Lige pludselig er der gået næsten to måneder og vi er ikke engang noget nær færdig. Altså med indflytning. Det har været en hård omgang med flere besøg af håndværkere end planlagt, tidskrævende istandsættelse og et stramt budget. Men hey, vi har et pragtfuldt spisebord ;) Godt nok sidder vi stadig på klapstole. Ikke for at være hippe med indretningen, men simpelthen fordi jeg endnu ikke har besluttet om, der skal bygges en bænk, findes gamle skolestole eller det skal være rå skamler. Ikke rigtig nogen af mulighederne får kæreste til at råbe "hurra", så vi sidder lige lidt endnu på klapstole. 10 cm for lave. Men spisebordet er da pænt ;)
I skrivende stund sker der faktisk igen en hel del på hjemmefronten. Det brune helvede fra 70'erne har offecielt forladt martriklen og ind flytter en splinterny køkkkenherlighed. Eller det håber jeg det ender med - lige nu ligner det mest af alt en god omgang byggeplads og indtil videre har Invita ikke mange plusser i min bog for arbejdet. Mere om det, når jeg kan beskue det endelige resultat i næste uge.
Well, tålmodighed er en dyd og mon ikke vi når til en housewarmning? Engang.. Indtil da snupper vi en tidlig en af slagsen i bedste amerikanske BBQ-stil. Jeg har indgået et større samarbejde med Amo henover året, hvor jeg skal peppe lidt liv i nogle af mixprodukterne. Ligeså snerpet jeg kan være med fødevarekvalitet, ligeså nysgerrig er jeg på tendenser. Og lad os se det i øjnene - vi har ikke alle tid eller for den sags skyld, lyst, til at bruge flere døgn på madlavning. At hoppe over hvor gærdet er lavest - ork, den kender jeg ;)
Så til housewarmning faldt brødet her på et tørt sted. Jeg bagte det dagen før og lod det "tørre" lidt ud til dagen efter. Brødet indeholder enzymet amylase, hvilket gør det idiotsikkert at bage, det får en fin struktur og bliver ikke stenhårdt - så faktisk kunne jeg sagtens have bagt det nogle dage før og stadig have haft en saftigt brød.
Anyway, amerikanerne har jo fat i den lange ende, når det gælder party-food. Så selvfølgelig måtte jeg over Atlanten og snuppe den her ide! Det er jo intet mindre end genialt! Så kan kanapeer, tapas og almindelig snacks godt pakke sammen. Ryge og rejse. En fingersnack, fyldt med ost, bacon og mere ost. Saftig, fedtet og fuldstændig perfekt til kolde øl i haven. Loooove it!
Man kunne også lave den en smule mere raffineret med ost og pesto, tomat og parmesan eller gå til den søde side med nutella, flødeost og nødder. Men ja, prøv lige den her udgave først - den er virkelig helt "over the top" :)
Og så er den nem. For ikke at tale om, at man snildt kan have et par brød mere på lager, der bare kan smides i ovnen, i takt med hapserne forsvinder. Og det gør de! Så be prepared ;)
Ingredienser
- 1 pose Amo surdejsbrød , eller brød
- 150 g bacontern, sprødstegt og afkølet
- 150 g fuldfed flødeost
- 150 g cheddarost
- 1 tsk chili
- 1 fed hvidløg, presset
- Peber
- Hakket persille
Sådan gør du
- Følg anvisningen på posen og bag 2 brød. Dobbelt mængden af fyld, hvis du bruger begge brød.
- Lad brødet køle helt af - gerne til næste dag.
- Skær først 1 cm brede riller i brødet - ikke helt igennem (!!), men ned til bunden.
- Vend brødet og gør det samme, så der fåes 1x1 cm tern i brødet.
- Bland flødeost, bacon, cheddar, hvidløg, chili og peber sammen - smag til.
- Kom med en ske eller fingerne (brug en plastichanske) fyldet ned i brødet. Sørg for at komme godt ned i brødet og gøre det jævnt.
- Pak brødet ind i sølvpapir.
- Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag det ud af papiret og bag det yderligere 10 minutter til fyldet er gyldnet og boblene
- Drys med persille og server straks.
