En yndlingsret der langt fra er sund, men ualmindelig god og nærende. Der er ingen fast opskrift på mine stuvninger, da de bliver til alt efter hvad køleskaber byder. Dog er de altid med kylling.
Opskriften herunder er med mål, der skal tages som vejledende. Jeg er begyndt at lave dem i portionstørrelser, da det bare er hyggeligere at få sådan en skål helt for dig selv. Derudover gør portionerne det nemmere bruge halvdelen af stuvningen som rest, istedet for at stå med et halv fad hvor butterdejen er faldet ned i og aldrig bliver sprødt igen.
Små kyllingepies med bacon og butterdej
2 stk
- 2 stk kyllingebryst med ben og skind
- 100 g bacon
- 2 stk gulerødder i tern
- 1 kop ærter
- 3 spsk smør
- 3 spsk mel
- ca. 3 dl hønsefond
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 stk butterdejsplader
- 1 pisket æggeblomme til pensling
- Salt
- Peber
Kom kyllingen i ovnen ved 200 grader til den er færdig. Pil skindet fra og pil kødet i små bidder.
Steg baconen sprød og lad den dryppe af på fedtsugende papir
Smelt smørret i en kasserolle og drys melet i lidt efter lidt, indtil blandingen bliver blød og tyk. Lad smørret og melet koge igennem i ca. 1 min. Pisk hønsefond i over lav varme. Blandingen skal være let tyk.
Tilsæt madlavningsfløden og pisk den godt ind i opbagningen. Lad det hele koge sammen over lav varme i ca. 5-8 min indtil det er tykt og boblende. Rør i det konstant, så det ikke brænder på.
Sluk for varmen.
Kom gulerødder, kyllingestykker, bacon og frosne ærter i saucen. Krydr med salt og peber. Varmen fra saucen vil tø ærterne op uden de bliver overkogte.
Fordel det hele i 2 små skåle eller tærteforme. Skær 2 strimler af hver butterdejsplade og tryk dem fast omkring kanten på skålene. Pensl kanterne med ægget. Skær resten af butterdejspladen til og kom til ovenover som låg. Lad den være 2-3 cm større en skålen, så dejen hænger ud over. tryk den let fast på butterdejskanterne. Pensl med æg og prik hul med en gaffel.
Bages gyldne og luftige i ovnen.
Skriv en kommentar