Yezz! Mit vildeste sommercrush er uden tvivl den her avocado/kikærte spread, salat, dip.. Jeg er endnu ikke kommet frem til hvad herligheden helt præcis skal betegnes som, men det er egentlig også fuldstændig ligemeget! Glem alt om navnet, den her sandwich dur.
Selvom jeg ikke gør så meget i madpakker mere, efter endt uddannelse, så forestiller jeg mig den her sandwich er perfekt på madpakken. Saftig, mættende, sund. Hele kantinen kommer til at sende lange, sulten blikke efter dig, når du hiver den her bandit frem!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Her på hjemmekontoret er det kun hundesnuden, som sender sulten blikke, mens jeg pt. gnasker løs i sandwichen. Hurtig frokost bag skærmen for fredagen er travl med arbejdsopgaver og nye projekter. Både her digitalt, samt i køkkenet - jeg multitasker med et halvt øje derude.
Næste uge bliver en spændende, helt uden for min comfort zone - og jeg har fuld gang i forberedelser, sådan ekstra meget, for lige at have helt styr på noget ;)
Well, og så mener Skat vist også at de skal have noget moms, jeg tænker den opgave kan gøres knap så kedelig med fredagskage "on the side" her senere på eftermiddagen. Den bager faktisk derudaf i skrivende stund, Peach Pie - bagt i ren frustration over jeg igen ikke har nået at spise hele bakken. På halvanden dag. Hold nu op, ferskner er næsten værre end citroner, bliver dårlige inden de næsten er hevet op af indkøbsposen!
Med udsigt til Peach Pie, kaffe og senere date med sød veninde, så giver jeg den lige gas et par timer mere.
Hav en forrygende lækker fredag - og nyd jeres fredagskage :)
Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
Ingredienser
- 100 g pistacienødder, saltede
- 2 avocadoer
- 1 dl frisk basilikum
- Saft af ½ citron
- 6 spsk olivenolie
- Salt/peber
- ¼ tsk spidskommen
- 1 nip cayennepeber
- 3 dl kikærter, kogte, 1 dåse
Sådan gør du
- Kom pistacienødder i en foodprocessor og hak dem groft.
- Tilsæt avocado, basilikum, citron, olivenolie, salt, peber, spidskommen og cayennepeber. Kør det hele sammen til en grov mos - pas på med ikke at blende det for meget, det skal have tekstur.
- Mos kikærterne lidt med bagsiden af en ske og bland dem i avocado-mosen.
- Smag til.
Martin
Er der en måde at gøre det på, hvis man ikke ejer en foodprocessor?
Louiogbearnaisen
Hej Martin,
Har du en blender/stavblender kan det også bruges. Alternativt så hak pistacienødder og basilikum og mos advokadoerne. Herefter blander du det hele sammen med resten af ingredienserne.
Det er mit umiddelbare bud på at lave denne spread uden blender - lad mig endelig høre om resultatet 😊
Louise
Mums, det ser bare for lækkert ud! Sprødt, cremet og fyldt med smag - jeg kan smage det gennem skærmen, nemlig ;-)
Det skal helt sikkert i min madpakke på mandag. Btw, jeg er VILD med dine madpakke-idéer! Især, når de er så nemme, lækre og studievenlige. Jeg er fan!
Hvor mange boller/bagels rækker mon denne her portion til? Synes den lyder lidt stor med en hel dåse bønner, nemlig.