Midt i al æble, pære, blommegildet. Fejring af det danske efterårs herligheder, så er det meget rart lige at kunne suse et hurtigt smut til varmere himmelstrøg. Der hvor der er fuld knald på krydderierne og smagsløgene kan mærke de lever.
Siden hittet med Butter Chicken tidligere på året, har den indre inder været på slap line herhjemme. Både i køkkenet og på den verbale front - det går nu bare bedre, når der er indisk accent på i køkkenet.
Jeg er i hvert fald ret sikker på, at det gav et autentisk touch til den her sag, som vi er ude i dag; Tandoori Chicken.
Er du vild i varmen, det er en indisk ret som rykker.
Både smagsmæssigt og i krydderiskabet.
Yes.
Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure - det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
Well.
Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty - resten af året!
Kan jeg ikke bare købe det glas, hvor der står "Indian Tandoori" eller "Masala Tandoori"?
Jo. Det kan du.
De lyder omtrent sådan her:
Chilipeber (40%), løg, hvidløg, ingefær, spidskommen (3,8%), kanel, kardemomme (2,5%), sort peber, citronjuicepulver, gurkemeje, nellike, farve (paprikaekstrakt), antiklumpningsmiddel (E551).
Eller.
Sort sesam, paprika, spidskommen, sort peber, kardemomme, nelliker, koriander, kanel, ingefær, karryblade.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Du kan også lave baduljen selv og få præcis din favorit Tandooriblanding.
4 gange har jeg brygget på min.
En sjat her. En sjat der. Og ikke mindst jagten efter den bedste bagning.
Du har nok luret, at der ikke står en Tandoorovn ude under halvtaget herhjemme. Så lad mig være ærlig, det kræver en del mere kærlighed at fremtrylle indiske herligheder i en alm. ovn.
Men.
Nu er den der!
Den ultimative Tandoori kylling.
Du kommer ikke til at spise andet resten af efteråret, jeg siger det bare.
...du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier.
Btw.
Nu du er her. Den ultimative Foodstyling Giveaway er i fuld gang. Skal dit lod med i puljen, så er det her det sker!
Den 1. oktober hiver jeg tre navne op af hatten og det kunne da være ret fedt, hvis det var dit, ikke?
Well.
Du kunne også give præmien til ham eller hende, som liige skal bruge 10 minutter på at fotografere din Tandoori kylling. Redigere med 4 apps. Dele den på samtlige sociale medier og fortsætter showet med æblekagen til dessert.
Den her foodstylingpakke går rent hjem :)
Sammen med et indisk gilde en onsdag aften.
Tandoori kylling
Ingredienser
- 8 kyllingelår, eller en hel kylling delt i 8 stykker
- Oliespray eller ca. 4 spsk rapsolie
Marinade
- 3,5 dl yoghurt 10%
- 1 lille løg
- 4 fed hvidløg
- 2 cm ingefær, skrællet
- 3 tsk garam masala
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk paprika
- 2 tsk cayennepeber, Jep, 2 teskefulde!
- 1 tsk smoked paparika
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til marinaden i en foodprocessor.
- Blend indtil marinaden er jævn.
- Kom marinade og kylling i en pose. Masser mariande godt ind i kyllingen og luk posen til.
- Kom den i køleskabet min. 6 timer eller til dagen efter.
- Tag kyllingelårerne ud af posen og "ryst" overskydende marinade af - gem al marinaden.
- Læg kyllingelårerne på en rist med en bageplade med bagepapir under - eller brug en lille bradepande med indbygget rist.
- Bag kyllingen ved 180 grader i 20 minutter.
- Tag kyllingen ud, vend lårerne og fordel halvdelen af den resterende marinade på dem.
- Bag videre i 15 minutter.
- Tag kyllingen ud igen, vend lårerne og fordel resten af marinaden på lårerne. Spray lårerne med oliespray eller dryp med olie, så de får en sprød overflade.
- Kom kyllingen tilbage i ovnen og bag dem færdig, ca. 15 min (afhængig af hvilken kyllingedel, som du har brugt og størrelsen). Grill evt. de sidste 1-2 minutter af bagetiden.
- Server tandoori kyllingen med raita, naanbrød eller ris.
Steen
Jeg vil anbefale dig, at skære nogle dybe snit i kyllingen, så marinaden trænger ind i kyllingen.
M.V.H.
Steen
Louiogbearnaisen
Hej Steen,
Tak for tippet 👌😊
Hav en god dag!