i 20 minutter.
- Pres kartoffelskiverne for væde og kom dem i en skål. Tilsæt olivenolie, timian og peber - vend det hele godt sammen.
- Kom bagepapir en lille bradepande og hæld forsigtigt dejen ud heri. Du skal ikke tilsætte mel!
- Stræk dejen ud til kanterne, men pas på ikke at slå luften ud af dejen.
- Fordel kartoffelskiverne på dejen og riv lidt parmesanost over. Drys evt. med lidt groft salt.
- Bag foccaciaen i ca. 20-30 minutter - hold øje, da bagetiden er meget forskelligt fra ovn til ovn og hvilken bradepande du bruger. Vip evt. foccacien ud af bradepanden og bank under den. Lyder den hul, er den færdig. Foccacien skal være gylden og kartoflerne sprøde i kanten.
- Tag foccaciaen ud af bradepanden og riv parmesanost udover. Server.
Dina C
Er det alm ovn eller varmluft? :)
Louiogbearnaisen
Jeg bager altid i alm. ovn med mindre andet er nævnt i opskriften :-)
God bagelyst!
Vibeke
Hvor stor en "lille brandepande" bruger du? 😊
Nis
Hvor stor? Det vil jeg også gerne vide ... skal lave det til en større forsamling, og har brug for at vide om der er plads i ovnen.
Louiogbearnaisen
Hej Nis,
Jeg brugte en 30 x 20 cm bradepande 😊
God bagelyst!
Kristine
Næææh, hvo lækkert :) Har da aldrig tænkt på, at man kunne komme kartoffel på sit foccacia. Dejlig idé, og smukt ser det ud :)
Gitte Hansen
ej det ser da vildt lækkert ud!
Det vil jeg bestemt prøve at lave! Tusind tak for et godt tip og lækre billeder som sædvanligt. God fornøjelse og held og lykke med skrivningen :-)
Mange hilsner
Gitte