Den længeventede opskrift på løgtærten. Du kan se det færdige resultat af tærten HER.
I mangel på billeder af fremstilling af tærten, blev det til et lille forårsbillede. Lige om hjørnet venter der jo friske, sprøde grøntsager - masser af lækre råvarer. Kan næsten ikke vente med at stikke næsen i kogebøgerne og løbe ud, for at fylde indkøbskurven med forår.
__________________________________________________________________________________
Den besparende løgtærte
Bund
-
150 g hvedemel
-
100 g fuldkornshvedemel
-
1 tsk salt
-
70 g neutral olie
-
70 g neutral yoghurt
-
ca. 0,5 dl vand
Fyld
-
4 store løg
-
2 fed hvidløg
-
150 g bacon
-
2 tsk timian
-
1 spsk sukker
-
Peber
-
3 æg
-
3 dl cremefraiche
-
200 g revet ost
Bland ingredienserne sammen til bunden og ælt den hurtigt sammen. Den må ikke være for tør.
Lad den hvile min. 30 min. i køleskabet inden brug.
Imens laves løgene, da de tager ca. 30 min. Start med at stege baconen sprød på en stor pande og kom det på fedtsugende papir. Skær løg og hvidløg i tynde skiver.
Hæld fedtstoffet væk, men behold ca. 3 spsk. på panden til løgene. Kom løgene på baconpanden og sæt den på svag varme. Lad løgene blive bløde, uden de tager for meget farve - hold hele tiden varmen svag.
Fordel tærtedejen i en smurt form, prik den med en gaffel. Tærtebunden forbages ved 180 grader i ca. 20 min.
Når løgene er bløde og søde, tilsættes sukker, timian og peber. Lad det varme med i 5 min.
Æggene og cremefraiche piskes sammen. Bland de forberedte løg og bacon i æggemassen, samt tilsæt ¾ del af osten.
Fordel fyldet ud på den forbagte bund, drys med resten af osten. Tærten bages på næstnederste rille i ovnen, ved 180 grader i ca. 30 min.
Tine
Det lykkedes ikke rigtigt for mig, men jeg har fundet årsagen,
og det er helt min egen fejl, jeg har simpelthen ikke tænkt mig om.
Jeg bagte tærterne i min ny indkøbte mikro/kombi ovn, og selvfølgelig kan man ikke forvente et godt resultat i en så utæt ovn, selvom den har varmluft und alles. Jeg tænkte bare, at udviklingen da også måtte have gjort noget godt for den slags ovne, så selvfølgelig kunne den da bage en tærte, det kunne den altså bare ikke, så fremover bages alt i "den store ovn". ;-)
Loui
Øv, det ikke lykkedes :( Ja, har også selv haft nogle problemer med de ovne, som altså bare ikke duer til bagning af nogen art!! Så ja, ind med tærten i den rigtig ovn og så skal den nok blive lækker :) - det lover jeg :)
Tine
Prøver så lige igen, og håber at 3. gang bliver lykkens gang.
De sidste to gange blev bunden klæg/ubagt, fordi jeg brugte noget andet mel,
og fordi jeg ikke havde tålmodighed nok til at forebage bunden i 20 min. ;(
Loui
Hej Tine
Håber da det lykkes for dig denne gang :) Det er ret vigtig, at forbage bunden ellers vil fyldet (som du har oplevet) gøre den klæg.
Amanda
Super lækker tærte, især bunden, den slår alle sprødhedsrekorder :-) mums!
Tine
Den her prøver jeg lige til i aften, ser dælme lækker ud! ;)
Loui
Hej Tine
Den er også super god, håber du kan lide den :)
Kirstine
Hej,
Jeg vil bare lige sige tak for en super tærtebundsopskrift. Bagte den klassiske spinattærte fra karoline med din tærtebund i går, og synes bunden var lige så lækker som, når jeg plejer at bage den med smør. Vil helt sikkert bage tærter på denne måde fremover og se mig om på bloggen efter andre spændende ting.
Mvh Kirstine
Loui
Hej Kirstine
Tak, er glad for at høre du kunne bruge den :)
Er også rigtig glad for at bruge den + den smager af mere end en bund med hvedemel og smør :)
God weekend
Louise