20 minutter, så er der varme helt ud i den længste storetå.
Glem alt om søde kartofler og hokkaidogræskar til suppen. Vi krudter op for den klassiske bagekartoffel i en helt enkel thaisuppe - i vegetarudgave.
Og sidder du allerede og sveder over et stramt excelark til decembers snarlige (og pludselig!) ankomst, så glæd dig til at opdage, at det her er alternativet til en november med rugbrød på menuen - syv dage i streg.
#madpåbudget
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jojo, persillen er måske en luksus - 14 kroner for en dusk, det er ikke hver dag, den ryger i kurven, det kan vi godt blive enige om.
Spice din thaisuppe op:
Når du til 3. dagen og egentlig godt gider en smule variation, så dur kylling ret godt i suppen. Ligeledes rejer.
På den grønne front, ville jeg spice op med broccoli-buketter. Sukkerærter, vil også være et (pænt) hit eller bare sådan en klassisk wokblanding, hvis du ikke er vanskelig.
Og jojo, den bagekartoffel kan faktisk godt byttes ud med en sød kartoffel, hvis du er ellevild med dem. Eller bare har købt en bakke og nu står tilbage med den ene søde kartoffel, der ikke var pæn nok til at servere som en trendy bagekartoffel.
Samme mængde, samme fremgangsmåde i suppen.
Så.
Yes.
Du spicer bare din thaisuppe op, som du lyster - en luns brød til, og du kan 'suppe' dig billigt gennem hele november :-)
Ingredienser
- 1 stor bagekartoffel
- 1 løg
- 2 spsk olie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 tsk rød karrypasta
- 1 liter vand + 2 grøntsagsbouillionterninger
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- Salt/peber
- 1 dl friskhakket persille eller koriander, hvis du har de smagsløg
Sådan gør du
- Skær kartoffel og løg i små tern.
- Kom olie i en stor gryde og varm det op.
- Svits kartoffeltern og løg i 2-3 minutter - de skal ikke tage farve.
- Tilsæt hvidløg og karrypasta. Svits det hele 1 minut.
- Kom vand og bouillion i gryden og kog suppen op.
- Skru ned til lav varme og lad suppen koge under låg i 15 minutter - indtil kartoflerne er møre.
- Blend suppen helt jævn.
- Tilsæt kokosmælk og kikærter.
- Kog suppen igennem i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Vend friskhakket persille i suppen lige inden servering.
- Server evt. med fladbrød og lidt limeskiver.
Malene
Hvornår skal kikærterne i?
Louiogbearnaisen
Hej Malene,
Det skal de sammen med kokosmælken :-)
Håber du kan bruge opskriften. Prøv den ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en skøn dag!
Lars Rosengren
Tak for denne opskrift. Den var et kæmpe hit.
Bestemt ikke sidste gang jeg laver den.
Louiogbearnaisen
Hej Lars,
Tusinde tak for din kommentar og super at høre, at du kunne lide thaisuppen :-)
Hav en forrygende dag!
Helle
uuhhhmmm lyder virkelig lækkert. Skal helt klart afprøves.
MEN... hvordan dræner og skyller du en dåse kokosmælk???
Er det bare mig der ikke kommer nok i køkkenet, for jeg plejer bare at plumbe hele indholdet i gryden
- eller burde teksten have stået ved kikærtetne ? (giver mere mening for/til min køkkenformåen)
:)
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Nej, det kan jeg da godt forstå, at du ikke ved, hvordan man gør...det gør jeg heller ikke 🤣🤣🤣
Det skulle selvfølgelig stå ved kikærterne, som du selv skriver, og ikke ved kokosmælken - det beklager jeg meget, og det er nu rettet i opskriften :-)
Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver thaisuppen.
Hav en fortsat skøn dag.
VenterPaaVinBlog
Det lyder bare lækkert - lagde selv en opskrift op i forrige uge på kartoffelsuppe med spicy brydebrød og ristede kikærter, og er helt tosset med, at prøve den her version med kokosmælk. Det må være så godt!
- A
Louiogbearnaisen
Hej A,
Tak for din kommentar.
Ja, den er altså god - især her i den kolde tid :-)
Prøv den ad og fortæl os om resultatet.
Hav en fortsat god dag.