"Løgtærte er noget af det bedste inden for tærter. Den er sød, salt og krydret på samme tid og med den lidt fede smag af ost og sprøde bund, er det simpelthen bare altid et hit."
Ingredienser
Bund
- 50 g durummel
- 50 g groft speltmel
- 100 g hvedemel
- 50 g olie
- 50 yoghurt
- ½ dl vand
- 1 tsk salt
Fyld
- 150 g bacon
- 4-5 løg i skiver
- 3 fed hvidløg, hakkede
- 1 spsk friskhakket timian
- ½ tsk stødt chili
- 4 æg
- 1 dl skummetmælk
- 1 dl yoghurt
- ½ dl madlavningsfløde
- Salt
- Peber
- Muskat
- Revet parmesan
- Revet ost
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
Bund
- Det hele røres sammen og dejen hviler min. 30 min i køleskabet.
- Tryk dejen ud i tærteformen og prik den med en gaffel.
- Forbages ved 200 grader i alm. ovn i ca. 20 min.
Fyld
- Steg baconen sprød og kom den på fedtsugende papir.
- Hæld lidt af baconfedtet væk, så der ca. er 1 spsk tilbage på panden.
- Svits løg og hvidløg på panden ved jævn varme, indtil de bliver bløde og får lidt farve.
- Panden tages af varmen og timian og chili blandes i løgene.
- Æggemassen piskes sammen.
- Fordel løgblandingen på tærtebunden.
- Bræk baconen i mindre stykker og kom i tærten
- Hæld æggemassen over.
- Riv frisk parmesan og drys ud over tærten.
- Bag den 25 min ved 200 grader i alm. ovn (indtil den er fast)
- Den revne ost kommes over og tærten gratineres de sidste 5 min.
- Når osten er gylden, er tærten færdig.
- Serveres straks.
Noter
- Det er bedst at bruge en metalform.
- Tærten kan fryses
- Tærten kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Maj
Hejsa, Der står man skal rive parmesan over tærten inden den kommer i ovnen, men igen 5 min inden den er færdig.. er det en fejl?
Louiogbearnaisen
Hej Maj,
Nej, det er det ikke 😊
Lige inden tærten kommer i ovnen, skal du komme revet parmesan over, og når der er 5 min. til, at tærten er færdig, kommer du revet ost over (f.eks. revet Mozarella ost)
Det er altså to forskellige oste der er tale om - giver det mening? 😊
Rigtig god bagelyst!
Alberte
Min tærte blev meget vandet. Hvad kan det skyldes?
Vh. Alberte
Louiogbearnaisen
Hej Alberte,
Tak for dit spørgsmål.
En "meget vandet" tærte kan skyldes flere ting. Oftest er det fordi, at den lige skal bages 5-10 minutter mere - evt. med folie over, så toppen ikke bliver brændt.
Eller det kan være æggene, der ikke binder massen nok eller løgene, som ikke har smidt nok vandindhold. Kom evt. et æg mere i næste gang, hvis du bruger meget små æg.
Håber det kan hjælpe dig næste gang du bager tærten.
Hav en skøn dag.
Helle Blomstrøm
Hej! :)
Det ser virkelig ud til, at være en lækker tærte, den glæder jeg mig til at prøve og lave.
Er den egnet til at lave dagen før? Og så evt. først lave gratineringen med den revne ost lige inden servering?
mvh Helle
Line
Hej
Det er en dejlig blog du har :)
Vedr. denne tærtedej - hvad gør Durum-melen, og kan den undlades og evt. bruge mere spelt, eller hvede?
Mvh Line
Loui
Tusinde tak, Line :)
Den gør tærtedejen mere sprød, men du kan sagtens erstatte den med andet mel :)