Grøntudvalget her i januar. Jeg ved ikke engang hvad jeg skal sige for, at beskrive det. Det er bare tarveligt. Ikke engang kålene kan strutte mere og rødbederne begynder også at se en smule trætte ud.
Phew, det er altså en hård måned, at komme i gang med den gode kost, fyldt med masser af frugt og grønt. Jeg tager hatten af for Jer, som er i gang med den store livsstilsændring her i januar.
Det er edder'mugme sejt og kræver godt nok en god portion tålmod, at få alle de anbefalede grøntsagerne tilberedt, til bare at blive en smule lækre.
Min plan?
Pak det hele ind i bacon.
Og det har jeg i sinde at praktisere i stor stil den næste tid, for grøntsager skal der til - men de skal altså også kunne glide ned og bare smage af en smule for, at jeg gider.
Pommes Anna. En klassisk kartoffelret, som jeg tror de fleste er stødt på ved festlige lejligheder. Den bliver i hvert fald skambrugt til selskaber, da den kan laves dage i forvejen og kræver minimum af mesterkok, for at se flot anrettet ud på tallerkenen. Ved siden af oksestegen. Og gulerødder, ærter og andre ubestemmelige, kogte, bagte grøntsager. Vi har vist alle været der.
Den her udgave er luksus-versionen. Rolls Royce inden for Pommes Anna. Og passer ganske fortrinligt til en ganske almindelig torsdag aftensmad. Enten med en salat (hvis du kan opstøve friske, sprøde blade et sted..) eller til et stykke kød; kylling, karbonade eller hvad der nu er på menuen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Herligheden passer sig selv i ovnen. Okay, det kræver lige et godt kvarter, at få formen foret, men så klarer den også sig selv.
Er du ekstra lystig, så skær den i 1-2 cm stykker og steg dem på panden i lidt olie. Ualmindelig godt, siger jeg bare, u-a-l-m-i-n-d-e-l-i-g-t godt..
Ingredienser
- 300 g bacon i skiver
- 2 bagekartofler
- 3 æbler
- Frisk oregano, timian eller rosmarin
- Salt/peber
Sådan gør du
- Smør en rugrbrødsform med smør eller olie.
- Læg baconskiver i, så de overlapper hinanden og der hænger 10 cm udover kanten.
- Skær bagekartofler og æbler i tynde skiver, med kniv eller mandolinjern, ca. 1mm.
- Læg skiftevis et lag kartofler og æble i formen. Krydr med salt, peber og friske krydderurter mellem lagene.
- Slut af med at folde bacon ind over fyldet.
- Sæt formen i ovnen og stil en anden tung form eller en form med vand i, ovenpå.
- Bag ved 175 grader i ca. 1 time.
- Tag ud, afkøl lidt i formen inden den vippes forsigtig ud.
Liset
Jeg kunne godt bruge et billede af det færdige resultat. Bliver bacon'en feks brun\ sprød og hvordan " opfører "skiverne sig kan det holde sammen eller går det i stykker.
Loui
Hej Liset,
Tak for dine spørgsmål.
Jeg har desværre ikke noget billede af det færdige resultat.
Hvis du bruger en metalform vil baconet blive sprødt og ja, skiverne holder sig sammen og falder ikke fra hinanden.
Lad mig endelig høre hvordan det går :-)
Hav en dejlig dag
Karina
Hej hej, ser nemt og lækkert ud, men jeg mangler måske lige et billede af det færdige snit, inden jeg kaster mig ud i det... er æblesorten afgørende for konsistensen? Vh. Karina
Loui
Hej Karina
Tak for dit spørgsmål.
Jeg synes det er lækrest at bruge et lidt fast æble mens andre i familien hælder til de mere mosede æbler. Da kartoflerne holder ret meget på konsistensen er det ikke så afgørende - jeg har brugt flere forskellige sorter med samme gode resultat hver gang og hvor der sagtens kunnes skæres skiver.
Lad mig høre hvordan det går :-)
Hav en dejlig dag.
Pia H
Savl!!!!!!!!!!!!!
Faldt tilfældigt over din blog... og nu har du mig hængende :-D Utrolig lækre billeder... og tekst med en "lille smule" god humor. Glæder mig til at komme tilbage.
- Pia
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Tusinde tak, hvor er du sød - det er jeg bare glad for at høre :)
Hav en skøn weekend :)
Anna J.
Smukke, smukke billeder. Du er virkelig talentfuld.
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Anna :)
Linda
Sikke en god ide og hvor ser det lækkert ud. Det skal prøves!
Loui&bearnaisen
Tak, Linda - der er også bare SÅ godt :)