Efter en lidt overraskende tilbagemelding på de bagte radiser forleden, som viste sig at være en noget ukendt ting, kører vi videre i samme rille og snupper endnu en salat. Nok lidt mere genkendelig. Ej, jeg blev faktisk lidt overrasket over at I var ret mange som aldrig har smagt bagte radiser. Havde helt lyst til at sende en balje af dem ud i det danske land, for det er virkelig en lækker bid, sådan en bagt radise. Om det så er som snack med lidt dip, i en lun kartoffelsalat eller bare som tilbehør fremfor skamkogte gulerødder.
Stegt squash! Oh yea, endnu en yndlings sag.
Og nu kunne det ligne en omgang såkaldt moderne "spaghetti". Først og fremmest skal vi lige have afklaret, at grøntsagsstrimler er ja, grøntsagsstrimler og ikke har noget som helst at gøre med spaghetti.
Altså er det her også squashstrimler og betegnes i min verden som en salat slas grøntsagsret. Så er der nemlig ingen, der bliver snydt ved udsigten til spagetti - og åh manner, jeg har været der med skuffejernet på. Mange gange!
Det var meningen squash'en skulle have haft pæne grillstriber på, men ja, det gider vi ikke snakke om. Skal vi bare sige at grillpanden og jeg ikke bor i hus sammen mere.
I stedet røg de bare på den almindelig, rare, pande, så grillstriberne må du tænke dig til. Men pænt havde det skisme været.
Bønnerne er fra dåse. Valnødderne fra pose - dog lige smidt på panden med lidt salt. Soja havde også været lækkert. Og rystet en tur før squashen blev smidt på. Rimelig nemt det hele.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Nu er bønnerne jo lagt sirligt på billederne og jeg skriver i opskriften, at salaten serveres til kød eller grillet laks. Sidstnævnte det herlige match.
Men altså et kvarter senere havde jeg smidt resten af bønnerne på, en unævnelig mængde feta og nåhr ja, bagte radiser. Formidabel frokost.
I dag er frokosten nok lidt mere omfattende, jeg befinder mig nemlig endnu engang i det nordjyske. Spiser god mad hjemme, nyder alt det bedste toppen har at byde på, spiser lidt mere hos de lokale spisesteder og tænker foråret klæder byen ret godt.
Håber I får en lækker weekend, hvor end I befinder jer i landet :)
Ingredienser
- 1-2 squash
- 2 forårsløg, fintsnittede
- 1 dl valnødder, grofthakkede
- 1 dl feta, smuldret
- 1 dl sorte bønner
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- ½ tsk sukker
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl brede strimler af squashen med en tyndskræller.
- Varm lidt olie på en grillpanden og grill/steg squash strimlerne et halv minut på hver side - de skal blot blive lidt bløde. Tag dem af og lad dem afkøle lidt.
- Kom valnødderne på panden og rist dem et par minutter. Tag dem af og afkøl.
- Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Smag den til.
- Fordel squashstrimlerne på et fad/tallerken. Dryp dressingen ud over og vend strimlerne i den.
- Fordel valnødder, feta og bønner udover.
- Server straks.
Line
Ser super skønt ud!!!
God idé med de "store" stykker squash!!! Mega indbydende :-D
Pernille
Vi spiser også bagte radiser hjemme hos os, men da jeg skrev om det i min blog, fik jeg også det indtryk at vi nærmest var de eneste. Dejligt at møde en radisefælle ;-)