Har du fundet sombreroen frem? Krøllet den mexicanske mustache? Ellers er det nu, for jeg spiller op til mexicansk fiesta og serverer spicy fiske tacos med hele molevitten!
Kuller i krydret forklædning, sprøde, bløde tortillas, cremet avocadodip, masser af friske grøntsager og selvfølgelig iskolde Coronas.
Arhmen, der er ikke et mexiacansk skæg, som ikke er fedtet efter sådan en omgang fiske tacos. Man kan jo næsten se de stikkende kaktus for sig og høre lyden af maracas.. Overveje at slå mave under skyggen af sombreroen.
Ej, jeg har ikke mange stereotype forstillinger om mexicansk kultur. Overhovedet ;)
Men selvom jeg aldrig har sat mine blege stænger på mexicansk sand og kun spillede macars i folkeskolen (når man trak nitten til valg af instrument i musik..), så er jeg ret vild med de mexicanske smage. I hvert fald den fordanskede udgave af mexicansk mad.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jep, for både de helt halsbrændende chilier og de grønne kviste, som mest af alt minder om rengøring, dem er jeg endnu ikke helt mexicaner nok til endnu.
Faktisk stødte jeg på en videnskabelige artikel for nogle år siden, som fremlagde at det er genetisk bestemt om vi kan lide koriander eller ej.
Mine gener er åbenbart ikke så globale..
Well, lige i den her uge må de nu gerne kunne lide lidt af hvert, for jeg har nemlig pakket sydfrugterne og forsvinder over alle bjerge imorgen. Ikke til halsbrækkende pister, dem lader jeg pænt skibumserne have i fred.
I stedet har jeg pudset gebisset, vandkæmmet håret og kommet mit korpus i det stiveste puds. Jeg tager nemlig på charmeoffensiv til hovedstaden, hvor der gerne skulle være samlet en hel del af de danske madbumser i Bella Centret.
Og altså jeg er jo sådan set arbejdssøgende, som det så korrekt hedder. Vi kan også sige ledig. Nydimitteret. Eller bare en, som meget gerne vil skifte den titel ud med et job, en projektansættelse, en freelanceaftale eller et samarbejde med mit selvstændige erhverv. Så hej netværk, hej Louise på farten. Med kaffe i termokoppen og rigeligt (mexicansk..) musik i bilhøjtalerne.
God søndag :)
...og hasta la vista, baby!
Ingredienser
Spicy fisk
- 400 g kullerfilet
- 1 æg
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk spidskommen
- ⅛ tsk cayennepeber
- Salt/peber
- 1 dl rasp eller knuste tortillachips
Avocadodip
- 2 avocado
- 1 dl cremefraiche
- 1 lime, saft
- Salt/peber
Fyld
- Tortillapandekager eller tacoskaller
- Grøn salat
- Agurk i tynde strimler
- Løg i tynde ringe
- Frisk chili i tynde ringe
- Frisk lime
- Frisk koriander eller persille
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen. Pisk ægget.
- Skær fisken i ca. 4 cm stykker og vend dem i æg og krydret rasp.
- Varm en dyp pande med en god del olie op.
- Steg fisken sprød på begge sider og kom den på fedtsugende papir.
- Krydr med groft salt.
- Bland alle ingredienser til avocadodippen og mos den groft sammen.
- Smag til.
- Lun tortillaer eller tacos.
- Fyld dem op med fisk, grønt og dip.
- Spis straks.
Louise
Uhm, det ser lækkert ud! Tror det skal på menuen i aften :-)
Hvad er det for nogle skaller du bruger? Jeg kender kun dem, der ligner forstørrede tacochips, men er meget åben for nyt ;-)
Loui&bearnaisen
Hej Louise
Jeg har udstukket nogle mindre "pandekager" i store tortilla-pandekager (Du ved, de bløde) og så har jeg ristet dem. Er ikke så vild de helt sprøde tacos - der helt umulige at spise ;)
Louise
Tak, det vil jeg også prøve.
Nej, de er nemlig komplet umulige - man er smurt ind i fyldet efter første bid ;-)
Loui&bearnaisen
Præcis! :D Du kan lægge de små pandekager over lidt sammenkrøllet sølvpapir/noget andet rundt inden i ovnen, så får de formen.
Anna
Ja tak. Har aldrig tænkt på at bruge fisk i tacos, men det er jo genialt. Og så flotte billeder - elsker dine billeder.
Loui&bearnaisen
Det er så lækkert og en perfekt måde at få indført ugens fisk :)
Tusinde tak, Anna.
Anna
Yummy looks delicious :)
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Loui&bearnaisen
Thanks, Anna :)