Ja, det er jo faktisk slet ikke en rigtig brødæggekage, som den blev lavet da det var før..
Hvis du har alder som jeg og ikke lige har haft en mormor, hvis hofret var brødæggekage, ved du måske slet ikke hvad det er. Men en gammeldags brødæggekage er ligesom "armeriddere" - altså dagsgammeltbrød dyppet i mælk og stegt på panden. Derefter æg, mælk og mel pisket sammen og hældt over. Æggekagen steges gylden og vendes og steges videre på den anden side. Den serveres med sukker og syltetøj. Og ja, den smager faktisk lidt ligesom pandekager (;
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men efter julefrokost i lørdag og julemad i stride strømme.. Puhh, glemmer hvert år, hvor voldsomt det mad er! Skulle søndagens aftensmad bare være nemt og let (hvilket også afspejler sig i mine lidet kreative billeder) Så æggekage det blev, med masser af protein og grønt. Og en smule groft brød. Ja, det skulle jo være nemt, så alt på en pande (:
Sulten var dog ikke overdøvende, så resterne røg med på madpakken idag. En lang dag med langhårede forelæsninger om pædagogik - hvilket vist aldrig bliver mim hofret!
Ingredienser
- 1-2 skiver daggammelt brød + 0, 5 dl mælk
- 50 g skinke i strimler
- ⅓ broccolihoved - delt i små buketter
- 4 æg
- 0,5 dl mælk
- 1 tsk groft sennep
- 75 g revet ost
- 1 spsk mel
- salt
- peber
Sådan gør du
- Bræk brødet i grove stykker og vend det i mælk
- varm en pande op med lidt olie og kom brødet på. Steg det lidt og kom dernæst broccoli og skinke på panden.
- Steg det hele ved jævn varme til det tager farve.
- Pisk æg, mælk, salt, peber, sennep, mel og ost sammen. Kom æggeblandingen over fyldet på panden og bag æggekagen ved jævn varme.
- Når æggekagen er fast - kan du evt, vende den med et grydelåg. Det er en smagssag.
- Serveres straks med en grøn salat.
pernille
den lavede jeg lige til familien her den anden aften, tilsat noget rød peberfrugt også, og det var et rent hit. Så tusinde tak for endnu en god opskrift.
Loui
Hej Pernille
Godt du kunne bruge opskriften - det er jeg rigtig glad for, at høre :D
Kristine
Nøjh hvor ser den lækker ud - og nemt, ikke mindst. Sådan skal det nu også være engang imellem ;) nemt, lækkert, sundt og mættende :)
Cecilie Lykke
Så spænnende! Du laver så mye god mad :-)
Loui
Hej Cecilie
Tusinde tak :)