Susanne Elisabeth Kristensen
Altid et hit herhjemme. Favoritten er pikantost, bacon og revet cheddar.
Loui&bearnaisen
Hej Susanne
Så dejligt at høre :) Og mega lækkert med pikantost for endnu mere smag.
Mange hilsner
Louise
suzanne
Hej
Kan det laves i portionsstykker/boller? forslaget til studenter kørsel/besøg, men i corona tid nok ikke så smart med fælles brød
Louiogbearnaisen
Hej Suzanne,
Det har du helt ret i - det ville det nok ikke :-)
Man vil sagtens kunne lave dem som boller/ portionsstykker, det ville være en super god ide 🙂
God bagelyst og studenterfest :-)
Susanne
Kan det spises koldt? Vil gerne have det med til en fælles spisning
Loui&bearnaisen
Hej Susanne
Den kan det, men det er allerbedst lunt.
Betina Petersen
Kan dette brød bruges til en søndag formiddag til et hold venner inden vi skal 'ud og lege' ... gider næsten ikke brunch :)
Loui&bearnaisen
Hej Betina
Den kan man sagtens :)
Matilde
Jeg skal prøve at have dette brød med på picnic i dag. Regner med det fungerer godt som "finger-food". Det ser så lækkert ud!
Anja
Hej
Det brød ser så lækkert ud. Skal lige høre dig - steger du bacon'en først eller kommer den bare "rå" i fyldet?
Loui&bearnaisen
Jeg steger den først og lader den afkøle før den blandes med resten af fyldet :)
Anja
Tak for hurtigt svar. Har lige opdaget din blog - hvor har du bare mangle lækre og inspirerende opskrifter. Tak fordi du deler dem :-)
Loui&bearnaisen
Hej Anja
Tusinde tak, håber du kan bruge opskrifterne :)
Anja
Vil bare lige fortælle dig, at brødet nu er afprøvet :-) Hold da op, det er lækkert ! Det fik meget hurtigt ben at gå på :-)
Rikke Kjær
Ihh hvor ser det lækkert ud. Spørger lige dumt, håber det okay. Den flødeost er det fx philadelphia eller buko natural flødeost og cheddarost, er det bare revet cheddarost fra pose.
mvh Rikke
Loui&bearnaisen
Tak - det er også rigtig lækkert :) Jeg brugte philidelphia og jep, bare ost fra pose :)
Ralph Ibsen
Hvad med bacon? Du vover ikke at undlade bacon, hvis det skal serveres for mig :)
Men jeg glæder mig, det ser godt nok lækkert ud.
Maria
Hej :)
Jeg har planer om at lave dette brød på søndag, når jeg får gæster.. Egentlig var planen græsk tema, meeeen brødet ser så lækkert ud og derfor vil jeg hellere springe ud i det - samt nogle andre af dine opskrifter :) Jeg har et enkelt spørgsmål.. Når man spiser brødet, får man så bunden med? Eller vil den være tilbage? Man skærer jo ikke helt igennem, så tænker at man ikke får den med.. Men måske tager jeg fejl :)
Hilsen Maria.
Loui&bearnaisen
Hej Maria
Det er altså også noget så dekorativt :) Nej, man spiser ikke bunden - eller man får den i al fald ikke med, når man "hapser" brødstykkerne. Men det kan jo lige skæres i bidder bagefter, for det er ret lækkert, da noget af snasket ligger i bunden :)
Håber du får en skøn søndag :)
Svend
Jeg kan godt lide din blog.
Loui&bearnaisen
Tak :)
Bitten
Sjældent har jeg set noget så indbydende! Jeg må straks holde en fest, bare for at kunne smække denne ostede herlighed på bordet.
Loui&bearnaisen
Haha, jep den perfekte anledning til en fest :D Og husk at lave rigeligt, så er man jo nødt til at spise resterne dagen efter ;)
Nina
Uhmm - det ser lækkert ud! Tror jeg skal prøves en dag.
Loui&bearnaisen
Tak - det er SÅ godt og SÅ farligt ;)