Egentlig var det julebollen, som var på planen til i dag.
Du ved, en blød bolle fyldt med krydderier, guf og sukker på toppen.
Så forleden;
I en "nu-må-jeg-også-blive-voksen"-tanke, smed jeg sukat i netto-kurven.
Mest fordi A-kassen tidligere i e-boksen lige ville minde mig om at jeg snart runder 30 (tak..), egentlig er voksen og det også er noget efterløn, jeg burde tænke på.
1, 2, 3 - julebollerne blev fyldt med smør, kardemomme, kanel, rosiner og sukat.
Rosinerne har vi allerede talt om her med rosinbrødet.
Nå.
Lune juleboller. Gode så de da ud der på bageristen- og duften?
Olalala.
Tykt lag tandsmør.
Gumle.
Det kan godt være, at A-kassen mener, jeg er voksen er lige snart, men sukat'en er jeg endnu ikke nået til.
Langt fra.
Er du?
Anyway.
Du skal ikke snydes for julebag. Vi hiver den famøse sag, som egentlig var planlagt til næste weekend ind.
Julekringle fyldt med remonce, marcipan og kanel
Go home, juleboller.
Det her er julebag, som imponerer julesokkerne af hver en gæst.
Man kunne undres.
Er det egentligt ikke bare en blæremås-kanelsnurre i velvoksen form?
Tjoo.
Medmindre du spiffer fyldet op med lige lidt ekstra jul. Jeg nævner bare i flæng.
Ekstra fyld til din julekringle:
- Revet appelsinskal
- Hakket chokolade
- Rosiner
- Sukat (!)
- Nødder
- Revet æble
Du bestemmer selv. Jeg holdt den klassisk. Ingen chancer efter #julebolle-fail.
Okay.
Inden du kaster dig ud i flettet julekringle, så vurder lige hvor på tålmodoghedsbarometeret du ligger. Den kræver noget fingerfærdighed. Noget opmåling. Og yes, noget tålmodighed.
Men kan du krydse alle af, så er det bare at krudte op. Få flettet gode sager sammen i julekransen og blære dig gennem hele weekenden.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Din bedrift kræver min. et par opslag på Instagram og Facebook ;-)
Julekringle med remonce og kanel
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 1,5 dl mælk
- 1 æg
- 20 g sukker
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 400-500 g hvedemel
- 100 g blødt smør, i tern
Remonce
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 50 g farin
- 100 g marcipan
- 2 tsk kanel
- Evt. ½ tsk stødt nellike
- 50 g hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du
Dej
- Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm.
- Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme.
Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen. - Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
Remonce
- Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse.
Julekringle
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm.
- Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
- Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
- Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
- Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind.
- Flet hele vejen ned.
- Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej.
- Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
- Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker.
- Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt.
- Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.
Noter
Malene
Hej Louise
I stedet for at fryse en færdigbagt kringle ned, kan man så fryse en ubagt kringle ned og bage den direkte fra fryseren?
Hvis ja skal den så hæve inden den fryses ned og skal den tø op inden den bages?
Mvh Malene
Louiogbearnaisen
Hej Malene,
Det har jeg desværre ikke testet af med den her opskrift, så der må jeg blive dig svar skyldig 🙂
Men prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Annitta Dam
Hej
Tak for gode opskrifter.
Jeg har lovet at tage en julekringle med til min lillebrors famile, til efter kirke den 24. Kan jeg lave kringlen søndag og fryse den ned og så lune den den 24?
Louiogbearnaisen
Hej Annitta,
Det kan du sagtens 🙂
Tag den op i god tid og varm den stille og rolig op i ovnen - serveres lun :-)
Hav en fortsat skøn dag og god jul!
Christina
Sukat.. siden du spørger, så bliver det også nej tak herfra til en uforklarlig cìtrusfrugt som smager helt aldeles rædselsfuldt 😋
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Jeg er enig - jeg bliver nok heller aldrig helt fan 😬
Susan
Den er super lækker!
Jeg blev dog lidt i tvivl om det er 50 g. alm. sukker der skal i remoncen? Det står under ingredienser, men der står ikke i opskriften hvornår det skal blandes i?
Gik dog udfra det bare skulle i, sammen med resten af ingredienserne til remoncen.
Det blev rigtig lækkert! 😃
Louiogbearnaisen
Hej Susan,
Tak for din kommentar - glad for at høre, at julekringlen blev rigtig god :-)
Ang. sukkeret så har du ret, det skal bare blandes i med resten af ingredienserne.
Tak for at gøre mig opmærksom på det - jeg får det skrevet ind i opskriften med det samme :-)
Hav en fortsat skøn dag!
Rikke Christiansen
Hej 😊
Hvor mange mennesker tror du at der er til i sådan en lækker julekringel?
Louiogbearnaisen
Hej Rikke,
Hah, kæresten herhjemme mente, at der lige var nok til en :-) Men jeg tænker, at der sagtens kan være til 8 mennesker, hvis man kører et normalt kringlestykke :-)
Lad os høre om resultatet, hvis du bager kringlen, og om der var nok til alle :-)
Rigtig glædelig jul!