Det lækreste pizzabrød fyldt med pepperoni og revet ost. Blødt, snasket og perfekt til snack, fest eller gæster. Nap opskriften her.
Til dig, der lige nu danderer den på vinterferie. Om det er i de norske fjelde, den iskolde sportshal til sæsonens 17. stævne eller bare derhjemme - dybt nede i sofaen med slumretæppet helt oppe under næsen.
Og (endnu mere) til dig, der oppe i det nordjyske, som lige napper en uge mere før, du kalder det vinterferie. Den er altid liiidt strid.
Så.
Fedtet, snasket pizzabrød.
For jep, sådan et snackbrød? Madbrød? Festbrød? Jeg ved faktisk ikke helt, hvor vi er, men der er rigeligt af dem i arkiverne herinde.
Se bare et udpluk her:
De dur.
Så den her uges pizzabrød, er det en nem sag?
Tjooo..
Skal vi ikke bare sige, du lige finder den gode lydbog. Eller podcast. Og så kalder vi det et hyggeprojekt i køkkenet. Lidt ligesom de der gammeldags fastelavnsboller, du måske har på planen næste weekend.
De er gode.
Og sammen med det her pizzabrød, så bliver ugen næsten ikke bedre ;-)
Pizzabrød med pepperoni og ost
- Kan mælk erstattes af vand? Ja, men det færdige brød bliver mindre blødt end når der bruges mælk.
- Hvad med æg? Skal det i? Jep, det giver den gode tekstur, farve og smag til dejen.
- Er det almindeligt hvedemel eller pizzamel? Det er almindeligt hvedemel, for dejen skal ikke blive sej, som en pizza - vi er mere ude en blød dej her.
[yellowbox]BONUS: Kom med på holdet og bliv holdt opdateret om nye opskrifter [/yellowbox]
- Kan de laves på forhånd? Yes - når kuglerne er pakket og klar til 2. hævning, så sætter du bare panden ind i køleskabet i op til. 10 timer. Tag dem ud, lad dem hæve ca. 1,5 time på køkkenbordet (afhængig af varme i dit køkken) og bag løs, som i fremgangsmåden.
- Kan de fryses? Jep, du fryser dem bare ned. Når sulten melder sig, så hiv pizzabrødet op af fryseren, lad det tø op og dæk med folie lun i ovnen i ca. 10 minutter.
- Jeg har ikke så stor en springform eller støbejernspande*? Brug en lille bradepande i stedet og bag et firkantet brød.
Pizzabrød med pepperoni og ost
DET SKAL DU BRUGE
- 1 støbejernspande eller springform (28 cm)
Ingredienser
Brød
- 25 g gær
- 50 g smør
- 1,75 dl mælk
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 350-400 g hvedemel
Fyld
- 75 g pepperoni
- 125 g revet ost
- 2 tsk oregano
Top
- 40 g smeltet smør
- 1 tsk oregano
Sådan gør du
Brød
- Smuldr gær i en stor skål.
- Smelt smørret og tilsæt den kolde mælk, så blandingen bliver lunken.
- Kom smeltet smør/mælk i skålen med gær og opløs gær heri.
- Tilsæt æg og rør det i.
- Tilsæt salt og hvedemel og ælt dejen ca. 3 minutter på en røremaskine ved medium hastighed til den slipper skålens sider. Dejen skal være smidig, men ikke for klistret.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 1,5-2 timer til dobbeltstørrelse.
- Kom dejen ud på et let meldrysset bord (dejen må ikke bliver for tør) og del den i 18-20 stykker. Rul stykkerne til kugler.
Fyld #1
- Halver pepperoniskiverne og find revet ost frem.
- Tag en kugle og mas den lidt ud, så du får plads til fyld i midten. Læg ½ skive pepperoni og 1 tsk revet ost i midten af dejen og fold dejen op over fyldet og luk dejen godt til om fyldet. Fortsæt med at fylde resten af kuglerne.
- Beklæd en dyb støbejernspande (28 cm) eller stor springform (28 cm) med bagepapir eller smør den godt.
- Fordel kuglerne i panden/formen, dæk den til og lad kuglerne hæve 30 minutter.
- Bag brødet ved 200 grader (alm. ovn) på nederst rille i 20 minutter.
Fyld #2
- Skær pepperoniskiver i strimler og bland med resten af den revne ost.
- Tag brødet ud af ovnen. Fordel pepperoni/ost-topping på brødet og drys med oregano.
- Sæt brødet tilbage i ovnen, skru ned til 180 grader og bag det ca. 10 minutter til osten er gylden og brødet er bagt.
Topping
- Bland smeltet smør og oregano.
- Tag brødet ud af ovnen og pensl det varme brød med smeltet smør.
- Spis løs!
*Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Det påvirker ikke dit køb eller mit indhold, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du mit arbejde, hvilket gør en stor forskel.
Skriv en kommentar