Skulle jeg vælge en slags mad for resten af livet, så er der ingen tvivl om, at det blev det mexicanske køkken. Krydderier, chili, lime, grill, friske, sprøde råvarer i en herlighed - der er ikke et øje (eller mundvige) tørt.
Det var der heller ikke i weekenden, hvor min Bette Bror skulle have fejret en milepæl. 18 år. Myndig. Det er lidt vildt. Især fordi jeg stadig er overbevist om, at han endnu er en syvårig knejt, fuld af spilopper. Madglæden er dog stadig helt den samme, ingen ændring der - kun portionstørrelsen ;) Og hold op vi har spist godt i den her weekend; kylling i karry, pandekager med hjemmelavet brombærsyltetøj, kæmpe chokolade-lagkage og ... wait for it... Mexicansk!
Oh yea, mexicansk gilde med det hele. Ingen gik sulten fra bords.
Eller fra weekenden i det hele taget. Så jeg starter ugen ud med salat her til frokost. Og da min indre mexicaner jo blev vækket her i weekenden, så styrer han salat-showet. Lime, chili, pæne farver - nogle gange er man heldig, når køleskabet skal tømmes for rester. Den her gang var det lutter fine farver og gode sager, som gemte sig fra sidste uges arbejde.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg smed det hele gennem en foodproccessor, 5 minutter efter var der genial salat.
I er blevet skånet for de bønner, som jeg smed oveni, jae, jeg prøver at holde lidt igen på den front herinde, så bloggen ikke ender i en bønne-cirkus. Men altså I kan smide bønner oveni. Eller lade være. Servere salaten til mexicansk gilde med tortillas, grillet kød og salsa'er eller blot til et stykke stegt kylling. Frit valg på alle hylder - salaten er god til det meste.
God mandag :)
- jeg skulle hilse og sige, at en den her salat lyser ret meget op på det grå septembervejr!
Ingredienser
- ½ grønt spidskål
- ½ lilla spidskål
- 2 gulerødder
- 1 bundt radiser
- 2 forårsløg
- 1-2 chilier
- Salt/peber
- Saft af 1-2 lime
- 2 dl friskhakket persille
Sådan gør du
- Snit spidskål, gulerødder, radiser og forårsløg gennem en foodprocessor (eller snit det fint med en kniv).
- Hak chilierne fint.
- Bland grøntsagerne sammen med chili og persille.
- Vend det med lime saft og krydr med salt og peber. Smag til.
- Server straks.
Elsebeth
Mexikansk, siger du - så kunne det være, du skulle ta' dig 'en mexikaner' til morgenmad! Mit ældste amerikanske barnebarn har aldrig kunnet lide rugbrød. Det kan heldigvis hans to 7-årige tvillingesøskende og min datter, så der er altid hjemmebagt rugbrød i huset.
Den ældste på 16 år spiser nu pludselig med glæde det, han har døbt 'en mexikaner' - en halv hjemebagt bolle med smør og en skive rugbrød ovenpå. Vi kaldte det - uden smålig skelen til dansk grammatik - 'en lagsammenmel'mad', da jeg var barn.
Helle
Vi kaldte det en amagermad