Tærtedej eller tærtebund må være et af de ord, som er blevet brugt allermest på bloggen her. Jeg har lavet utallige, storset altid efter samme med metode, hvor olie og yoghurt erstatter smørret.
Og ja, her er endnu en - denne gang med rugmel. Det grove mel gør tærten mægtig sprød, mættende og smagfuld. Derudover gør den grove bund, at sådan et tærtestykke, sagtens kan bruges som alternativ frokost.
Her har jeg lavet små portionstærter, som gør det nemt lige, at smide dem i madpakken :)
Grov tærtebund med rug
5 små forme (10 cm) eller 1 stor form
Print opskrift
Pin opskrift
Antal: 1 styk
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 125 g rugmel
- 1 tsk salt
- 60 g rapsolie
- 70 g yoghurt , max. 0,5 %
- 1 dl vand
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til bunden sammen, men hold lidt af vandet tilbage. Kom vandet i lidt efter lidt, til dejen har en sammenhængende, lidt våd konsistens.
- Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
- Fordel dejen i en smurt tærteform og prik bunden med en gaffel. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. (afhængig af størrelse på tærteformen)
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Ingredienser
- 1 tærtedej med rug
- 1 squash i små tern
- 3 forårsløg, hakket
- 100 g serranoskinke
- 3 spsk frisk oregano
- 3 æg
- 3,5 dl cremefraiche 9% eller 18%
- 100 g revet ost
- Salt
- peber
- muskatnød
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Steg serranoskinken sprød på en pande og kom den på fedtsugende papir.
- Kom squash og forårsløg på panden. Svits det indtil squashen har fået lidt farve og er blevet møre.
- Tag panden af varmen og krydr med frisk oregano, salt og peber.
- Kom fyldet på den forbagte tærtebund og fordel serranoskinken ovenpå. Drys med halvdelen af den revne ost.
- Pisk æg, cremefraiche, salt, peber og muskatnød sammen. Hæld æggemassen udover fyldet i tærten. Drys med resten af osten.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 min (små forme) 30 minutter (stor form)
- Når tærten er fast og gylden tages den ud og hviler 5 minutter før servering.
- Server med en grøn salat.
Noter
TIP: Tilsæt evt. 1 spsk grov sennep til æggemassen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Dorthe n Lissau
Kan bruge hytteost i stedet for yougurt?
Loui
Hej Dorthe,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, det kan man godt. Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver :-)
Hav en skøn dag.
Kia Bergstrøm Genz
Hej Louise
Har din hjemmeside mon en funktion så din opskrift er printer venlig ?
Jeg er ved at lave madplan og har brug for at printe opskriften :D
Hilsen K
Loui&bearnaisen
Hej Kia
Ja, de senere opskrifter har :) Jeg er ved at få rettet alle opskrifter til, så de nemt kan printes - desværre er den her ikke klaret endnu.
Linda
Hej Louise
Det er vel intet problem at bruge creme fraiche til bunden i stedet vel?
Loui&bearnaisen
Hej Linda
Nej det tror jeg ikke - den får nok bare en lidt anden smag, men ellers burde der ikke være det store, hvis bare du ikke bruger 38% :)
sanne
Wauw en lækker blog! En sand fest at gå på opdagelse i :) Jeg mangler dog svar på en ting - kan tærterne fryses?
Mvh Sanne
Loui
Tusinde tak :) Jeg fryser ofte mine tærter og vil også mene disse her sagtens kan fryses - dog uden skinke og frisk oregano på toppen :)
Anne Marie
Hej Louise.
Vil man kunne bruge fromais frais i stedet for yoghurt?? Det har jeg nemlig allerede i køleskabet???
God Søndag;)
Loui
Hej Anne Marie
Det kan du sagtens bruge :)
Christina
Lækkert! Men HVOR har du købt portionsformene?
Loui
Hej Christina
Tak :) Dem har jeg købt i "Kunst&køkkentøj" her i Århus, men de fåes efterhånden ret mange steder :)
Mange hilsner
Louise
Christina
Nå for sytten. Ja, jeg har bare kun fundet den størrelse i Imerco og der kostede én form 89 kr (og med dessert til 8 mennesker i ovnen) blev jeg en smule for fornæret :-)
Loui
Wow, det var godt nok dyrt. Jeg gav 20 kr. for en med løs bund på 100 mm størrelse!
Så der burde være råd til alle kan få en dessert ;)
God weekend
Mange hilsner
Louise
Sofie
Tror du evt. man kan lave den af ren rugmel?:-)
Og ved du om bagetiden af tærternedejen er den samme, hvis man benytter andet fyld?:-)
Loui
Hej Sofie
Jeg tror at bunden vil blive meget hård og bastant, hvis du bruger ren rugmel - så det vil jeg nok ikke anbefale.
Bagetiden af tærtedejen er stort set den samme, da den er forbagt. Med hensyn til fyldet, kommer det lidt an på antal æg og fedtprocent i dine mælkeprodukter .
Håber det var til lidt hjælp, eller skriver du bare igen :)
Mange hilsner
Louise
Sofie
Tak for svaret, tror du man kan lave den med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? (min mave er bestemt ikke glad for hvedemel, så jeg prøver for alt i verden at undgå det :-))
Loui
Jeg har ikke prøvet det, men hvis du øger mængden af olie, yoghurt og vand lidt, tror jeg det kan lade sig gøre :) (det grove mel kræver mere væde, så lav den lidt mere klistret inden du stiller den på køl)
Mange hilsner
Louise
Sofie
Mange tak for svarene!
Super dejligt du gider tage dig tid til at svare på dine læsers åndssvage spørgsmål ;-)
jeg må straks i krig!
hilsen sofie :-)
Loui
Det var så lidt :)
Du spørger bare en anden gang, jeg vil altid gerne hjælpe :)
Håber du får en super lækker tærte - er spændt på, at høre hvordan den bliver uden hvedemel.
God weekend
Mange hilsner
Louise