Der er endnu aldrig blevet kørt så mange mellemmader ned herhjemme, som den sidste uge. Spegepølse, roastbeef - alt der svinger med remoulade og ristede løg er favoritten. Og det eneste, som er at finde i køleskabet pt.
Køkkenet er lukket og slukket.
Og det er det hele værd! Sagen er nemlig, at vi er blevet forældre!
Jojo..
Til en pelset, sort slyngel på 9 uger. Den lækreste hundesnude i miles omkreds. Og den frækkeste.Han har allerede tygget sig gennem tæer, sko og alle efterårets blade(!), samtidig med der bliver smeltet hjerter i stride strømme.
Tændstikkerne sidder fast i vores øjne, stemmen er steget et par oktaver og du finder et klistret smil i hele femøren på os - selv når noget sidder i anklerne, mens rugbrødsmaden bliver kvalt inden festen forsætter.
Der er fart på.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg havde egentlig planlagt at forsætte arbejdet post hvalpeindflytning.
Lige kunne klare lidt tid ved computeren, en hurtig foodstyling (snup gratis foodstylingguide her) og nye opskrifter i køkkenet, mens barnet sov.
Well.
Den var god i teorien..
Vi snorksover arm i arm, når der endelig er pause.
Nå. Men.
De der rugbrødder.
Mine smagsløg hvisker og hvisker i det fjerne på lidt stimulans.
Bevares spege, remo og ristede pirrer dem da lidt. Med efterfølgende kronisk dårlig ånde.
Så i en stille frokosttime i dag, blev der sat turbo på. Højtlydt snorken under spisebordet og et styk hækkeløbende Louise over reb og tøjdyr - lige direkte ud i køkkenet, for, at flå (med lydløs list) råvarer ud af skabe og skuffer.
Glem alt om lækker efterårsmad, kålsalater eller tykke supper. Der skal sommer på menuen i det her frostvejr og jeg faker den med en hurtig tunsalat.
Der blev skruet helt op for smagene! Mexicanske strejf når de er bedst. Behøver jeg overhovedet sige, hvor fremragende den ene bid efter den anden smagte.
Hallo smagsløg. Hallo nye teksturer. Hallo ny ånde (med tun).
Jeg lavede en mægtig skålfuld tunsalat, som gerne skal holde de næste måltider.
Nuvel, skålen skal lige lukkes hermetisk i køleskabet. Det der stykke madfilm, som skødeløst er kastet over, stopper ikke dunsten efter tunsalat. Men altså mælk med smag af tun…det kan jeg ikke anbefale!
Til gengæld er tunsalaten pragtfuld og smager formidabelt, både som de her tacos (rugbrødet trængte til en pause), men også i pitabrød, i lækre frokostboller og på en god skive rugbrød.
Eller den helt klassiske, som er min plan senere: mellem to sandwichbrød. Haps!
Et tip til tun her på falderebet!
Jeg er ikke meget for at indrømme det, men jo dyrer dåse tun, jo bedre. Det er god nok.
Vi er enige om, at det kradser lidt, når du skal betale mere end en flad ti’er for en konservesdåse. Sådan har jeg det i hvert fald. Det er bare en magisk grænse uanset, hvor lækkert indholdet i dåsen så måtte være.
En dåse bønner til 13 kroner trækker lidt i øjenkrogen, når den skal ned i indkøbskurven. Kender du det?
Måske er det bare mig..
Men som sagt. Jo flere penge du graver op af lommen til tun, jo mere saftig og lækker er den. Ikke sagt, at du ikke kan bruge budgetdåsen til 7 kroner i en snæver vending - den kræver bare lidt mere mayo ;)
Så hvad siger du? Trænger du også til en skud frisk og frejdig sommersmag? Et break fra græskarsuppen eller bagte rodfrugter på 100 måder?
Relateret: Hokkaido græskarsuppe med varme krydderier
Snup den her ultra nemme tunsalat og spice din november op. Skærer du lidt ned, inden du skal vælte dig i konfekt hele december, kan du helt undlade dressingen. Eller bruge en fromage frais, skyr eller noget andet, der giver krøller på tungen ;)
Hopper du på "ingen dressing", så miks evt. lime, chiliflager, salt og peber med et par skefulde olivenolie og vend din tunsalat med den sag. Ret lækkert - også som selvstændig frokostsalat.
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand, drænet
- ½ løg
- ¼ agurk
- 6-10 radiser
- 8-10 sugar snaps
- 1 dl frisk persille, eller koriander, hvis du er til det stads
- ½ jalapeno, uden kerner
- 3 tsk kapers
Dressing
- 4 spsk mayo
- 3 spsk cremefraiche, 9%
- Saft af 1 lime
- ½ tsk chiliflager
- Salt/peber
Servering
- Tacos eller hjemmebagte små tortillas
Sådan gør du
- Skær løg, agurk, radiser og sugar snaps i fine tern.
- Hak persillen groft. Hak kapers og jalepeno fint.
- Vend grøntsager, persille og kapers sammen med tun. Der må gerne være gode chunks af tun, så lad være med, at røre for meget i tunen.
Dressing
- Bland mayo, cremefraiche, limesaft, chiliflager, salt og peber sammen. Smag dressingen til.
Salat
- Vend dressingen i tunsalaten og smag salaten til. Tilsæt evt. mere limesaft, chili, salt og peber.
- Fyld tunsalaten i små tortillapandekager og spis løs.
Den sorte slyngel...
Låvise
Tillykke med familieforøgelsen, hvor er han dog skøn - nyd hvalpetiden, den er alt for hurtig væk <3
Pia
Lækker salat! Har allerede lavet den to gange.
Sofie
SÅ sød den er. Det er godt nok den sødeste hvalpe jeg har set længe.
Tag dig alt den tid du skal, vi læsere er her nu du er tilbage igen.
Frida Hansen
Hvor er han bare en skøn hvalp - tillykke med ham!
Caroline
OMG, hvor er han cute :)