Kan du gætte, hvad det her er?
Svar:
Du har ret.
Det er en omgang hjemmelavet snaps.
Men det er ikke bare et snaps, vel ...
Det er overskud for fuld udblæsning - rent blær.
Om du er vært eller gæst.
Se bare her:
Vært:
Glem alt om hjemmebagte pebernødder og selv-rørt karrysalat - laver du din snaps selv, så kan du slippe afsted med, hvad som helst til dit julegilde. Ikke engang et peberkagehus kan hamle op på den her front (tak til snyde-skabeloner fra IKEA).
Jeg siger det bare; hjemmelavede sild eller hjemmebrygget snaps - det er det, som rykker i år.
Er du den magelige type, så hop på sidstnævnt. Det der med sild kan godt blive noget pangel.
Just sayin'
Gæst:
En dusk fra tanken? Rødvin fra hylden, hurtigt støvet af med skjorteærmet? Chokoladeæsken, som har været på omgang de sidste 3 år?
Præcis!
Værtindegaven er julens store dilemma.
Er du smart, så hiver du en dunk af den her æblesnaps med. Og hey, laver rigeligt nu du er i gang - nok til alle julens arrangementer.
Et lækkert mærkat på, pænt julebånd og du bliver julens hotteste gæst.
Kioskpigen vil takke dig, herfra og til månen, over ikke at skulle pakke endnu en flaske ind i rødt cellofan, mens der står 21 andre i kø.
Host.
Been there, done that..
Så.
Julefrokoster, julefester og "det er jul, vi skal ses"-dage - de venter lige om hjørnet.
Inklusiv snaps på bordet.
Skal du være med på noderne med en hjemmelavet udgave i år?
Måske husker du det?
I sommers teamede jeg op med Brøndums snaps med en mission om, at mængde snapsen ind på sommerscenen.
Det gik meget godt, når jeg selv skal sige det.
Stikkelsbærsnaps, rabarbersnaps og en lækker mojito-snaps.
Jep.
Snaps behøver ikke være den klassiske kryddersnaps. Du bestemmer præcis, hvad din snaps skal smage af, hvor sød eller syrlig den skal være og hvordan du drikker den; I smarte drinks, vilde cocktails med paraply og glimmer eller som den lille skarpe.. sommerlige slurk.
Der blev glemt alt om rom, vodka og gin. Mojitos med hjemmelavet lime/mynte-snaps, det er noget som blæser gæsterne omkuld en (råkold) sommeraften.
Så.
Mission completed.
Eller.
Jeg var nu egentlig overbevist om, at Brøndums vil sætte min toplækre snapseversioner i storproduktion.
Men jeg ved ikke med dig, jeg har endnu ikke fundet flaskerne?
Nå.
Jeg vælger at se det som om, at den er blevet revet af hylderne; Louiogbearnaisen Limited Edition.
Så Brøndums får, sammen med dig, lige "en til det andet ben".
Som man siger.
Høhø.
Sommerfrugterne er skiftet ud med efterårets herligheder i en sprød æblesnaps med rosmarin og ingefær.
Og den fejer de tidligere snapse af banen! Dansk efterår på flaske.
Smag - og duft selv!
Det er en stor-sælger den her variant ;)
Det er godt med dig, Louise - det virker altså bare omstændigt med hjemmelavede sager - det orker jeg ikke.
I get it.
Men.
Giv mig 34 sekunder.
Klik på "play" herunder.
Nemt, huh?
34 sekunder (og lidt til ), så er har du klaret en æblesnaps og kan spille karl smart her fra og til juleaften.
Bogstaveligt talt.
Fik du ikke lige fat i alle ingredienserne i videoen, så finder du opskriften på æblesnaps med Brøndums Klar Snaps herunder.
...
Æblesort til snapsen
- Det styrer du selv. Mest fordi jeg ikke kan hive æble-ekspert kasketten på.
- De her æbler hang på træet i min forhave. De dufter forrygende, smager fremragende, så det blev i med dem.
- Et æble med fuld fart på saft og kraft er altid bedst, men har du noget i gemmerne fra et æblerov i naboens have, så skynd dig at få dem gemt i snapsen.
- Madæblerne. De der melede, grove nogen. Gem dem til udstopning af and.
Så.
Hvad siger du? Skal du med på snapseholdet?
Pas dog på.
Har du en gang hevet sådan en balje gyldne dråber med, så fanger bordet.
Du bliver udnævnt til snapse-stormester og har den tjans i al evighed ;)
Ingredienser
- 3 kviste frisk rosmarin
- 3 æbler
- 1 citron
- 3 cm frisk ingefær
- 2 spsk rørsukker
- ½ flaskeBrøndums Klar Snaps
Sådan gør du
- Fjern kernehuset i æblerne og skær dem i både. Skær skallen af citronen.
- Skræl ingefær og skær den i 1 cm stykker.
- Kom rosmarin, æblebåde. citronskal, ingefær og rørsukker i et rengjort glas med
- tætsluttende låg.
- Hæld snaps på glasset - helt til kanten, så alle råvarer er dækket.
- Ryst glasset, så ingredienserne blandes godt.
- Lad snapsen trække 14 dage et mørkt og køligt sted.
- Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
- Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller med mere
- Brøndums Klar, hvis den er for bitter/kraftig i smagen.
Husk.
Den samme æblesort kan være ret forskellig i smag, sødme og modenhed. Det bliver din snaps så også. Den er færdig, når du synes den er der. En trækketid skal vurderes, den er ikke endegyldig.
God brygning - og skåål :)
...
Inden du klikker videre.
Lars
Har nu lavet den 2 gange og den er super god. Jeg brugte 3 citroner og pakke af frisk ingefær.
Hvid du ikke kan lide snaps kan du li denne her.
Hvad med holdbarheden, kan de stå flere måneder eller bliver den dårlig.
Loui&bearnaisen
Hej Lars
Dejligt at høre :)
Holdbarheden er lidt forskellig, men fordi der er frugt i den her, så vil jeg sige et halvt års tid.
Mange hilnser
Louise
Laura
Hej,
Hvor stort er det glas du laver snapsen i? 😊 Jeg har købt et sylteglas på 1000 ml og har lige svært ved at få plads til 3 æbler der i. Det fylder hele glasset og ikke kun toppen som på dit billede.
Vh Laura
Kathe
Skal den lagre efter den er kommet på flaske, eller er den klar med det samme?
Louiogbearnaisen
Hej Kathe,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Snapsen skal lagre/ trække på flaske i 14 dage et mørkt og køligt sted. Herefter filtrer du snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hælder den på en rengjort flaske.
Og så er den i princippet drikkeklar :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen.
Hav en dejlig dag.
Käthe
Jeg fik ikke smagt den lige efter den blev filtreret, men først 2-3 uger senere. Men hallo den er god😁👍
Nicolaj
Fed video du har lavet og som altid et godt blogindlæg fra din side.
Jeg er vist overbevist og skal prøve det hjemmelavet snaps ;-)
Karina
Hej Louise
Jeg laver hvert år snaps selv og den her lyder rigtig god, den vil jeg prøve.
Tak for en god blog og altid spændende opskrifter.
Vh Karina
Heidi
Flot og fin video :) Det ser rigtig lækkert ud.