"Endnu en tærte, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg har altid en rest af et eller andet i køleskabet. Denne gang var det kartofler, som gav et løft til den traditionelle bacon/porre tærte. For at spice dem lidt op, blev de skåret i skiver og vendt med en spsk grøn pesto inden de kom på panden.
Den meget grove bund er et lækkert modspil til de krydrede kartofler, salte bacon, fede ost og friske porre."
Grahamstærte med kartoffel, porre og bacon
25 cm
-
100 g grahamsmel
-
100 g hvedemel
-
1 tsk salt
-
50 g olie
-
50 g yoghurt 0,1%
-
½ dl vand
Det hele røres sammen og dejen kommes i en frysepose og trykkes flad. Kom den i køleskabet min. 30 min, så grovemelet får lov at trække væden.
Smør en tærteform med rigtig smør - nej, olie virker ikke. Dejen trykkes ud i formen, da den er svær at rulle. Prik med en gaffel i hele bunden og forbag bunden i 20 min ved 200 grader.
-
2 porrer i tynde skiver
-
100 g bacon i tern
-
100 g kogt kartoffel i skiver (gerne rest)
-
50 g frisk parmesanost
-
50 g revet mozzarella
-
6 æg
-
2 dl yoghurt 0,1%
-
Salt
-
Peber
-
Muskat
Mens tærtedejen hviler i køleskabet laves fyldet. Kom kartoffelskiverne på en pande med olie og svits dem gyldne og let sprøde. Lad dem køle på en tallerken. Derefter ristes baconternene på panden indtil de er sprøde, kom dem på fedtsugende papir. Bacon hældes fra, lad en tsk fuld blive på panden. Kom porreskiverne på panden og svits dem ved svag varme. De skal ikke tage farve, men blive bløde og tilberedt. Krydr med salt og peber.
Æg, yoghurt, salt, peber og muskat piskes sammen i en skål.
På den forbagte bund fordeles kartoffelskiverne i et lag. Dernæst kommes porre og bacon på. Riv frisk parmesan ud over og drys med mozzarella. Æggemassen kommes ud over fyldet og med en gaffel stikkes der lidt i fyldet, så æggemassen fordeles helt ned til bunden.
Kom tærten i ovnen ved 200 grader og bag den ca. 30, indtil den er gylden og fast.
Gitte Børgesen
Tærten ser virkelig lækker ud-jeg er interesseret i at høre, om tærten kan fryses?
Hilsen Gitte
Loui
Det kan den sagtens :)