Må jeg have lov at ønske glædelig valgperiode og 2. dag i valgcirkusset. For helt ærligt, så er det mere et cirkus end reel politik og jeg labber det hele i mig! Dagen med det gyldne tryk på knappen har været ventet, hvor nøglerne rasler - jeg er så klar til 3 uger, hvor valget skal overtage mine feeds, radio, tv, tanker - jeg skal have det hele med, så det hænger mig ud af halsen. Selvom jeg tvivler på at vi når dertil, der er nemlig noget lidt magisk over sådan en periode med stilstand, samme fokus i hele landet.
Well, for godt og vel otte år siden delte jeg rundstykker ud på kolde, mørke november morgener, smed flyvers i nakken på jer, dårlige bolsjer og var et aktivt medlem af valgkampagnen. Det var ret sjovt. Nu er jeg blot en cirkushest som lugter savsmuld, men kigger med fra sidelinjen. Mens jeg fejrer de næste tre uger med rabarber-sjusser :) Eller det gjorde jeg i går, fejrede med rabarber-cocktails og de første debatter.
Hvad med dig?
Er du allerede træt af cirkusset inden det er begyndt? Lider en smule af den såkaldte politikerlede? Nuvel, vi har været i gang siden årsskiftet, men altså du ved - plakater, flyvers i postkassen, roser på gaden, nedlægning af tv-programmer og normale nyheder, ensrettede hashtags og dobbelt op på aktivitet på sociale medier - hvor står du i det hele?
Vi er i hvert fald ikke helt enige herhjemme - kun om rabarber-sjussen. Nogen tager sig lidt til hovedet, sukker og kan ikke rigtig få blodtrykket i omløb i helt samme gear som andre over de næste tre uger.
Det er mig, som I nok har gennemskuet, som er skurken og har kidnappet alle digitale apparater, spisebordsdiskussionen og egentligt bare normaliteten de næste uger. Hende med det hurtige blodtryk. Rigtig rar bofælle ;)
Ingredienser
Rabarbersirup
- 250 g sukker
- 500 g rabarber i grove tern
- ½ dl vand
Rabarber-sjus
- 2 dl gin
- 2,5 dl rabarbersirup
- 1,5 dl frisk citronsaft
- 4 dl tør sekt, eller anden mousserende vin
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Knust is
Sådan gør du
Rabarbersirup
- Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog det op og lad det simre ved jævn varme i ca. 4-5 minutter til rabarberen er mør. Sigt saften fra kødet og kom saften på glas.
- Lad siruppen trække et par dage i køleskabet før brug.
Rabarber-sjus
- Knus basilikum lidt med en træpind i en kande, så smagen frigives.
- Tilsæt gin, rababersirup, citronsaft, sekt og knust is i en kanden og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt evt. lidt mere knust is og citronskiver.
- Server straks.
- Skål!
Flere rabarber-sjusser må være løsningen - både til den ene og anden, tak!
Den her er god og ikke mindst nem, kan klares i snæver vending hvis bare basen allerede står i køleskabet.
Og den gør den jo, for den kan sagtens holde sig en god rum tid, være parat til både drinks, is og desserter.
Rabarbersirup!
En form for nedkogt rabarbersaft. Faktisk har jeg også prøvet at lave drinken her med blendet rabarberkompot. Vildt god. Også med rabarbersaften, som godt nok kræver lidt mere og dermed en lidt større (eller tyndere cocktail).
Well, nu er der sirup i køleren og jeg ser en juni-måned og ikke mindst valgperiode med lækre drinks på terrassen af sommerens allerbedste smag fra rabarber. Perfekt, juni bliver god :)
Camilla
Har du erfaring med at erstatte basilikum med mynte?
Vh
Camilla
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Nej, det har jeg desværre ikke, men prøv det endelig ad og lad mig høre om resultatet 😊
Hav en dejlig dag!
Dorte Pallesen
Hej
Hvor mange ca. er opskriften på rabarber-fizz cocktail er til ?
Mvh Dorte Pallesen ?
Louiogbearnaisen
Hej Dorte,
Tak for dit spørgsmål.
Denne opskrift giver ca. en liter - så det kommer lidt an på, hvor meget hver person drikker (og det kan godt gå hen og blive et par stykker, for den er god den her 😋). Umiddelbart vil jeg mene, at der er til ca. 10 personer, hvis de hver drikker et enkelt glas hver.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en forrygende dag.