Tærter kan ikke undværes. Det er nemt og så er det perfekt som restemad i fryseren. Ofte består tærtedej af halv smør, halv hvedemel eller en mørdej. Her er den udgave, som jeg altid bruger. Den er både prøvet, at blive lavet uden, at hvile i køleskabet - mangel på tålmodighed - og hvor den har hvilet. Den SKAL hvile! Dejen bliver nemmere at arbejde med, mere sprød og sammenhængende ved det færdige resultat.
Ingredienser
- 1 dl A38 eller andet syrnet mælkeprodukt , max 1,5 % fedt
- 2 spsk olie
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1,5 dl hvedemel
- ½ tsk salt
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dejen æltes sammen, dejen skal være blød.
- Den pakkes ind i film og hviler 30 minutter i køleskabet. Vigtigt – da det er afgørende for den færdigebagte konsistens.
- Dejen rulles tyndt ud eller trykkes ud i en smurt tærteform.
- Prikkes med en gaffel og forbages i 10 min midt i ovnen ved 200 grader.
- Det valgte fyld kommes på og tærten bages færdig i ca. 30 min.
- Serveres med salat.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Charlotte
Kan man bruge skyr istedet for A38?
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Det kan du godt :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Kristine
Laekker taertedej, brugte hyggeost samt lidt vand i dejen i stedet for A-38 da det ikke findes hvor jeg er, som ogsaa ogsaa virkede ganske fint. De 10 minutter i koleskabet er et 'must'. Tak for en go opskrift!
Loui
Godt du kunne bruge opskriften :)
Nana
Tak for opskriften, det var dejligt at finde en uden smør! Jeg lavede den idag og den blev rigtig god :)
Loui
Hej Nana
Velbekom - er rigtig glad for du kunne bruge den :)
Tanja
Hejsa jeg er ny herinde.. Faldt jo lige over denne lækre sunde tærtedej som jeg vil prøve idag :-) der står man skal bruge fuldkornsmel er graham okay? Mvh tanja
Loui
Hej Tanja
Velkommen til :) Grahamsmel er helt fint heri og jeg bruger det ofte selv, så det er bare, at få bagt en lækker tærte :)
Katrine
Hej Louise! Kan dejen godt tåle at stå i længere tid i køleskabet, fx et par timer, inden man skal bruge den?
Opskriften virker som et super alternativ!
Loui
Hej Katrine
Det kan den sagtens :) Jeg har nogle gange lavet den dagen før.
Den er også rigtig godt og jeg bruger den altid - det er svært, at gå tilbage til den almindelige igen :)
grethe andresen
Har med stor succes afprøvet grov tærtedejen i dag - den er rigtig lækker og det er en rar tanke at man selv har lavet den fra ende til anden.
kh Grethe
Loui
Hej Grethe
Det er jeg glad for at høre :)
Lige præcis + det er nemt og billigt at lave den selv.
God påske
Mange hilsner
Louise
Julie
Hej.
Jeg lavede din tærtedej i dag, og den var meget nem at lave og arbejde med - desværre synes jeg ikke at resultatet var særlig godt. Den blev meget sej og svær at skære over. (selvom jeg havde gjort det helt efter opskriften og haft den i køleskabet)
Loui
Hej Julie
Det er jeg ked af at høre. Jeg har aldrig selv haft det problem med tærtedejen, så hvad det kan skyldes kan jeg ikke sige.
Du kan evt. prøve den opskrift: http://www.louiogbearnaisen.dk/2012/03/opskrift-pa-logtaerten.html, den er jeg selv blevet glad for at bruge.
Louise
Jimmi
Hej Loui! Tak for opskriften på din lækre tærtedej. Min kæreste og jeg bruger den hver gang vi lave tærter - den er enormt nem og vi har altid ingredienserne. Og så er den 10 gange sundere end de færdige tærtedeje man kan købe i Netto.
Mvh. Jimmi
Loui
Hej Jimmi
Er rigtig glad for at høre i kan bruge den :)
God weekend :)
Louise
Loui
Hej Line
Kan også anbefale den anden grovtærtedej jeg oftest bruger - du finder den i index under tærter :)
Selvfølge må du det, bare du skriver eller linker hvor den er fra.
Louise :)
Line
Glæder mig til at prøve det iaften.
Tak for tippet.
Må jeg dele opskriften med mine venner på Google + ?