|SPONSORERET|
Kan du mærke det?
Det er lige oppe over.
Hængekøjen, vippen med bare tæer, grillen og lutter gode sager til ganen.
Tomatsalat af solmodne tomater fra drivhuset, den gode steg og nybagte hvidløgsflutes.
Ja tak!
Er du klar?
Jojo, grillen er skrubbet, havemøblerne med og klemmerne til dugen er fundet frem.
Men det er ikke der, vi er.
Er dine køkkenknive klar til sommeren?
Øhh..
Du ved:
- Suser din urtekniv gennem tomaten, uden du skal skal save løs og ende op med en halvmast skive.
- Glider kokkekniven gennem stegen, så saft og kraft ikke ender i rillen på spækbrættet.
- Tygger brødkniven sig nemt gennem hvidløgsflutet eller bliver det mere maltrakteret af en halvsløv kniv, hvor du til sidst ender med at hive flutet fra hinanden, stikke hver gæst en voldsom luns og selv ende om med et gnallet endeskive. Uden hvidløgssmørret!
Nå?
Jeps. Det er køkkenknivene, vi sætter spotlight på i dag.
Vi er sjældent inde på det: Køkkenting.
Mest fordi jeg stortset aldrig skifter ud.
Lidt, men godt og brugbart.
Så lidt, at jeg endnu ikke ejer et mandolinjern!
For du kan købe dig fattig i værktøj til køkkenet, køkkenmaskiner og grej, men der er bare intet, som slår den gode, knivskarpe kniv.
Ikke bare, den kniv som klarer arbejdet på den halve tid. Men også den, den som ligger lækkert i din hånd. Ser godt ud på væggen. Og holder ved i årevis uden beklagelser.
Den som bliver favoritten i køkkenet og giver dig, det optimale resultat - hver gang.
Well.
Måske har du allerede skuffen fuld af de køkkenknive for dig.
High five!
Men den kan også være du, ligesom ..host.. jeg, har gået på kompromis og ikke storsmilt, når wokretten skulle snittes.
En bryllupsgave.
En flytte-hjemme-fra arv.
Et godt tilbud.
Et flytte-sammen kompromis eller bare mangel på bedre.
(Her vifter jeg med lappen.)
Køkkenknive har en tendens til bare at lande i skuffen - og blive der.
Suge al madlavningsglæde, hvis de ikke lige er de rigtige.
..
Derfor har jeg teamet op med Fiskars, som fejrer 370 års fødselsdag (Yes, jeg ser dit hævede øjenbryn - jeg var også inde lige at tjekke op; 370 år!).
Men den er god nok. I den forbindelse er Fiskars sust tilbage i tiden, har nappet alle de gode erfaringer og metoder, så de kunne bikse de her Norden-knive sammen.
Allerførst:
Kan vi så lige bruge 2 sekunder på at tjekke designet.
Arhmen, det luner en fotograf sarte øje, når noget et redskab er ultra fotogent ;-)
Skaft af finsk birketræ - jeg er vild med det!
Dernæst:
Et kniv skal være pæn, men det skal også passe til din hånd.
Jeg har haft knive med metalskaft, som endte i evindelig plaster-redninger, knive som var så tunge, at hånden var træt efter snitning af en halv gulerod og knive med aerodynamisk design, som gjorde det bøvlet at pille og skære et løg.
Her er vi ude i et klassisk rundt træskaft og medium let kniv.
Helt enkelt.
Men kan knivene noget?
Kan det skarpe tyske karbonstål overhovedet suse gennem noget?
Kan den finske puukko-samling holde snavs og vand ude?
Kan birketræskaftet holde sig pænt?
Dur Norden-knivene - virkelig - til noget?
Her kunne jeg vælge at hive dig gennem en endeløs række af; Det kan du bruge netop den her kniv til.
Der er bare det, vi begge to godt at når køkkenkniven lige er til vask, så napper du urtekniven og visa versa. Jojo, det bliver aldrig rigtig nemt, at skære en skive rugbrød med en urtekniv eller en pæn skive agurk på leverpostejmaden, når den klares med en brødkniv.
Men det sker.
Så.
Fremfor en kedelig: "3 typer knive du ikke kan undvære ", så har jeg hevet Norden-knivene gennem den ultimative prøve: Tapas-testen.
I nordisk version.
Selvfølgelig, vi er jo ude i Finske knive.
Ud med ciabattabrød og pre-skåret parmaskinke.
Ind med heftigt nøddebrød, surdejsbrød med massiv skorpe, tunge spegepølser og hjemmelavede toppings, som kræver tynde snit.
For ikke at glemme den sarte brie, tomater og deling af tynde, bøvlede skinkeskiver til asparges.
Alt det, som kræver seriøse knive.
Kort og godt, den her fest:
Forestil dig lige det her:
Et par timer i køkkenet..
Efterfulgt af en lun sommeraften på terrassen, gode venner om bordet og spandevis af rosé. Mens der bare køres tapas, røverhistorier og gode øjeblikke ind.
Jaa? ;-)
Er du med på planen?
Det her gør sig ræ'tig godt på tapasbordet:
Nordisk tapas-bord
- Nøddebrød - Surdejsbrød - Knækbrød - Sesamfrø/chia-kiks - Smørkiks - Grissinis
- Vesterhavsost - Brie
- Fennikel spegepølse - Vildsvinepølse
- Syltede rødløg - Syltede pærer -Fersken-chutney
- Honning-nødder -Soltørrede tomater - Syltede hvidløg
- Asparges med skinke
- Ruccolapesto - Hummus med peberrod
- Radiser -Vindruer - Solmodne tomater
De er selvfølgelig bare ideer.
Du bestemmer. Også om du kører hjemmelavet eller drøner ud og fylder kurven med de lidt nemmere løsninger.
Måske bare 50/50.
Ingen løftede øjenbryn herfra.
Men prøv de hjemmelavede, syltede rødløg af (du finder dem i appen og på Instagram)- de er nu gode og sætter smæk på festen.
Yes.
Jeg garanterer dig for at, der var fuld fart på festen her. Både under forberedelse og det efterfølgende mave-gilde.
De Norden-knive kan noget.
Jeg er fan.
Og lidt ekstra fordi, de også mænger sig ret pænt på tapasbordet - det er bare noget, mit sarte øje sætter enormt pris på ;-)
Funktionalitet, kvalitet - og design.
Tip: Slibning af kniv
Gå til en proff., når du har prioriteret gode knive, som skal følge dig de næste mange år.
Det er alle pengene værd.
Og jeg garanterer dig, du kommer til at hoppe lidt af glæde, når du skærer den første tomat efter at have fået en ny, professionel slebet kniv hjem.
.
Poul
Flotte billeder og appetitlig mad. De knive har jeg også. Rigtig gode og ser flot ud på væggen i køkken.
Poul
Loui&bearnaisen
Hej Poul
Tak - óg dejligt at høre, du også er glad for dine knive - de er bare gode :)
Mange hilsner
Louise
Aia
Det ser SÅ lækker ud 😃
Louiogbearnaisen
🙏 :-) - man kan lave så mange forskellige kombinationer af små retter og variere i en uendelighed - det er det skønne ved et tapasbord :-)
Hav en dejlig dag!
Hannah
WOW! Helt vildt flotte billeder!
Louiogbearnaisen
Tak Hannah for de fine ord - det er jeg glad for at høre 🙏 😊