1, 2, 3 - så er bollerne færdig. Super hurtige boller, der er færdige på 45 min og lækre og saftige.
Det er ikke altid man lige har tid til at bruge flere timer på at bage brød, men samtidig er hjemmebagte boller noget af det bedste. De her hurtige boller er geniale, da de er færdige på under 1 time og samtidig er grove, sunde og mættende.
Jeg laver dem ofte om morgenen, spiser dem til morgenmad og har så også grove, nybagte boller til madpakken. Det bliver ikke meget bedre :)
Jeg kom i tanke om at jeg skulle have noget brød med til flytningen forleden og da der var en anelse travlt med det hele, skulle det gå hurtigt, så det blev til dem her.
Den første pose hurtige boller forsvandt på mystisk vis allerede inden flyttekasserne var kommet ud af døren, så nu er den nye ovn blevet indviet med en ny portion.
Nybagt brød tager al lugt af ny rengjort ovn og hvad bedre end at indvie et nyt sted med hjemmebag - især når det går hurtigt :)
Den første pose hurtige boller forsvandt på mystisk vis allerede inden flyttekasserne var kommet ud af døren, så nu er den nye ovn blevet indviet med en ny portion.
Nybagt brød tager al lugt af ny rengjort ovn og hvad bedre end at indvie et nyt sted med hjemmebag - især når det går hurtigt :)
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 3 spsk olie
- 3 revne gulerødder
- 1 æg
- 50 g solsikkekerner
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 2,5 dl grahamsmel
- Ca. 10-11 dl Hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland kold mælk med varmt vand for at få en lun temperatur. Opløs gæren heri.
- Kom olie, sukker, salt, æg, revne gulerødder, solsikkekerner og grahamsmel i skålen.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Den skal være klistret at ælte.
- Form 14 boller og lad dem hæve tildækket i 30 min. Pensl med æg og drys med solsikkefrø.
- Kom bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader. Bollerne hæver videre i ovnen. Bages ca. 20 min, passer cirka med at ovnen når at komme op på 200 grader og bollerne derefter får et par minutter.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
Rune McLeod Winther
I overskriften står der at de IKKE skal have, men i selve opskriften skriver du, at de skal hæve tildækket i 30 min - jeg bliver forvirret ;)
Trine Skau
Nu står bollerne og hæver, glæder mig til at smage dem :)
Der står at dejen skal være klistret at ælte. Hvordan skal dejen være når den skal formes til bollerne? Skal den være så klistret at den skal formes med skeer? Jeg har kommet en del i, men den er stadig lidt klistret. Håber ikke at der er kommet for meget mel i, og at de bliver tørre.
Tak for opskriften :)
Ingeborg
Hejsa
Skal ægget ikke i dejen, men kun bruges til pensling?
Dbh I.
Marie
Ægget der står beskrevet i opskriften, er det kun til at pensle med? Eller skal det også i dejen? :-)
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Kan godt se ægget er skrevet lidt midt i opskriften og det kan misforståes. Men ægget skal bruges til pensling :)
Rikke Povlsen
Hvor meget hvedemel skal der i??
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Melmængden varierer en del, så indtil dejen er som beskrevet :)
Karina
Så fik jeg også prøvet disse lækre boller..
Super med boller man kan nå at bage om morgenen...
Havde dog ingen grahamsmel så brugte rug mel i stedet det fungerede super fint..
Rikke
Hej Louise
Er ret vild med din blog og disse boller bager jeg ofte. Jeg tilsætter altid dadler, rosiner eller tranebær samt lidt hakkede nødder og så er jeg ikke så vild med grahamsmel så bruger speltmel og som regel lidt havregryn i stedet. Kan anbefales at eksperimentere lidt :-)
Emma Lauritsen
Virkelig lækre boller, der både smager fantastisk og samtidig er supernemme at lave. Jeg fandt opskriften noget så kærkommen her under eksamenslæsningen, hvor der indimellem må boller til, men uden at det tager alt for meget dyrebar tid! TAK :-)
Stine
Varmluft?
Loui&bearnaisen
over og undervarme :)
Henriette
Har lige rørt dem sammen og de er klar til ovnen. Men jeg har 2 plader. Kan jeg godt bage dem begge samtidig med over/undervarme? Og hvis ikke, bliver andet hold jo ikke bagt med start i en kold ovn?
Bh. Henriette
Loui&bearnaisen
Hej Henriette
Beklager det forsinkede svar. Hmm, har ikke haft 2 plader før, men prøv at bage dem ved varmluft sammen. Ellers så bag andet hold bagefter - derved får de lov at efterhæve mens første hold er i ovnen.
Kirsten
WUW, de er gode, mega luftige og smager sindssyg godt. Jeg søgte efter boller, der ikke skulle hæve i lang tid, og opskriften her er lige i øjet! :)
Ida
De lækreste boller. Elsker at de er så nemme at lave. De er blevet min nye nr. 1 opskrift. Jeg har lige født, så der er ikke så meget tid til at stå i køkkenet, men de her boller kan sagtens klemmes ind mellem amning og alt det andet :o)
Sara
Ganske enkelt fantastiske! Jeg laver dem ret ofte efterhånden - jeg elsker dem! Sødmen fra gulerødder, kanten fra solsikkekernerne. Dog pensler jeg med kaffe, da jeg bedst kan lide blød brød. Jeg bruger gerne 2/3 af dejen til et franskbrødsform, hvilket fungere fantastisk!
Tak for en god opskrift!:-)