Jeg dedikerer lige resten af ugen til madpakker - altså de voksne madpakker, hvor 17 dåser med omhyggeligt udskåret frugt og grønt i figurer, tørre pizzasnegle og smagsforladte sandwichs (uden kanter) ikke rigtig giver mening.
En hel del arbejdspladser har efterhånden ret gode kantiner eller madordninger, herunder også de fleste uddannelsesinstitutioner. Men da det jo ikke er alle der er lige heldige, så jeg har lagt hovedet i blød og fremtryllet en håndfuld inspiration til madpakken.
Og jeg må desværre nok erkende, det er blevet en anelse tøset. Og ikke mindst su-orienteret. Salater og billige bønner/linser - vanes magt fra mange års madpakker ;) I må snuppe bøffen til aftensmad i stedet..
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Vi lægger ud med en ultra nem salat, som har været min frokost de sidste par dage. Og aftensmad. Jeg er aldrig rigtig skrupsulten til frokost, så salaten i sig selv er fint for mig - linser og kål! Men trænger du lidt mere ballast, så spis salaten med et stykke groft brød eller kød/fisk-rester fra gårdagens aftenmåltid.
Haps, så er den madpakke klaret :)
Ingredienser
Salat
- ½ spidskål
- 5-6 abrikoser
- 1 dl finthakket persille
- 2 dl grønne linser, kogte og afkølede
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 4 spsk æbleeddike
- 1 nip sukker
- Salt/peber
- Evt. ½ tsk spidskommen
Sådan gør du
- Snit spidskålen i fine strimler og skær abrikoserne i både.
- Bland spidskål, abrikoser, linser og persille sammen.
- Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten lige inden servering.
- Server til stegt/grillet kød, fisk eller fugl.
Freja
Hvor mange personer er salaten til?
Louiogbearnaisen
Hej Freja,
Tak for dit spørgsmål.
Den er til 1-2 personer :-)
Hav en skøn dag!
Mette
Hold op den salat ser lækker ud, den skal jeg prøve til madpakke :)
Og vil også lige indskyde at jeg glæder mig til du kommer med fotokursus, gad virkelig godt tage så flotte billeder som dig!
Sine
Du tager altså de flotteste billeder!