Min weekend kunne godt have varet et par dage længere, for den her været intet mindre end skøn. Sådan nogle skal man gemme på! Jeg nåede også lidt leg i køkkenet, en popcorn-leg. Jeg er ret glad ved popcorn, når de er saltet til ukendelighed. Vi taler her så saltet, at jeg altid har dem helt for mig selv! Men salt er jo ikke det eneste krydderi til poppers, der er nemlig masser af muligheder. Hvert land har vist sin egen popcorntradition. Her i Danmark er det salt, i Tyskland er det sukker, i England karamel og i USA er det ALT! Det skal prøves. Selvfølgelig.
Derfor har jeg lavet en lille samling af popcorn med smag. Den første får I her; en omgang spicy popcorn. Stærk, krydret, vanedannende. Det er jo egentlig ganske enkelt, så en dicideret opskrift kan man vist ikke tale om - mere en inspiration (:
Jeg brugte ganske almindelige mikro-ovn popcorn, da det bare er nemt. I hele min barndom havde vi ikke mikroovn derhjemme, så der var det majskerner i gryde, som blev til popcorn. De er også ret gode. Bruger du dem, så tilsæt smør+krydderier direkte til den varme gryde. Og husk du selv bestemmer styrken (; I min version er de rimelig stærke. Hvilket betyder flere kolde øl...
Næste popcorn-fest bliver med hvid chokolade og lakrids, hurtigt efterfulgt af en karamel/esperesso udgave og en stout/ krydder-version. Jeps, mulighederne er uendelig og jeg er slet ikke færdig. Stay turn til næste omgang (:
Nu vil jeg begive mig i kast med min sidste uge i praktik. Wow, ugerne er bare fløjet afsted og jeg syntes lige jeg er startet. Det bliver en travl uge med både færdiggørelse af projekt i Karolines Køkken og opgaveskrivning, men jeg starter blødt op med et morgenmøde og lagkage-smagning. I kan godt glæde jer til det nye tema på Karolines Køkkens web, som min medpraktikant har fingrene i.
Ingredienser
- 1 pose mikroovn-popcorn, saltede
- 25 g smør
- 2 tsk stødt chili
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk paprika
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Kom smør, chili, cayennepeber, paprika og salt i en pande og varm det op.
- Bland popcorn i panden og rør det hele godt rundt. Varm det hele igennem.
- Hæld blandingen ud på bagepapir og afkøl nogle minutter.
- Server.
A + K = ♥
Yum. Elsker også en god gang chili/paprika på popcornene, måske en gang BBQ eller hvidløg/oregano skal være næste eksperiment.
- Anne